Kaki izvedet leto izdelave, če ni v prometni?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Mora biti pa ze precej star... ker ce se prav spomnim, moras homologacijski kartoncek imeti od letnika 1997 dalje ... Nisem sicer 100%, sem pa pred casom nekje to bral ...

Se mi zdi, da od aprila 1998 naprej.
Torej obvezno zraven v avtu?

Kje pa ga dobiš, če ga nimaš?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz imam pa tak homologacijski kartonček da sploh ne piše letnik izdelave, v prometni tudni ne, uglavnem nikjer, samo leto prve registracije.

Svašta.

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Mora biti pa ze precej star... ker ce se prav spomnim, moras homologacijski kartoncek imeti od letnika 1997 dalje ... Nisem sicer 100%, sem pa pred casom nekje to bral ...

Se mi zdi, da od aprila 1998 naprej.
Torej obvezno zraven v avtu?

Kje pa ga dobiš, če ga nimaš?

duplikate dobiš pri generalnem uvozniku oz. kjer je bila opravljena posamična homologacija če sam pripelješ avto iz tujine ( Lpp, Rti itd)

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Jaz imam pa tak homologacijski kartonček da sploh ne piše letnik izdelave, v prometni tudni ne, uglavnem nikjer, samo leto prve registracije.

Svašta.

Ziher nekje piše, to je kot osebna izkaznica avtomobila.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
za rabljena vozila iz tujine piše, da je datum prve reg. takrat ko je bilo 1. reg. pri nas... in marsikdo misli, da je avto tudi ta letnik...
Imaš v prometnem dovoljenju dve vrstici (prva je datum prve registracije (kjerkoli), druga vrstica je pa datum prve registracije v Sloveniji).

Če bi dal sekat prst za vsakič ko sem videl da to ni vpisano tako kot bi moralo biti,bi bil sedaj že brez prstov na nogah.
Dostikrat se zmotijo pri vnosu,tako da edino merodajno je, homologacijski kartonček.

Pozabi izgovore, nimam ga, pes ga je pojedu, tega ne rabis, etc... Ali ga imas, ali pa pejt delat duplikat, 36€ stane.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

Svašta.

Ziher nekje piše, to je kot osebna izkaznica avtomobila.

Ni nikjer sem vse pregledal, samo na kupoprodajni piše leto izdelave haha

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
ja nekje je ziher podatek, od kje pa so potem dobili informacijo za na kupoprodajno? cudno.
letnik je zapisan v sasiji, sipah, na varnostnih pasovih...

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Ko te ustavi policist, mu reci, da nimaš prometnega dovoljenja s sabo. On bo preko radijske postaje preveril podatke o vozilu in če prisluškuješ, izveš tudi podatek o letniku izdelave. Če bo začel kazat kakšne znake, da bo napisal kazen, se pa kar naenkrat spomni, kje še nisi pogledal za prometno.

Mene je skoraj na rit vrglo, ko sem izvedel, da imam tri leta starejši avto.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Ko te ustavi policist, mu reci, da nimaš prometnega dovoljenja s sabo. On bo preko radijske postaje preveril podatke o vozilu in če prisluškuješ, izveš tudi podatek o letniku izdelave. Če bo začel kazat kakšne znake, da bo napisal kazen, se pa kar naenkrat spomni, kje še nisi pogledal za prometno.

Mene je skoraj na rit vrglo, ko sem izvedel, da imam tri leta starejši avto.

Sicer z registracijsko številko (tablica) in številko prometne lahko sam preveriš kar vidi tudi policist!

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
ja nekje je ziher podatek, od kje pa so potem dobili informacijo za na kupoprodajno? cudno.

Kje na šasiji ? Mam pa opla
grin1.gif

In ne, nikjer ne piše letnik izdelave v papirjih avto je pa uvožen iz italije. Uni qurci lahko na kupoprodajno napišejo da je letnik 2020 če hočejo, to nima veze.

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Malo morgen. Vpisana je 1. registracija v SLO (vsaj pri meni)

Za æorave je avto eno leto mlajši oz skor nov
grims-1.gif

A moram it slikat?!

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Nič ni malo morgen....imam že drugi avto pripeljan iz Italije. Ima Pbutec kar prav, prva vrstica je 1. registracija v Italiji, druga vrstica pa 1. registracija pri nas.
Zakaj ti nimaš tako pa ne vem, kaj so ti mutili ...:)

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
V bistvu je res moj fail. Sem šel preverit.

Tudi sam imam že 2. avto iz Ita. Pri trenutnem je v resnici datum prve registracije datum v Italiji,
pri prejšnjem pa je bil 110% kar datum prve registracije v Slo.

Kaj so 6 ali 7 let nazaj mutili pa pojma nimam.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:

Kje na šasiji ? Mam pa opla
grin1.gif

In ne, nikjer ne piše letnik izdelave v papirjih avto je pa uvožen iz italije. Uni qurci lahko na kupoprodajno napišejo da je letnik 2020 če hočejo, to nima veze.

Tudi v prometni - VIN številka, pa na avtu pod vetrobransko šipo. Če te zanima konkretno za opla, je tema na opel forumu. Poglej si tam. Sicer bi ti pa lost pa mislim, da tudi maci vedela povedati na podlagi VINa, leto izdelavi in še kaj.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

Vehicle Identification Number ti pove praktično vse o avtu; kje je bil narejen, kdaj, tip opreme, tip motorja in menjalnika in serijska številka.

unfuckable

Pripravnik
18. avg 2007
127
0
16
Zanimivo, da v Sloveniji tudi deluje CARFAX.
V ZDA je Carfax zelo priznan in ti ob prodaji avtomobila pokaže kako je bilo z registracijami, lastniki, nesrečami,... V ZDA gre očitno za prepleten sistem, v katerem sodelujejo zavarovalnice, DMV (Deparment of motor vehicles)...
Kaj podobnega bi moralo zaživeti tudi pri nas, da bi bilo konec "ugibanjem" o tem ali je bil avto razbit, imel enega ali pet lastnikov itd,...s tem bi se vsaj malo stopilo na prste lažnjivcem.
cheer.gif

Upam, da podobna (ali celo CARFAX) zadeva zaživi tudi pri nas!