Kako bo če se zgodi Grčija?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
ksz.. evrofil, a pol praviš da se v sloveniji ne cedita med in mleko? ti kar ostani v tujini..

Zaka bi bilo dobro komurkoli nizati place?

A plač ne bi smeli tebi znižat, a ti pa bi kar folk na cesto meto?.. Kdo pri ***** si ti da lahko nekomu službo vzameš?.. upam da te življenje vdari kolko gre

WTF? Kaj ti ni jasno (in ja, moza sluzba je, da - indirektno - poskrbim za to, da se zmanjsa kolicina zaposlenih, ki jih podjetje potrebuje)?

V Sloveniji se "cedita med in mleko" tocno dvem delom populacije: tistim, ki so nakradli svoj denar - ker se jim nikoli nic ne zgodi, in tistim, ki so na absolutni spodnji meji. Torej, kaj, recimo 40% prebivalstva? Najboj pa najebejo tisti, ki so na "solidni" placi. Nobenih olajsav, nobenih bonitet - ker zasluzijo prevec, hkrati pa tudi dovolj nimajo, da bi bili spodoben srednji sloj. Logika za vola ubit. Zato nimam nikakrsnega namena priti nazaj. V Huniji sem imel 19% davka (kar je bilo roko na srce, glede na "storitve" drzave se vedno prevec, tukaj ga je pa NIC za (od oka) prvih 10.000 EUR, 20% do 40.000 in 40% do - pazi to! - 175.000 EUR... Nad tem pa 45%.
Kako je pa v Sloveniji? AJA! 41% nad 19k. Da best. To se lahko zdi kul samo popolnemu idijotu.

In ne, ne bi smeli znizati plac. Morali bi znizati obremenitev bruto plac - s cemer bi se posledicno zvisala neto placa - saj imamo vsi bruto place v pogobah, kajne? Ja, drzava bi imela manj denarja, in bi morala zaceti rezati delovna mesta v prenapihnjenem delu javne uprave (UE, ministrtva, etc. - da ne bo kdo mislil, da mislim policijo ipd.). In nekatere dele javne uprave (precej zdravstva, vrtce, zapore itd.) bi bilo tudi treba dati na prosti trg.

Zdaj pa povej: Ce izgubis sluzbo v Javni Upravi kjer prelagas papir... Ampak to hkrati tudi povzroci, da se odprejo nove sluzbe na prostem trgu dela (ki recimo ne pozna kretenizmov ala "z to in to izobrazbo imas lahko samo toliko place") - a si na slabsem, boljsem ali na istem?

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Evrofil, zakaj se trudiš?
smile-1.gif

LP,
PIC

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
smile-1.gif

LP,
PIC

Ne vem.
bonk.gif

Klinc, vem. Ker me take ideje tako razpizdijo, da se moram oglasit. Ker mi gre na [cenzura] povprecnost - in to ne "povprecni folk" ali "povprecna inteligenca", ampak tista zajebana, neuporabna zamerljivost vseh tistih, ki so "povprecno pametni" - kar pomeni, da imajo popolnoma dovolj mentalne sposobnosti, da iz sebe nekaj naredijo (ne moremo biti vsi v Mensi.press) - ampak vseeno zamerijo in zavidajo tistim, ki so boljsi od njih. Ki ne locijo med tistimi ki za svoj denar delajo (glej prejsnji post za dva primera), in tistimi, ki so ga nakradli (vecina folka, ki ga Slovenska javnost naslavlja z "Tajkun")- logika (well, "logika") "imas vec kot jaz, ziher si lopov" je edini koncept, ki jim pride na pamet.

In taki bi raje vse spravili na isti - nizek - nivo, kot ga imajo sami, da bi se bolje pocutili. Ker ce jaz nimam, jebeštrga, zakaj bi imel kdo drug.

In to je tisto, kar me sili na bruhanje.

