Kako dobiti realno oceno hiše s parcelo

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
tisti ni nadstandard ampak preseravanje...kot ukrajinec za zlato školjko. Maromor za 700, tolk da se ti je lahko pohvalil, da je takega dal noter.
smile-1.gif
na beli marmor vino poli, potem pa imaš nadstandard.

Vidim da te kar peče, ker smo cenej skozi prišli kot ti..

Nemčija in avstrija - vsa sanitarna oprema v kompletu, skoraj pol cene kot pri nas - seveda vse školjke s takimi in onakimi premazi, skrita nasadila da zadeva nekak zgleda, dvojni umivalniki, masivne pipe malo višjega cenovnega ranga itd. To je nadstandard, pa se lahko na glavo postaviš. Kuhinjski aparati, pri nas bi dal n 8 do 9 kilo za njih, pa še za dobit jih ni bilo. Pač leva scena. EU pa to.

TČ in prezračevanje je pri nas vzeto zaradi subvencij.

Ti imaš pač druge prioritete, 10 ur delat, pakredit do konca dveh življenj.Pa rešeno.
wink-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Zakaj tujina?
1.) pipa kopalnica Paini (Italija): 150€ namesto 300€
2.) ročka za tuširanje Axor Starck - Hansgrohe (Nem): 60 ali 90€ namesto 270€
3.) cev za ročko Hansgrohe(nem): 15-20€ namesto 50€
4.) podometni kotliček Grohe (nem): 96€ namesto 290€
5.) tipka za kotliček Grohe (nem): 30€ namesto 60€
6.) Pipa trocevna v kuhinji Grohe (nem): 130€ namesto 300€
7.) Dozirniki za milo za pipo Grohe (nem): 2x15€ namesto 2x50€
8.) indukcija Siemens (Nem): 550 namesto 1500€
9.) Vgradni hladilnik Siemens (Nem): 700€ namesto 1000€
10.) Napa Franke (Nem): 450€ namesto 700€

Res, da sem dolgo iskal in ne vse naenkrat, a se je fejst izplačalo. So pa recimo od takrat pri nas indukcije že krepko spustile ceno.
Tako da po večini s tistimi nekaj procenti naši trgovci še zmeraj niso konkurenčni. Imajo pač večje nabavne cene.
Se pa recimo pomivalca ni izplačalo v tujini, prav tako se mi pečice ne bi izplačalo.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
ksz

Imate pa perje, dobri ste. Standard in nadstandard je sicer resda za vsakogar drugačen, nekje pa je meja. In dom velik 140 m2 nad 200 povp. slovenskih plač to hitro je. Privarčevanih, ne izposojenih.

In panoramske stene od 4m2 dalje to prekleto so (nadstandard namreč), pa kakšen neskončen bazen in podobni cukrčki. Tudi, če so lažje dosegljivi zdaj, ko imate izposojene bančne jurje, so v celotni sliki prekleto dragi.

Kot je bilo že rečeno, kar vam je prioriteta. Meni recimo je biti do 36./37. pomladi dutyfree. Pa tudi, če bom zaradi naše klasike 45 minut ven iz Ljubljane za koga od vas tazaden kmet.

Na OP-ja pa: našega vložka mi na trgu ne moremo nazaj dobit v €, brez našega dela, ki ga je vau, cena na m2 sploh ni za omenit tu. Tak je trg tu, pa je obilo služb, vrtci, šola, trgovine, tak da je situacija 10 minut iz Kranja torej tudi situacija 30 minut iz Ljubljane za kolikorkrat jo sploh rabiš. Da bi pa šel iz ene normalne, niti ne toliko stare hiše v flat v Ljubljano, ni šans.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.061
4.253
113
Ne sam hotu sem ti povedal da da en več za poden kot ti za celo bajto na kvadrat. Vsa sanitarna oprema je vzeta pri vodovodarju ki je dobil precej niže cene kot pa so v štacuni. Ker ima take rabate imam tudi garancijo in račun.

ti morš za vsak drek reklamirat u pizdumater nekam.

