Kako odstraniti vinjeto?

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
pa na poštah jih tudi prodajajo, sam sem pozabila, koliko je cena.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Na OMW je za 0,99€ naprodaj "odstranjevalec vinjet". Gre za plastično "sponko" iz dveh kosov, na katero se namontira priloženo žiletko, ki je zelo mehka. S tem gre vinjeta dol en dva tri, tudi ostanke lima se lepo odstrani, brez vidnih poškodb stekla.

Danes sem jo zamenjal in sebi in fotru v roku 5 minut.

Cena je 0,89€. Sem kupil prejle pa odstranil staro vinjeto in prilepil novo.
smile-1.gif

Muzo

Pripravnik
10. sep 2007
268
0
16
Jst sm kr samo s klincami dol vzel. Je treba mal bl previdno držat, ampak ni sile
smile-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Ali ima kdo kakšen pameten predlog kako v tem mrazu najlažje odstraniti vinjeto?
Sem začel previdno z nohtom ampak to se raztrga na tisoč koščkov pomešanim z lepilom
tongue-1.gif

Tiste prejšnje od tehničnega so šle lažje dol ali pa zaradi tega, ker sem jo odstranjeval, ko je bilo topleje.

Z žiletko postrugaš, z M600 ali zippo bencinom pa spucaš steklo, če je potrebno.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz poznam način, kako brez najmanjšega truda odstranit nalepko - zamenjaš šipo
grin1.gif

Sredi novembra sem dobil kamen v šipo in počakal do novega leta z zamenjavo. Danes so mi jo zamenjali in sem na novo šipo nalepil letno.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
jaz sem ogrel s fenom od zunaj kako minutko al pa dve pol pa samo strgal dol in malo alkohola! Sem pa zraven imel nalepljeno avstrijsko in sem jo lepo dobil dol malo lepila je ostalo na šipi to pa je bilo vse tako se potem opazi razlika v kvaliteti! sam jebat ga naša je pa cenovno ugodnejša!
cheer.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Jaz poznam način, kako brez najmanjšega truda odstranit nalepko - zamenjaš šipo
grin1.gif

Sredi novembra sem dobil kamen v šipo in počakal do novega leta z zamenjavo. Danes so mi jo zamenjali in sem na novo šipo nalepil letno.

To bi lahko naredil ze od 1.12. dalje.. .od takrat dalje namrec velja letna vinjeta
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Če smo pri vinjetah..... kupil sem jo 10. junija, velja do 10. januarja ali samo do 1.?
A so ti vsi narobe odgovorili, po vsej verjetnosti pa si se zatipkal (junij, julij)?
Velja 6 mesecev od luknjanja, samo če misliš kupiti letno jo brez strahu vržeš dol in daš letno.....itak ti letna velja od 1.12. (in ne od datuma nakupa) Če pa boš ponovno lepil polletno potem pa čakaj da se ti da izteče....

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
KSZ
Kakšni problemi. Meni je vzelo vse skupaj dve minuti. Potrgal kolikor je šlo dol, vzel močnejši prtiček, ga namočil z vodo (celo ne toplo, ker je ni bilo pri roki) in enostavno pobrisal ostanke vinjete in lepila dol. Se pa sranje res komplet raztrga. Potem še eno minutko za nalepit novo vinjeto in to je to. Nobene drame.