kaka je fora 11.3.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.859
6.615
113
Glavni problem OZS je neplačevanje OBVEZNIH članarin. Vložili so 14.000 izvršb proti svojim članom, vendar denarja za članarine Carinska uprava ne uspe izterjati, ker ni kje vzeti.

Skratka, pri vsem skupaj ne gre samo za obrtnike, temveč tudi za ohranjanje visokih plač množice zaposlenih na OZS.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja pa kaj to še niso ukinili? obveznega članstva?

Še ena zadeva, ki bi morala na spisek ukintiev poleg rtv prispevka.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Pač imamo takšen sistem kot je in tudi način da ga menjamo (volitve itd.).

In koga bi ti volil???

Aja... kaj sploh sprašujem - borata poharja...
priden.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

No, ti pa si bister brez primere
smile-1.gif

V vseh temah ugotavljamo nesposobnost vlade in ti misliš, da bi volil Pahorja.

Med temi strankami, ki so v parlamentu, bi z muko moral obkrožiti Erjavca.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Pravzaprav je edini kolikor toliko nekompromitiran Radovan Žerjav. Sam kaj, ko ma tak surround, da se ga boh usmil...
rolleyes-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hehe... očitno pa imava nekaj skupnih točk!
zmaga.gif

samo... premier je še vedno zgolj in samo... lutka. like in USA.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Pravzaprav je edini kolikor toliko nekompromitiran Radovan Žerjav. Sam kaj, ko ma tak surround, da se ga boh usmil...
rolleyes-1.gif

Ampak močno dvomim v njegove "kemijske" sposobnosti. Ni dovolj razgledan in sposoben, se pa strinjam, da vsekakor boljši od rdeče oranžnih mudžahedinov in Ivanovcev
smile-1.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.507
117
63
Pa sej nism reku da bojo vse pokradl. Ce sam enga k dvigne pa je vec kukr ce vlomjo h kaki babici. Pa dvomim da bo folk su v avstrijo odpirat racune zarad tega. Kdor ga pa ze ima, ma pa gor dnar. Sploh pa mam obcutk, da unih par privatnikov k bojo dvignl dnar, bojo cudn gledal zakaj se ostali niso. K iz tega ne bo nic.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, čeprav verjetno v takšni situaciji bi bila edina pametna poteza tehnična vlada, ne pa nova politična opcija.
Potrebujemo namreč znanje in sposobnost.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
vprašanje..nazaj na temo

ddv po realizaciji za firmo, ki ne naredi več kot 400k obdavčenega letno. kaj to pomeni? a to pomeni 400k prometa v dobro..ali 400k dobička? ne razumem.

kaj pa pomeni, če naši podjetniki dvignejo denar iz bank? kako deluje bančni sistem? ali res lahko zmanjka gotovine? ali gre lahko kaj drugega narobe?

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Odgovor na prvo vprašanje: gre za promet!

Odgovor na drugo vprašanje: guverner BS je zatrdil, da imajo podjetniki le 300MIO€ depozitov in, da ni nobene nevarnosti glede bančnega sistema, češ, da je denarja sigurno dovolj.

Gre lahko kaj drugega narobe? Ne, razen, če guverner BS prodaja bučke, pa upam, da ne.

Pa še to... v slo kar nekaj podjetnikov koristi razne subvencije, se prijavlja na javne razpise države, lokalnih skupnosti ipd... In, da se lahko prijavljaš oz., da lahko konkuriraš na razpisih moraš biti finančno stabilen, kar vključuje tudi to, da v zadnje ?? letih nisi imel blokiranega računa. Torej noben od teh podjetnikov ne bo prenehal s plačevanjem davkov in prispevkov, saj je DURS zatrdil, da bo šel v izvršbe.

I

Izbrisan uporabnik #488

Obdavčen promet = prihodek od katerega morajo plačati davek, saj je simpl.

Banka Slovenije skrbi z rezervami, da je denarja dovolj v obtoku.

Naj raje obrtniki začnejo samovoljno plačevati DDV po vsaki plačani fakturi.

To bi sesulo davkarijo, nič pa ti ne morejo ker ga plačaš.

Za vsak račun, ki ti ga plačajo tako odbiješ ddv pa še par procentov za prispevek in davek in to takoj.
Ne pa da plačuješ na 3 mesece ali dlje = le kdo je to izumil??? Plača se takoj.

To bi meli dela na davkariji
smile-1.gif

Ko pa bi moral npr. na 3 mesece javit prihodke pa bi samo poslal obvestilo, da sproti plačuješ in da majo vse v računalnikih...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
odlično. pa imam o še eno nebulozo garniture iditov.

400k prometa je...pljunek v morje. to za resno podjetništvo ni nič. nada, nula, ništa...torej ddv po realizaciji za vse PODJETNIKE odpade. ostane za popoldance in tiste...k več delajo an fuš kot an račun.

le 300 mio depozitov? kako pa bančni sistem deluje. kaj majo depoziti veze s tem

I

Izbrisan uporabnik #488

Dejstvo je, da ZAKON že imamo precej let in z rahlo novelo, ki je sprejeta v trenutku se lahko iz 400k dvigne na 4mio npr.