TČ voda voda nisem vzel na subvencije, ker so tam pogojevali katera TČ in tiste nisem hotel. To da se pri nas nekaj ne da dobit je bulšit iz tvoje strani..

Kr se tiče kredita, ga imava skupaj le 80 jurjev. Kar ni ne vem kaj. Res pa je, da lahko pač vzamem drugje. Če pa ti misliš, da je fetiš po Nemčij iskat kje bom na pipi prišparal 30 EUR se pa motiš.

Si kot un kljukec k gre u Bremen po avto z 200 in več tisoč km in prppelje odsluženo skupocalo dol potem pa iše dele po Ebayu. Pač nisem tak človek. Pa če tud me je kakšna stvar 10 ali več procentov več prišla.

Nč pa nism fouš, če si ti pocen skoz pršu. Jest zase mislim, da sem tudi, still sem dal precej več kot ti. Da mi pa nemške cene primerjaš z maloprodajnimi za userje klele je pa idiotizem

Dobiš majstra, ki ima tudi do 50% ali celo več rabate in ti zrihta zelo dobro ceno. Dobiš račun in imaš kvalitetno narejen. Ne mi pa reč da si keramičar, vodovodar zidar in ne vem kaj še.

Sam svoj mojster ni hobi ampak idiotizem, misliš da vse veš na koncu prideš do spoznanja da ni zastonj en električar, keramičar itd...
Druga stvar ne vukojebine opravičevat z pogledom.

Ti pa ne nabijej z nadstadrdom, če si dal 800 na kvadrat. V Ljubljani za tak denar ne dobiš niti podrtega fleta, pa če tudi si un from Germany.

Še za 1.500 ni ne vem kaj...... Pa če tud si prišparal 20 jurjev. To ni show off ampak fact.

Tud predstavljanje gradnje da je hiša pač 800 na kvadrat je idiotizem, ker je parcela, je komunalna urejenost, je gradnja in je lokacija....

Ti pa saj zemljo lahko verbaš... Ja sej ati je lahko tudi Bill Gates samo tvoj ni..., tko kot od večine. Pa nehi z kuhinjskimi aparati, to je zdanja stvar ki je pri bajti res pomembna.

Gatto če pa misliš, da je lahko naprimer vsak hobi user štromar, potem se pa o teb zmotu, kot da ne poznaš dost takih bom sam naredu, ko je pa štala pa v jok in na drevo, tudi dobr veš kok nek električar dobi v štacuni rabata. Sigurno več kot en k gre v Nemčijo v štacuno in tam nabavi.

Vse skupaj je prav smešno.

Še enkrat grem stavt da za 800 na kvadrat neke grozne kvalitete ni..... pa četudi si vse sam naredu.

In če si vse sam naredu, kot praviš, si pa izredno malo prišparal.. to pa je moje mnenje.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Vse sam naredu je sirok pojem.

Lahk ma gradbeno firmo in so mu delavci delal ko so ure drugje laufale.

Folk marsikaj razume pod vse sam

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.061
4.253
113
Iz napisanega nisem razbral, da ima tip gradbeno firmo. Če bi jo imel je prihranelt okol 20 jurjev kr smešno nizka cena. Saj tam lahko dejankso manipulira z davkom in seveda je ves del zastonj.

Takrat tudi iz tujine dobijo brez DDV seveda se gre za samobdavčitev.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Ti si se orenk uštel koliko majstri dobijo rabat na kakšne pipe in kotličke. Je prvo majster meni rekel da zakaj kupujem, ko ima on rabat, ko je pa cene videl je pa samo debelo pogledal. Edino pri ploščicah sem ga usral, ker sem jih prej kupil sam, ko sem jih šel gledat. Imel je 20-25% rabata kolikor se spomnim...

