Kako odstraniti vinjeto?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
A v tem je finta?
Nekateri tukaj to opravijo v treh potezah jaz sem se pa že na dveh avtih matral po 15 min
confused-1.gif
(sosed vidim, da je tudi obupal sredi dela in je novo raje nalimal na sredo šipe, stara bo pa počakala boljše-toplejše čase)
Imam močne nohte toda tega ne spraviš nikoli dol samo z nohti. Rešitev je bilo malo močnejše strgalo za led.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113
Dvomim, da so bile različne serije lepil.
Sicer pa so že 100x napisali, da se uporabi nožek za steklo keramiko,
ali olfa nož v obliki strgala, pripomoček s pumpe,...

20. okt 2008
327
25
28
Pri meni je šlo omenjeno delo zelo na izi, tko da sem bil konec prej kot v 5 minutah. Stvar sem se spravil delat, ko je bil avto malenkost na soncu, tko da je bila šipa malenkost topla (kolikor je pozimi sploh lahko
evil.gif
). Potem sem vinjeto z nohtom spraskal s šipe, ostanke lepila pa brez problemov odstranil s papirnato brisačo in stelexom. Pri meni je bila tista čudežna stvar, ki je poenostavila odstranjevanje vsekakor stelex, ker samo s prsti in samo brisačo ostanki lepila niso šli nikakor dol.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a sem se edini spravil nad vinjete s fenom:)
celo sem najprej zelo segrel, nato pa z nožkom na žiletke počasi odstanjeval in dogreval s fenom. vinjeta je šla dol v enem kosu, lepilo pa odtsranil s čistilom za steklo.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Iz miši delate slona.

Jaz sem potrgal dol večje dele. Ostalo pa zbrisal z papirnatim robčkom namočenim v vodo. Dela manj kot 2 min.
Nalepljena je bila na čisto steklo.

20. okt 2008
327
25
28
Saj s fenom je kr dobra ideja, sam sem slišal, da je nekomu šipa počila, ko jo je preveč grel (prevelika temperaturna razlika pač)

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Ta se bo verjetno od sedaj naprej vozil skoz z odprto šipo, da ne bo prevelike temperaturne razlike
evil.gif

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Jaz sem jo tud z fenom (tistim za lase sušit) dol spravu v enem kosu, tud napis neveljavno se mi ni izpisal. Ostanek lepila pa sem pobrisal dol z razmaščevalcem in papirnato brisačo. Porabil sem cirka 2 minuti aja pa vinjeta je bla nalimana na čisto steklo.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Jaz sem pustil na vinjeti tisto prozorno folijo, ki je na sprednji strani, ko jo kupiš. Porezal sem jo samo na vseh 4 vogalih kake pol cm in nalepil. dol gre tako brez problema. Na oko se pa sploh ne opazi, ko ja nalimana, da je folija vmes.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Se mi je kar zdelo, da bi Stelex tudi znal biti prava zadeva. Meni je pomagal Sonax - tekočina za čiščenje stekel - ostanek nalepke navlažiš, pustiš nekaj sekund in pobrišeš!

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Stelex, Sonax, Meglio, vodka, šnops...vsaka zadeva, ki deluje razmastitveno
zmaga.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Jaz sem pustil na vinjeti tisto prozorno folijo, ki je na sprednji strani, ko jo kupiš. Porezal sem jo samo na vseh 4 vogalih kake pol cm in nalepil. dol gre tako brez problema. Na oko se pa sploh ne opazi, ko ja nalimana, da je folija vmes.

Tole je super ideja. Tudi za tiste, ki bi vinjeto kasneje radi "prenesli" na drug avto.

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
Ker je ravno ta tema: Ali se da vinjeto enostavno uničiti in jo nesti zamenjati (seveda z računom)? Sprašujem zato, ker je že nalimana, obeta se menjava avta, stari gre pa po vsej verjetnosti na odpad?

Oz. kako postopati v takšnem primeru?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ce imas stekla zavarovana, razbij sipo...dobil bos novo vinjeto in jo pač ne nalepi
grin1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ksz....

danes v žurnalu članek, da so testiral odstranjevanje vinjete. Slovensko so praskal dol 5 minut, avstrijsko pol minute, prav tako slovaško. Dars ni dobil navodil od proizvajalca za odstranjevanje, AMZS pa svetuje ogreti šipo oz. odstranjevati v ogrevanem prostoru s pomočjo britvice in ostanke lepila odstraniti z razredčilom ali alkoholom.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
5 minut za odstranitev vinjete
hysterical-1.gif

Če jo z nohtom spraskaš jo v 1 minuti imaš dol, potem še s čistilom za steklo odstraniš ostanke in to je to....max. 3minute če si res počasen

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
danes v žurnalu članek, da so testiral odstranjevanje vinjete. Slovensko so praskal dol 5 minut, avstrijsko pol minute, prav tako slovaško.

To, da so novinarji nesposobni, pa itak ni državna skrivnost.
hysterical-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Kakšne vinjete mate vi to, da jo v 1 minuti spravite dol samo z nohti? Meni je samo po vogalih šlo v kosih po kakšnega pol kvadratnega centimetra, naprej se je pa vse na mm koščke raztrgalo. Odstranjeval sem dve in isti šmorn, brez strgala bi jo še sedaj imel gor. Lahko pa da je zelo odvisna temp. odstranjevanje, pri meni je bila od -5 do -10 st.