Kako nalepit vinjeto, da je zamenljiva?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.072
113
Danes se dobi za "nič" cene elektrostatične prozorne nalepke. Nanjo nalepiš vinjeto, obrežeš gabarite in potem prestavljaš v poljubno št. vozil. Vinjeta ima vse odseve ker je nalepljena pravilno (na nalepko pač), kvalitetna elektrostatična nalepka pa drži na šipi precej močno. Dejansko s hitro probo je ne moreš odstranit.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Ce mene vprasas gre skozi tole:
vinjeto nalepis na folijo (kakrsnokoli pac ze), pri cemer foliji porezes vogale. Vinjeta je tako nalepljena na steklo z originalnim lepilom, katerega ucinkovitost ni omejena, tehnicno gledano pa tudi prenosljiva ni. Ceprav jo seveda lahko odstranis.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.072
113
Kaj vem, pri kitajcih dobiš po 100 komandov po par 10 centov. Ali pa v vsaki boljši knjigarni dobiš a4 nalepke (folje) za printer ki se jih da "nalepit" na steklo (imenujejo jih statične, nelepljive ipd. folje oz. nalepke). Oz. če dobiš enega ki ima malo mularijo in limajo te bedarije na okna, pa ti odstopi en komad.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.815
439
83
No, naj povem, da sem jo kar raje pravilno nalepo, kot pa da bi imel potem neko kazen... Še sploh, ker za 110 eur me nebo pobralo... Ko pa se dobi kazen, potem je šele jeza!!! ;)

Tako da je stvar rešena... Pa še avto bom lažje prodal, ker je kao letna vinjeta gor... :)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
Danes so se tudi za darsovce končale novoletne počitnice. Jih je bilo ko plevela na njivi.
Sam bi se izognil nakupu vinjete , če se ne bi spozabil da ne smem na AC. Tako pa sem preveč v okolici LJ, kjer si brez obvoznice pogosto mrzel oziroma avtomatsko zavijem na obvoznico, ker s službenim pa lahko. Za 110 evrov dobim za mesec in pol goriva.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Pa kaj jambrate za teh 110 eur za vinjeto, ko pa ste tukaj na forumu sami jaki s popolnoma novimi avti 500+ konji v vrednosti vsaj 75000 eur kupljenimi na keš. Ko pa greste na počitnice k sosedom, pa ni problem odkantat 40 eur za cestnine v eno smer. Skratka bolniki prve vrste.

Kaj pa možnost, da prenosljivo vinjeto pozabiš na drugem avtu in se zapelješ na avtocesto brez vinjete? Pametnjakoviči pozabijo potomce v razgretem avtu ne pa da nebi pozabili ene ušive prenosne vinjete.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Jamranje gor ali dol. Na k. mi je dat 110€ za LJ obvoznco in na k mi gre da ne obstaja vinjeta za pol leta. P. a avto lahko bp prijavim samo za poleti in za ta obdobje plačam cestnino? DARS pa boli k..

Piz..d pa zarad tega, ker rabm vinjeto nabavt še za 2-3 avto. Ja vem preseravanje :)

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Jamranje gor ali dol. Na k. mi je dat 110€ za LJ obvoznco in na k mi gre da ne obstaja vinjeta za pol leta. P. a avto lahko bp prijavim samo za poleti in za ta obdobje plačam cestnino? DARS pa boli k..

Piz..d pa zarad tega, ker rabm vinjeto nabavt še za 2-3 avto. Ja vem preseravanje :)

S tem, da živiš v okolici imaš pač številne prednosti in žal tudi slabosti. Zdaj če imaš za 2 ali tri avte boš pa imel še za vinjeto. Kaj pa če si kupiš vinjeto in potem prenašaš tablice, ker pač ne registriraš vsak avto. Zavarovanje in cestni sklad je bistveno dražje kot vinjeta.

Jambrači zakaj pa ne prenašate tablic in kljub astronomski ceni še vedno plačujete dajatve za registracijo avtomobila. tablice je bistveno lažje sneti kot pa vinjeto. Pa tudi tablice ste plačali torej lahko z njimi počnete kar vas je volja....

Daj bog, da se dars spomni na uvedbo elektronske vinjete vezane na registrsko številko avtomobila in da se zakonodajalec spomni na to, da registerske tablice veže na EMŠO in ne na VIN številko. Bilo je nekoč pred prihodom ta rdečih na oblast. Ta rdeči sam premišljujejo kako ljudem zagrenit življenje pa so še vedno zelo popularni......

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Danes se dobi za "nič" cene elektrostatične prozorne nalepke. Nanjo nalepiš vinjeto, obrežeš gabarite in potem prestavljaš v poljubno št. vozil. Vinjeta ima vse odseve ker je nalepljena pravilno (na nalepko pač), kvalitetna elektrostatična nalepka pa drži na šipi precej močno. Dejansko s hitro probo je ne moreš odstranit.

Je možno da je drugačen odsev ker se "odbija" cel kvadratek ob gledanju skozi dalnogled? Ugibam.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.072
113
Je možno da je drugačen odsev ker se "odbija" cel kvadratek ob gledanju skozi dalnogled? Ugibam.

Ni možnosti ker se nalepka povsem stisne ob šipo in ima enak odsev kot šipa. Plast nalepke se pa tudi ne more obnašat drugače kot se plast v vetrobranskemu steklu. Koneckoncev ena od teh oblik statičnih nalepk so tudi folje za toniranje (temnenje).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
Strosek prevalijo na narocnika.
Na koga naj pa jaz prevalim?
;)
Kot receno, z osebnim avtom dvomim da letno naredim jurja km po ac. In bi se izognil nakupu vinjete ce bi vedel da se ne bom spozabil pa gor zavil

gr69

Guru
15. dec 2009
11.572
2.618
113
še v SLO - ampak komaj
Ne. Naši so zafrknili, ker je ni pravega razmerja cen tedenska/mesečna. Ali pa, ker ni 4 dnevne, ozr. 10 dnevne.

4 dnevna - 7,- EUR
Mesečna - 16,- EUR
Letna - 115,- EUR

10 dnevna -10,- EUR
2 mesečna - 30,- EUR
Letna - 115,- EUR

Motociklistična še polletna - 60,- EUR

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.528
2.901
113
v lokalni ostariji
Hanzi ni glih tako da bi kar enostavno prevalil vsaj za lj ring ne.

Aja pa ti maš izbiro lahko greš po stari cesti
S kamionom pa ne smeš recimo od Šentjakoba do btc po šmartinski...

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Mogoče pozabljaš, da so do uvedbe elektronskega cestninjenja za kamione - lani - le-ti vozili po celotnem LJ ringu + okolica, pa okoli MB vse do Sl. Bistrice, na drugi strani pa do pol poti do MS, in od Črnega kala do Kopra ZASTONJ (no brez plačila cestnine)!