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Aja pa še nekaj. Ko sem ga vprašal zakaj je cenejši, je rekel ker me ne nateguje na ceni materiala kot nekateri drugi. Mogoče tukaj tako visoki magični rabati...

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

Pa še to...nikjer nisem skoparil,ampak smo že v štartu z olbiko hiše naredil praktično in cenovno ugodno potem tudi za naprej. Če narediš recimo hišo v L si ga že naribal, če narediš neke balkone in frčade si ga že naribal itd. si takoj par jurjev zreven...itd.

Zakaj bi ga naribal,če bi naredil hišo v L? Koliko to podraži zadevo pri neki povprečno veliki hiši? Verjetno zaradi izvedbe ogrevanja,pa bolj komplicirane strehe?
Sprašujem zato,ker obstaja ena varianta,da podremo več kot 100 let staro hišo in se zaradi manjših stroškov in izrabe prostora naredi nadomestna gradnja istih dimenzij (če bi nam to UE sploh pustila). je pa hiša narejena v L,torej bi morala biti tudi nova narejena enako.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Zunanji obod je vecji - več materiala in dela v kolikor ga plačuješ. velja tako za streho kot fasado. Pri lomljenih strehah, kot pri hiši v L, so potem se žlote ipd.

Največ notranje prostornine je pri kocki z ravno streho, da ima najmanj oboda. Posledično je tudi ogrevanje cenejše. Saj je manj zunanjih sten preko katerih se hiša ohlaja pozimi (oziroma segreva poleti). Če pogledaš trende, ki imajo eno izmed prioritet varčnosti (NEH, pasivne ali boljše hiše) vidiš da gre ponavadi za pravilne pravokotnik z enostavno dvokapnico ali enokapnico, kjer je to dovoljeno.

Je pa tloris malo težje pametmo narediti pa marsikatera lokacijska zahteva določeno razmerje med daljšo in krajšo stranico. Tako potem najbolj poceni prideš skozi z pravokotnikom.

Nadomestnih gradenj ni več. Ko staro rušite pridobivate dokumentacijo kot da prej ni tam nič stalo. Edino kar pomaga je da je dokumentacija za rušitev in pridobivanje GD skupaj in tako vam priznajo sorazmerni delež komunalnega prispevka. Primer: če stara 100m2, nova 150m2, je treba doplačati samo za 50m2. Vendar če stara večja kot nova, ne dobite nič nazaj.

Nazadnje urejeno:

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.061
4.253
113
Okej pri ploščicah mi je Mikelj zrihtal 40% rabata pri Top Domu, in pri armaturah 30-50% izbral sem sam. Sem gledal mal drugod ni bistvene razlike, stem da sem plačal 9% DDVja, v tujini gladko plačam celoten davek.

Glede mojstrov je tkole odvisno za koga gre.. in koliko jemle. V Merkurju sem dobil toliko rabata na materjal da se sprašujem če po polni ceni sploh kaj prodajo itd...

Skratka odvisno od majstra. Klime sem vzel pri Beleharju, ki je znan kot najdražji, pa mi je orng popuste zrihtal, sem gleal na ebay za foro, nikjer nisem dobil ceneje..

samo v info... Skratka verjamem pa da one man band mojster kej dost rabata ne dobi.

Pohitšvo sem vse vez pri Petrnelj
http://www.mizarstvopeternelj.com/

je dražje kvaliteta pa kot noč in dan, vrata z magnetnimi ključavnicami, brez notranjimi panti, v kopalnicah je steklo sredina kraj les z kaljenim steklom do tal.

cena z vsemi popusti 450 z steklena 750 komad... Kot pravim, sem zbiral kr konretno.. Skratka 800 na kvadrat lepo te prosim...... Mene je prišlo cca 1.600 pa še ne vem če sem dost reku.

Res pa je da imam kr veliko hišo čez 200 kvadratov bivalne površine (uporabne, se pravi kuhinja koplnici in sobe).
Skratka komentirat, da je ok 800 na kvadrat dobra roba je res idiotizem.

