Kako odstraniti vinjeto?

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
najboljši način je da jo segreješ z fenom potem gre super dol,ostanek lepila in malo folije pa odstraniš z acetonom.benzinom ,nitro ali podobno.tako že lep čas odstranjam vse nalepke na šipah.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ob rahlo nerodnem času potečejo letne vinjete, če bi potekle sredi julija, bi jih brez problema potegnil dol, zdaj v mrazu pa se kar v prah spremenijo pri drgnjenju
tongue-1.gif
Potem je pa treba gret s fenom, pa še takrat ne gre kot bi moralo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Ah dajte no. Pri lepem minusu sem na mrzlem avtu vinjeto snel (sem namerno gledal na uro) v manj kot 2 minutah (in to brez razrecil in podobnega, le strgalka za steklokeramicno, papirnata brisaca in par kapljic stelexa). In ostala je v enem kosu. Ce ne znata 100x napisanih nasvetov upostevat, je pamtomvas problem, ne problem vinjete in vremena.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Evo, jaz se jo bom zdle spravu dol trgat. Bomo vidli kok časa bo trajal.
smile-1.gif

EDIT: 3 minute, pa je bila nova gor. Sem jo pa pofenal in je šla zelo lepo dol. S prejšnjo sem imel več težav.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
Pribor za odstranitev bi moral biti priložen!

Ja seveda, k vsaki vinjeti bomo dali kos plastike in železa, ki bo šel po eni uporabi v smeti ... Ali pa po nil uporbah, ker ga jaz ne rabim. ALi bi morli imeti vinjete brez in malo dražje vinjete z?
Ne se hecat ...

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
ksz

jaz imam 2009 vinjeto še vedno gor. Nekajkrat sem jo že probal odstarniti, pa hudič ne gre dol, skupaj sem porabil že kakšnih 30 min.. No malo je šla, ob kotih. Sedaj je že okrogla, jaz pa nimam živcev, da bi nadaljeval.

V tem času sem že zalepil in in odlepil vinjeto 2010 in nekaj avstrijskih; 2009 pa je še vedno gor.
uf-1.gif
- neko zajebano lepilo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
2009 imam jaz tudi še gor.
2010 pa bo kar sama od sebe dol padla, jo moram gor tiščat.
smile-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.497
5.790
113
samo enim vam res ni in nebo jasno?
kolkokrat je že blo omenjeno strgalo za steklokeramične? navadna žiletka, ono ko se kupi za vinjete dol jemat ipd.
in gre v parih sekundah brez sledi

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Res ne vem, zakaj je tak problem odstraniti vinjeto. Lansko leto sem jo sam odstranil z olfa nožem in nato razrečilom, letos sem pa avto peljal na servis (morali so mi zamenjati sprednjo meglenko) in tam prosil fanta, da jo je dal dol. Rabil je manj kot dve minuti
grims-1.gif
.
Se pravi, če se ti ne da zajebavati ali pa si preneroden, daš to narediti drugim, večinoma brezplačno oziroma poleg še kake storitve.
cheer.gif

Tisti pa, ki imate več vinjet gor... A vas ne moti... jaz bi znorel, da bi imel več kot eno vinjeto gor. V avtopralnicah vam jih bodo odstranili, samo prositi morate...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Res ne vem, zakaj je tak problem odstraniti vinjeto. Lansko leto sem jo sam odstranil z olfa nožem in nato razrečilom, letos sem pa avto peljal na servis (morali so mi zamenjati sprednjo meglenko) in tam prosil fanta, da jo je dal dol. Rabil je manj kot dve minuti
Vinjeta: Avstrijska.
Orodje: Ena roka.
Čas: 5 sekund.

Če koga moti stara vinjeta na moji šipi, jo lahko komot odstrani. Sem V MB.

Ingvar

Pripravnik
18. sep 2007
80
0
6
KSZ..Jaz jih ze od zacetka spravljam dol s strgalom za steklokeramicno plosco stedilnika. Sipa se se ni spraskala, odstranim jo do zadnje pikice v minuti.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Res je, jaz tudi nisem imel težav. Na Petrolu sem kupil tisti nožek in 1,2,3...

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.563
467
83
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
Pribor za odstranitev bi moral biti priložen!
Pa zraven še recept, kako narediti iz muhe slona.
Saj smo že imali "strokovno lepljenje"...

sarkazem detektor je pa glede na reakcijo očitno na off

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Samo predlog tistim, ki imajo težave z odstranjevanjem vinjete...

kot prvo se da vinjeto z lahkoto spraviti iz šipe v minuti. Če nimate primernega "pomagala" za odstranjevanje vinjet, ga kupite na bencinskem servisu..
Je pa dejstvo, da je vinjeto v vsakem primeru lažje spraviti dol zdaj ko so temperature višje, torej okrog 10°C, ker se ob odstranjevanju vinjeta ne drobi v koščke in prah, kot se to dogaja če jo odstranjuješ pri negativnih temperaturah.

Včeraj sem imel dela z odstranjevanjem in lepljenjem nove 2-3min. Pa nisem hitel...

Če ste pa res nesposobni pa.. -> http://www.zurnal24.si/slovenija/odstranimo-jo-sami-157308/clanek
Plačajte
grin1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
17 € za odstranitev v mb ? ahahahaha, evo jaz odpiram privat specializirano podjetje za odstranjevanje, samo 15 € !
grin1.gif

po njihovo porabijo 15 min torej je to 68 € /uro
v resnici pa 3 min , torej 340 € / uro ... nice
grin1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
ksz...

Ko kupite vinjeto na črpalki zraven kupite tudi strgalce za odstranejvanje vinjet (cel 1 EUR stane!).

Na enem vogalu odstraniš toliko, da lahko primeš s prsti..in začneš vleči. Če se vmes trga sproti s strgalom pomagaš, ter vlečeš še tisti konec. Kar ostane nalepke pobrišeš z mokro krpico.

2 minuti in 1 EUR.

Neprecenljivo!

(pomaga pa, če prej narediš 5 počepov, 10 sklec, greješ šipo spredaj in zadaj, avto na mestu turiraš v obrate in misliš na nekaj lepega
evil.gif
).