Vsaka podobnot z nekaterimi udelezenci te teme je zgolj nakljucna.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
saj maš prav, slovenija bi samo mela, dala pa nič .. da nemo se kregali, vsi vemo da se more neke spremenit ker če se ne bo, pol bomo meli samo tisto kar na vrtu dobimo

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
smile-1.gif

LP,
PIC

Ne vem.
bonk.gif

Klinc, vem. Ker me take ideje tako razpizdijo, da se moram oglasit. Ker mi gre na [cenzura] povprecnost - in to ne "povprecni folk" ali "povprecna inteligenca", ampak tista zajebana, neuporabna zamerljivost vseh tistih, ki so "povprecno pametni" - kar pomeni, da imajo popolnoma dovolj mentalne sposobnosti, da iz zebe nekaj naredijo - ampak vseeno zamerijo in zavijajo tistim, ki so boljsi od njih. Ki ne locijo, med tistimi ki za svoj denar delajo, in tistimi, ki so ga nakradli - "imas vec kot jaz, ziher si lopov" je edini koncept, ki jim je jasen.

In taki bi raje vse spravili na isti - nizek - nivo, kot ga imajo sami, da bi se bolje pocutili. Ker ce jaz nimam, jebeštrga, zakaj bi imel kdo drug.

In to je tisto, kar me sili na bruhanje.

Vsaka podobnot z nekaterimi udelezenci te teme je zgolj nakljucna.

jaz nisn nič faušn, lepo da ti je ratalo in to spoštujem.. malo sn se pikno na izjavo kao kdo lahko pa kdo ne bo mel službe več.. pa glede lopovov, malo glej poročila kak kar milijoni falijo.. ziher so šli v dobrodelne

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
saj maš prav, slovenija bi samo mela, dala pa nič .. da nemo se kregali, vsi vemo da se more neke spremenit ker če se ne bo, pol bomo meli samo tisto kar na vrtu dobimo

Oh, kako lepo si se distanciral!

Recimo - RECIMO - da uvedemo zgoraj omenjeno... Drzavi pade prihodek iz davkov za 50% (pa ne bi, bi bilo precej manj), in se mora znebiti:

1) Subvencije vrtcev
2) Brezplacnega zdravstva - recimo, da bi bil obisk pri splosnem zdravniku sofinanciran z 10 EUR prispevka bolnika
3) Storitev javne uprave: UE, recimo, odprta samo dve uri na dan z doplacilom 5 EUR na obisk (ali pa naredis vse skupaj zastonj na Internetu)
4) Zbogom, vsi socialni transferji in davcne olajsave za otroke, sestega macka in tretjo civavo itd.

...

Bi sel na cesto stavkat, kako ti jemljejo "pravice" in kako so vsi lopovi, ali bi bil tiho, in placal iz svoje nove (visje) place?

(Da smo si na jasnem, pri ideji 0 do 10k - in pri trenutni minimalni letni placi 9403 EUR bi pridobil vsaj tistih 16%, ki ti jih drzava zdajle pobere).

Grem stavit, da bi naslednji dan Semolic zvlekel folk na cesto.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
za povecevanje produktivnosti individualnega zaposlenega - aka, moja sluzba - ti v naprej povem, da je ponavadi povezan s tem, da se overall zmanjsa stevilo zaposlenih v podjetju.
Ja sj to je točno kar sn reku,..višek sposobnosti je, vzet delo enemu caplu in ga za isto plačilo naložit drugemu, ko pa obnemore, ga naj zdravi in preživlja država, samo to pa zahteva spet višje davke in da bi dokazali še malo več sposobnosti, boste verjetno slej ko prej predlagali,,,naj crkne na cesti, sj imamo že drugega capla v proizvodnji., pa kaj govorim, sj to itak že dolgo prakticirajo v tretjih državah,..........polni ponosa nase, ko siromaki, dobesedno umirajo zaradi denarja ,,premalosposobnežev,,
...pa de boš vedu, do zdaj mi je še vsak šef reku, sj bi ti dal več, ampak po zakonu je plača takšna,...eden celo, da mi zaradi zakona ne sme dat več,....a boš reku da lažejo?

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik hrci pravi:

Recimo - RECIMO - da uvedemo zgoraj omenjeno... Drzavi pade prihodek iz davkov za 50% (pa ne bi, bi bilo precej manj), in se mora znebiti:

1) Subvencije vrtcev
2) Brezplacnega zdravstva - recimo, da bi bil obisk pri splosnem zdravniku sofinanciran z 10 EUR prispevka bolnika
3) Storitev javne uprave: UE, recimo, odprta samo dve uri na dan z doplacilom 5 EUR na obisk (ali pa naredis vse skupaj zastonj na Internetu)
4) Zbogom, vsi socialni transferji in davcne olajsave za otroke, sestega macka in tretjo civavo itd.