Povedal sem primer, da nekateri za poden dajo več na kvadrat kot pa omenjeni za celo bajto. Jest temu kamot rečem nadstadard mi ni težko priznat. Sam sem za ploščice dal čez 50 eur na kvadrat z vsemi popusti. Pa sem zbral kr kvalitetno keramiko. Mikelj pa je tudi majstr, kr znan.

Skratka če imaš par predračunov hitro stisneš izvajalca. Če greš na prvo žogo pa je res tako kot si napisal. Dandanes ni težko na ebay pogledat ceno izdelka, sploh armatur in podobnih pizdarij.

Se mi zdi da je pa imel majstr 50 rabata tebi ga je ponudil 25 al pa pač nima dobrih cen pri dobaviteljih.
Pri one man bandu pa je resnično bolje da sam material kupiš. Jest sem se tem izogibal, ker so stemi same težave, z roki, izvedbo itd in ponavadi delajo še 3 projekte hkrati.

Edino kjer sem se nategnu so nadstreški, pa ne pri ceni, ampak izvedbi.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
če greš v mavi po školjko ti še 30% rabata na njihove cene ne pomaga. Tacker sem pe v AT po njega, ker ga pri nas noben mojster ni mogel dobiti ceneje. Primerljivla kvaliteta. Kanalete za tuš, spet ebay, ker pri nas noben mojster ni s ceno skup prišel..Viega. itd.

Miele enih aparatov ne trži v slo. Pa šeostala bela tehnika.

Tudi notranja vrata imamo z magnetnimi ključavnicimi, par vidnih brez vidnjih pantov. itd.

V galvnem me veseli da si 400kilo odkartal, Mi nismo.
wink-1.gif
bo100 kilo ostalo še za kaj drugega. recimo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
A sem jaz tudi kupil nadstandardno opremljeno hišo, ker PVC distancnik WC deske stane cca 8 evrov rabi pa jih 6.
Torej za nekaj gramov plastike 50 evrov....
Malenkost drugačnii čepki pri konkurenci stanejo 2c po kosu.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
ja, če je zate nadstandard da drago odkartaš, potem ja.

Zame plastični pvc vložek ni nadstandard, ne glede na ceno.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
"Tacker sem pe v AT po njega, ker ga pri nas noben mojster ni mogel dobiti ceneje."

"Če si car si car, tu ne moreš nič. "

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
Ni bilo mišleno carsko, ampak pri nas so hoteli za 2cm po m2 enako kot za 3cm plus 50% zraven. Par mojstrov pa je celo odločno reklo, da ne obstaja. Pač take finte so.

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Ma ko otroc ste vsi skupaj! V tej temi za "nadstandardne" kolibe brez težav odkartate 400 jurjev, v sosednji temi se pa zgražate nad preveliko plačo poštarja, ki v 50 letih ne more takšne "kolibe" odplačat.

Kar se pa rabatov tiče so pa dve strani. Ali samo prodam z večjim rabatom (in pozabim na stranko in njene morebitne tezave) ali pa prodam in zmontiram. Tu se pa seveda delu rabata ne morem odpovedati. Za vse morebitne tezave sprejmem s tem odgovornost za x let...

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.061
4.253
113
Točno to....

Sam un sam svoj mojster ne dojame. Seveda pa poudarja samo par pip, kakšno školjko, kot da je to cela bajta. Me zanim če je cegu tud z ebaya potegnu.

Pa hruške iz Anglije naroču... ampak pustmo to. Pršparal je na pipi 50 eur in zdej je džek. Jest sem plačal pa mojstra in če mi crkne mi zamenja..

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
tu je razlika, ti si plačal, jaz pa nisem plačal. (tu je potem tudi razlika med mojih 800 in tvojih 1600).

Če bo kaj crknilo, se bom že znašel.
wink-1.gif
Brez skrbi.