Kako nalepit vinjeto, da je zamenljiva?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
DARS bi lahko vsaj pogledal Avstrijske vinjete.
Niso prenosljive med avtomobili, ampak odstranijo se pa zelo enostavno. Ni mi jasno, zakaj imamo pri nas toliko "boljše" lepilo...

Mogoce zato, ker je pri nas veliko vec “balkancev”, ki iscejo miljon in en nacin, kako narediti “prenosljivo” vinjeto.... ;)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.741
5.899
113
Nisi dojel. Napisali so ti, da avstrijsci niso pretkani balkanci, ki hvatajo krivine kjer je le možno.

Seveda je treba priznat, da Slovenija grozno nazaduje za Avtrijo in so nekateri glede na velikost plače primorani iskati kako državi vrniti milo za drago. Posledično pač imamo bolj zajebano lepilo.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in splash

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.222
1.366
113
Zraven tega je vinjeta v A cenejsa in kdor ne uporablja tunelov, za njij ne placa seveda. So pa nekateri tuneli ekstra placljivi. Ni pa nobrn bav bav jih obvoziti.

Je pa res ja. A vinjeta nima tako mocnega lepila. Gre veliko lazje dol.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Če lahko obvoziš predor, potem lahko obvoziš tudi avtoceste. Mislim, da si ASFINAG krepko popravi prihodke s pobiranjem predornin. Iz Gradca do Linza te na 200 km avtoceste oberejo še za kakih 15 € v eno smer za predore. Plačaš dvakrat v cca pol ure. Lahko pa seveda obvoziš, tudi v Sloveniji se ni nujno voziti po avtocesti.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.222
1.366
113
Po drugi strani te pa od Leibnitza do Wiena predori stanejo 0€. Pravilno je, da jih plača, kdor jih uporablja.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Se da letosnja vinjeta tudi prenest na drug avtomobil? Nekje sem zasledil, da so izboljsali zascito.

hogan

Fizikalc
10. okt 2011
354
95
43
Da se.

Odrežeš šipo in jo greš na Dars zamenjat.

Dajo vse, in šipo in vinjeto.

Meni je pokazal sodelavec njegov sistem menjave vinjete med dvema avtomobiloma - vinjeto je nalepil na tisto folijo, ki prekriva ekran od novega mobitela in jo nato obstrigel na velikost vinjete. Folija se enostavno prilepi na notranjo stran vetrobranskega stekla in prenaša med avtomobili. Sem pogledal od blizu in se dejansko nič ne vidi, tudi če potipaš.

13. jul 2011
2.677
626
113

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Meni je pokazal sodelavec njegov sistem menjave vinjete med dvema avtomobiloma - vinjeto je nalepil na tisto folijo, ki prekriva ekran od novega mobitela in jo nato obstrigel na velikost vinjete. Folija se enostavno prilepi na notranjo stran vetrobranskega stekla in prenaša med avtomobili. Sem pogledal od blizu in se dejansko nič ne vidi, tudi če potipaš.

Potem se ti pa zgodi, kot znancu, da so ga ustavili pri kontroli z daljnogledom, kako je videl ne vem in ga dali na stran, potem je z vozila prinesel neko svetilko in lepo povedal, da je vinjeta na foliji, jo odlepil, pred njim prerezal z škarjami in zanimivo, dobil je višjo kazen, kot če bi bil brez mislim da 800 eur + kupiti je moral novo vinjeto in razložili so mu, naj bo sila srečen, da ga ne prijavijo še na sodišče za ponarejanje listin, kar menda taka zloraba vinjet je .

oby

Fizikalc
20. jul 2008
383
130
43
ubistvu jde pol boljš ne ustavit, ker dobiš:
Ker imajo Darsovci pooblastila uradne osebe, je kazen za takšno početje 500 evrov in pet kazenskih točk.

se pravi je polovička 250 :D

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Potem se ti pa zgodi, kot znancu, da so ga ustavili pri kontroli z daljnogledom, kako je videl ne vem in ga dali na stran, potem je z vozila prinesel neko svetilko in lepo povedal, da je vinjeta na foliji, jo odlepil, pred njim prerezal z škarjami in zanimivo, dobil je višjo kazen, kot če bi bil brez mislim da 800 eur + kupiti je moral novo vinjeto in razložili so mu, naj bo sila srečen, da ga ne prijavijo še na sodišče za ponarejanje listin, kar menda taka zloraba vinjet je .
Ce bi to bilo kaznivo dejanje so dolzni podat kazensko ovadbo. Ker to ni kaznivo dejanje, ga niso ovadili. Malo so se serife igrali, seveda ce je to sploh res kar je napisano