Kako nalepit vinjeto, da je zamenljiva?

13. jul 2011
2.677
626
113
To je res samo če so šli pred cestninsko dol. Če so šli skozi cestnino so plačali vse kilometre za nazaj in naprej, velikokrat tudi več kot so jih potem vozili po ac.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Govora je bilo o Lj ringu in tam do Loga, Domžal, pa kar nekaj km v gorenjsko in dolenjsko smer so se vozili zastonj. ;)

Pa po spominu je bila primorka zaprt sistem, torej plačilo po kilometrih.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Ni možnosti ker se nalepka povsem stisne ob šipo in ima enak odsev kot šipa. Plast nalepke se pa tudi ne more obnašat drugače kot se plast v vetrobranskemu steklu. Koneckoncev ena od teh oblik statičnih nalepk so tudi folje za toniranje (temnenje).

To že, ampak jaz sem razmisljal v tej smeri

- sama vinjeta nima nekega odseva, razn reliefni krog.
- vinjeta na foliji, ima pa odsev po celotni površini.

Samo naglas razmisljam.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.559
113
EU
Včeraj sem nalepil vinjeto in se spomnil debate na forumu. Nalepljena je čisto ob zgornjem levem robu vetrobranskega stekla, tako da je zelo poševna v smeri iz kate gleda DARS-ovec. Da bi on to videl z daljinogledom...mogoče do petdeset metrov lahko ugotovi, da je vinjeta gor. Podrobnosti pa ne zaradi nagiba stekla. . Ko stojim pred avtom je težko videti, ker je nalepljena (namerno) v območje katero brisalci ne brišejo. Naj si DARS-ovec zasluži plačo :evil:

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Upam, da ne bo tvoj naslednji in še naslednji,... post - PJM ustavijo me ob vsaki kontroli. ;)

• Všeč mi je
Reactions: luciano

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
Včeraj sem nalepil vinjeto in se spomnil debate na forumu. Nalepljena je čisto ob zgornjem levem robu vetrobranskega stekla, tako da je zelo poševna v smeri iz kate gleda DARS-ovec. Da bi on to videl z daljinogledom...mogoče do petdeset metrov lahko ugotovi, da je vinjeta gor. Podrobnosti pa ne zaradi nagiba stekla. . Ko stojim pred avtom je težko videti, ker je nalepljena (namerno) v območje katero brisalci ne brišejo. Naj si DARS-ovec zasluži plačo :evil:
Imaš steklo tam zatemnjeno? V tem primeru si jo narobe namestil in delaš probleme sebi, ne darsovcem.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.101
113
Če bi upal gas do konca stisnit na svoji 150 KS močni krači bi lahko vinjeto nalepil na vidni del stekla.

• Všeč mi je
Reactions: RagnarZ

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
Hvala, 73c,
Cel ring pa je dobrih 5€.
Predvidevam da bo dars lepo povečal prihodke na račun darsgo.
Alkoholik: da se ne smete peljat po Šmartinski v BTC s kamionom so(te) najbrž krivi lokalci. Tako kot v večini primerov.
Ni pri nas nič bolje.
Pojdi pa Črnuče Tomačevo BTC. Samo bo pa nekaj km zraven in glede na ceno km bo na koncu precej dražje.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.222
1.366
113
Eno vprasanje. Se vinjeta lahko menja samo na darsu v Lj? Je mama lepila gor in jo zmeckala delno.

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
Upam da ni zavrgla odrezka s številko vinjete.
Tukaj imaš nekaj o tem, najboljše da jih kontaktiraš kaj narediti v tem primeru (sama bi vinjeto poslikala in jim poslala mejl). Piše sicer da je menjava možna v Ljubljani in na počivališču Lopata.
Glej pod nadomestna vinjeta.

https://www.dars.si/Vinjetni_sistem

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.050
119
63
Doma
Na računu mora biti napisana serijska številka vinjete, podpis in štempiljka prodajalca da bo šla reklamacija skoz.
Se mi zdi da so letošnje vinjete slabše kot pretekle, sem jo moral tudi sam zamenjati, za tri pa vem da so tudi šli menjati....