Tako da ne razumem "podjetnikov", ki pizdijo zaradi ddvja, naj preidejo na ta način. Če pa ga je potrebno prilagoditi pa lahko to državni zbor sprejme po nujnem hitrem postopku... pa očitno noben nima interesa. Je večji interes da se ddv sploh ne plača.

Ker imamo tako glup sistem, da se davek ne plačuje sproti!? pa kakšna je to logika!?

Ko grem v trgovino in kupim izdelek ali storitev TAKOJ plačam DDV, torej naj se v trenutku odvede, čemu je tu potrebna neka znanost.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Ko grem v trgovino in kupim izdelek ali storitev TAKOJ plačam DDV, torej naj se v trenutku odvede, čemu je tu potrebna neka znanost.
Ti si DDV dal trgovcu in NE državi---------šele trgovec potem nadalnjo ukrepa kaj bo naredil z denarjem

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok..jaz bi ga plačeval pozneje.

letno imam 4 mio obrata. kam nej pišem, d ana brzino sprejmejo novelo..verjetno v pi+do lepe materine, ne

kupim robo, plačam davek takoj, pride 10 plačam prisevke takoj, potem pa ne dam plače, ker mi kupec ni plačal računa. in pride 31, ne plačam davka, ker mi kupec ni plačal računa.

kaj misliš, kaj me bolj boli. to da nisem plačal davka, ali to, da zaposlenim nisem dal plač?

zdej pa google pa najdi katerega leta je juga uvedla 8 dnevni rok plačila in kako je rešila nepačnike. kle ni problem podjetnika, kle ni problem davka..kle je problem pokavrjncev v parlamentu, davčni in ostalih organiz. zakaj?

zato ker en vegrad x mesecev ne plača prispevka, jaz dobim obvestilo o rubežu v 10 dneh. za 100 krat manjši znsek.
zato, ker je država največji neplačnik
zato, ker sid ržava s svojim aparatom dovoli več in še mnogo več
zato, ker odgovorni z mazanjem in nedelom podpirajo svoje sponzorje in priajtelje v takem početju.

ti so krivi, ne ap en usran ddv.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Ti si DDV dal trgovcu in NE državi---------šele trgovec potem nadalnjo ukrepa kaj bo naredil z denarjem

E vidiš, tu je problem, da sem ga dal trgovcu namesto državi ... tu je potrebna sprememba, da se takoj plača državi. Pri kešu je problem, če pa s kartico plačaš pa je to le smešen poseg v bančnem programu. Je tako?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik softi pravi:
ok..jaz bi ga plačeval pozneje.

letno imam 4 mio obrata. kam nej pišem, d ana brzino sprejmejo novelo..verjetno v pi+do lepe materine, ne

kupim robo, plačam davek takoj, pride 10 plačam prisevke takoj, potem pa ne dam plače, ker mi kupec ni plačal računa. in pride 31, ne plačam davka, ker mi kupec ni plačal računa.

kaj misliš, kaj me bolj boli. to da nisem plačal davka, ali to, da zaposlenim nisem dal plač?

zdej pa google pa najdi katerega leta je juga uvedla 8 dnevni rok plačila in kako je rešila nepačnike. kle ni problem podjetnika, kle ni problem davka..kle je problem pokavrjncev v parlamentu, davčni in ostalih organiz. zakaj?

zato ker en vegrad x mesecev ne plača prispevka, jaz dobim obvestilo o rubežu v 10 dneh. za 100 krat manjši znsek.
zato, ker je država največji neplačnik
zato, ker sid ržava s svojim aparatom dovoli več in še mnogo več
zato, ker odgovorni z mazanjem in nedelom podpirajo svoje sponzorje in priajtelje v takem početju.

ti so krivi, ne ap en usran ddv.

Lej, zakaj imamo računovodje ipd.? odgovor je preprost = da so neučinkovit in da kasirajo.

Sposoben računovodja in ustrezen algoritem lahko poskrbita, da prvi prilivi "poskrbijo" takoj za DDV, prispevke in plače delavcev, da se ta sredstva prednostno "rezervirajo" oziroma zadržijo in ko dosežejo raven poplačila, se odteguje od prilivov samo še DDV in prispevki.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa pojdiva še korak naprej..sicer ne vem kaj mi je tega treba.
sposoben računovodja rezervira sredstva za ddv, prispevke in plače...to je recimo..glavnina stroška..pozabimo internet, pa prostore, elektriko..pa stroške obratnih sredstev.

in ke rje moj računovodja za jurja mesečno očitno nesposoben, mi ti prosim razdeli prirotete.

kaj anjprej
ddv
prispevki
plače
obratna sredstav
elekterika, telefon..al kako..