...

Bi sel na cesto stavkat, kako ti jemljejo "pravice" in kako so vsi lopovi, ali bi bil tiho, in placal iz svoje nove (visje) place?

(Da smo si na jasnem, pri ideji 0 do 10k - in pri trenutni minimalni letni placi 9403 EUR bi pridobil vsaj tistih 16%, ki ti jih drzava zdajle pobere).

pa kaj ti bi rad mel tričetrt državljanov pred parlamentom?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik hrci pravi:

1) Subvencije vrtcev

...

pa kaj ti bi rad mel tričetrt državljanov pred parlamentom?

No, evo.
cool-1.gif

16% (ajde, recimo) dvig neto place - kar je pri minimalcu tam, od oka, 110 EUR - s tem, da bi drzava seveda morala znizati kolicno storitev... Ampak folk bi sel vseeno na cesto, tudi ce imajo vec denarja, s katerim bi lahko placali storitev, ki jo potrebujejo od drzave KADAR jo potrebujejo, in ne v "pavsalu", kot je zdaj.

Ampak folk bi sel vseeno na cesto, ker jim "jemljejo pravice"!

Za bruhat.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
tak te bom vprašo.. Kak boš pa rešil problem z brezposelnostjo ljudi ki si jih odpustil?

- vsi ki so na upravni enoti zdaj ( kdo bo delo 2 uri na dan? lepo te prosim )
- kar dosti ki jih delajo v vrtcu

Kaj ti pomaga 110 eurov več če moraš to plačati pr dohtari in še za otroke če maš?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
za povecevanje produktivnosti individualnega zaposlenega - aka, moja sluzba - ti v naprej povem, da je ponavadi povezan s tem, da se overall zmanjsa stevilo zaposlenih v podjetju.
Ja sj to je točno kar sn reku,..višek sposobnosti je, vzet delo enemu caplu in ga za isto plačilo naložit drugemu, ko pa obnemore, ga naj zdravi in preživlja država, samo to pa zahteva spet višje davke in da bi dokazali še malo več sposobnosti, boste verjetno slej ko prej predlagali,,,naj crkne na cesti, sj imamo že drugega capla v proizvodnji., pa kaj govorim, sj to itak že dolgo prakticirajo v tretjih državah,..........polni ponosa nase, ko siromaki, dobesedno umirajo zaradi denarja ,,premalosposobnežev,,
...pa de boš vedu, do zdaj mi je še vsak šef reku, sj bi ti dal več, ampak po zakonu je plača takšna,...eden celo, da mi zaradi zakona ne sme dat več,....a boš reku da lažejo?

Mislim, da mi je koncno jasno kaj te moti - jebena industrijska revolucija je bila zacetek problemov "tvojih" ljudi! Jebes tekoci trak (ker rabis manj ljudi), dajmo se vrnit k manufakturi! Bomo vsi zaposleni!

Capl, koncept "po zakonu je placa taksna" za "caple" ne obstaja. To je mozno samo v javni upravi - kjer, klinc, folk ve v kaj se spusca - in nikjer drugje.
Ce govoris pa o kolektivni pogodbi oz "kolektivnih pravicah"... :S Se raje sploh ne bom spuscal v to.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
slovenija ima..mora

rezat nepotrebne v JS
in posledično bo lahko sprostila davek na palče

in druga opcija, zame boljša. boljši andzor nad denarjem, porabo in pobiranjem. to je lahko rešeno v mesecih. rezanje JS in dvig plača pa bo nekajletni prehod.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
tak te bom vprašo.. Kak boš pa rešil problem z brezposelnostjo ljudi ki si jih odpustil?

- vsi ki so na upravni enoti zdaj ( kdo bo delo 2 uri na dan? lepo te prosim )
- kar dosti ki jih delajo v vrtcu

Kaj ti pomaga 110 eurov več če moraš to plačati pr dohtari in še za otroke če maš?

Treba se bo odlocit, spostovani kolega - ali je pomembna "druzba", ali je pomemben posameznik...

Ce je pomembna druzba - po domace, da imamo cim vec zaposlenih (tudi ce ne delajo nicesar koristnega, in za to dobivajo placo, ki jo financirajo tisti, ki DELAJO - tako kot Capl nedvomno vsak dan svojih 8 ur gara), in da je vsak, se tako velik delomrznez preskrbljen? Da smo si na jasnem, to pomeni da je standard vrednosti "kolektiv", druzba, drzava, proletariat, rasa... Po tej logiki ima vrednost samo tvoja koristnost druzbi kot taki, in ne to, kar ti si.

Recimo, da se druzba na splosno odloci, da je vrednost zdravnikov (ki imajo itak previsoke place, prasci, pa se vsi misljo da so bogovi!) 1000 EUR na mesec. Koliko ljudi se bo se slo jebat z 10+ leti studiranja, da postanejo zdravniki? Se ti ne zdi, da se vecni ne bo dalo jebati s tem, in bodo sli za, ne vem, klucavnicarje za 570 EUR?
Ali pa da bo recimo servisni inzenir v elektrarni lahko dobil najvec 1100 EUR, mehanik pa 800 - ker je delo v elektrarni tako odgovorno?

Koliko generacij bo trajalo, preden zacne folk umirat po cestah, brez elektrike, zaradi podhladitve in kolere?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
slovenija ima..mora

rezat nepotrebne v JS
in posledično bo lahko sprostila davek na palče

in druga opcija, zame boljša. boljši andzor nad denarjem, porabo in pobiranjem. to je lahko rešeno v mesecih. rezanje JS in dvig plača pa bo nekajletni prehod.

aplauz.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Hotel sem ti samo pojasnit, zakaj bi bilokdo, plačal caplu več, kot minimalno po zakonu, če mu ni treba in zato se rabi zakon o višini minimalca, . Današnjega delodajalca lahko samo prisiliš, iz hvaležnosti za dobro delo, ti ne bo dal, sam od sebe popolnoma nič.
Pogoj za takšno obnašanje pa je seveda umetno povzročena brezposelnost, ravno v ta namen.
Me pa spominjaš na obnašanje bivšega srednjega sloja, še dve leti nazaj,......prepričani v svojo superiornost in sposobnost, so družno in veselo podpirali stiskanje caplov, ampak ko so iztisnili ves sok, je to postalo nerentabilno in za stiskalnico so postali primernejši in donosnejši srednjeslojaši,..
...ja, tudi ti boš slej ko prej na vrsti za prešo in svoje arcnejčke boš preizkušal na lastni koži...
Drugač ne more bit ker, svetovna ekonomija gre samo še v to smer, od spodaj navzgor in višje kot stiskajo, več soka dobijo
evil.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ne.

Ampak mi gre pri tvojih populisticnih in nerealnih, skodozeljnih in privoscljivih nebulozah na kozlanje, in sem raje sel na pivo.

Nimam ti vec nicesar za povedati. Zivi v svojem svetu - jaz bom pa molil, da tvoj tip cloveka nikoli (vec) tudi pod razno ne pride na oblast. In mirno zivel naprej v svojem svetu, kjer se lahko - ce mi kaj ne pase - odselim, in se dam tja, kjer mi delo splaca.

V tvojem svetu se delo ne bo splacalo, zato jaz tam nimam kaj za poceti.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
A tak, zaj pa še alkoholizem v službi, sj pol pa res ne more bit boljše, capli izmozgani, šefi pod vplivom alkohola,....
evil.gif

hysterical-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
zvečer alkohol konzumirate, danes pa skrokani na šiht, nobenega efekta, gospodarska škoda, .....sramota,
rolleyes-1.gif

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ne.

Ampak mi gre pri tvojih populisticnih in nerealnih, skodozeljnih in privoscljivih nebulozah na kozlanje, in sem raje sel na pivo.
Nimam ti vec nicesar za povedati. Zivi v svojem svetu - jaz bom pa molil, da tvoj tip cloveka nikoli (vec) tudi pod razno ne pride na oblast. In mirno zivel naprej v svojem svetu, kjer se lahko - ce mi kaj ne pase - odselim, in se dam tja, kjer mi delo splaca.
V tvojem svetu se delo ne bo splacalo, zato jaz tam nimam kaj za poceti.

1. Kot vemo (in si sam napisal) si se že odselil.

2. In dokler v Bruxelles-u v petkih ob 9. uri dopoldne (kot smo slišali in celo videli na videoposnetkih) pridete na blagajno in dvignete 500 ali 700 evrov za "stroške", ki jih imate čez vikend, mi gre na bruhanje in je bolje, da si tiho!

Nazadnje urejeno: