Kajenje v avtu

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:

Pa še nekaj...zdi se mi neprimerno, da v gostilnah, kjer imajo vrt in se je zunaj, nekateri niti malo ne pogledajo okrog sebe, če kakšen zelo blizu je oziroma, ali slučajno veter direktno piha vanj, ampak prižgejo cigaret po dobrem kosilu in skrbijo za svojo rit.

Konec koncev - vsak kadilec se zaveda, da ima slabo in škodljivo razvado, kj je žal zelo moteča za [nekadilsko okolico] in je na njih, da svojo škodljivo razvado opravljajo vsaj malo v zavesti do ostalih.

To je moje mnenje - tečna baba gor ali dol.

A ti pa greš v oštariji vprašat folk poleg tvoje mize, če jim odgovarja smrad po tvojem švicu, tvoj parfum, tvoj glas, fris??
Ma poserjem se na take ljudi. Enkrat sem dvema smrkljama zaprl gofljo, ker sta se pritoževali, da je naša družba preglasna - pravzaprav so bile samo tri besede preglasne. Ko bo to rekel kelnar ali šef, bo že tako, drugače pa moj keš, moja pravica.

Mislim, toliko enih butljev je danes modernih alternativcev in iskalcev bolj "fit" življenja. Po mnenju nekaterih bi morali vsi vsak vikend neko steno preplezat, čez teden hodit na šiht na milkšejkih, surovih jajcih in riževih vafljih, obenem se počutit full alive, sijat mora samo sonček, zvečer pa še na par kilometrčkov laufanja, potem peneča kopel, da se raznežimo, za konec pa še eno masko fuknit gor pa TV pogledat do 21h, ker takrat je že čas za kreativno spanje.

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Če se je nekaj časa kadilo v avtu tega ven ne spraviš kar tak, tako da ne mi s takimi da nekadilec ni vedel, da se je kadilo not. Sem bil kadilec in v avtu nisem kadil, ker mi je avtu cigaret imel drugačen okus, pa samega sebe mi tudi ni bilo za zelhat. Če pa je kdo hotel kadit pa sma se lepo ustavila in pol dalje.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ja fino. Kaznovalo se bo odmetavanje 2 cm velikih ogorokov, ki razpadejo tisočletja prej kot razni plastični odpadki, ki pa jih še vedno veselo puščajo razni ljudje po zelenicah. Naj najprej počistijo divja odlagališča in sankcionirajo tiste, ki tja mečejo na tone smeti, tudi takšnih, ki so nevarne za podtalnico in zdravje ljudi, nato pa naj se spravijo še na tiste, ki si drznejo občasno skozi okno spustiti kakšen ostanek cigareta. Ok, štekam, da se jih ne meče po pločnikih, zelenicah. Če pa tu in tam kakšen ogorek pristane na avtocesti ali navadni cesti pa ni takšna tragedija. Res pa je, da se ne spodobi čika vreči nekomu na havbo. Tudi jaz kdaj kakšnega vržem skozi okno in bom to počel tudi v prihodnje. Pred tem pa ga ugasnem v pepelniku zaradi požarne varnosti.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
če kadiš v avtu, zaprte šipe, ali pa cm odprto in ko končaš, ne preluftaš bo sigurno avto smrdel ko kuga. Če pa imaš okno malo odprto, čik vedno v levi in pri oknu, pihaš ven, po kajenju prepih skozi, nebo nobene krize

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
jaz ne razumem in nikoli ne bom razumel kadilcev, kak jih ne moti to, da non-stop smrdijo kot abuhi (pa ne mi rečt, da se redno umivate, parfumirate itd., ker tudi to ne pomaga, saj ko si prižgete prvi čik, tobak uniči vse ostale vonjave (razen švica)), prste na kadilski roki imajo rumene kot da so nabirali regrat, zobe imajo isto rumene in imajo takšen zadah, da te ubije če govori v tebe. Prav ta zadah me ubija, ko ti kakšen kadilec govori na 15 cm, dah pa ne morem zadržat več kot minuto, tako da že po minuti razmišljam kam se naj obrnem, rečt pa mu tudi ne morem, "čuj stari, iz lap ti smrdi, tako da prosim govori stran od mene"...

Da pa bi si kdo poizkušal prižgat čik v mojem avtu, pa ga tak flopnem po lapah, da dolgo ne bi bil sposoben "vlečt"....

to, da pa so prepovedali kajenje v gostinskih lokalih in ostalih javnih mestih pa je itak poteza tisočletja, saj ni lepšega, kot da greš ven in ni nič zakajeno + tega pa še "dišiš" po parfumu ko prideš domov, ne pa da sem se mogo dezinficirat in razkužit od tega [censored] dima, ko sem prišel domov.

PS: tako mati kot foter sta kadilca, ampak v moji prisotnosti ne kadita + tega mati kadi v avtu in ni šans da nekadilec ne bi zavohal da se je kadilo v avtu, tako da takšne bučke lahko prodajate drugim, da če imaš odpro okno ko kadiš, ne vohaš da se je v avtu kadilo....bullshit...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
No ja, nekaterim malce več solidarnosti do drugih ne bi škodilo, ker je na vseh področjih treba nekaj odrekanja za dobro vseh. Če jaz vidim, da komu piha dim direkt v faco, pač umaknem roko drugam in poskušam, da bi šel dim stran. Nikomur ni prijetno, da mu piha dim točno v nos, sploh tisti počasen, ko osebek 10 minut kadi čik. Zato res ne vidim potrebe po dodatni provokaciji. TRD-ja bi lahko na semaforju fant tudi prisilil, da mora pojesti čik.
priden.gif

To, da ne smem metati čika čez okno, pa mi gre malo na živce.
smile-1.gif
Jebat ga, na cesti imamo svašta norcev.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
To, da ne smem metati čika čez okno, pa mi gre malo na živce.
smile-1.gif
Če je okoli suha trava, se ta vžge ob najmanjši iskri. Vprašaj gasilce.
grims-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
No, malce kulture je na mestu in je stvar vzgoje vsakega posameznika. Ne začne in konča se pri cigaretih.
Jaz recimo ne kadim v bližini otrok, še posebej mlajših. Prav tako nimam nikakršne potrebe pihati dim v obraz nekadilca, ki je pol metra stran. Ne bo pa mi na letnem vrtu, sredi odprtega prostora nekadilec, ki je stran dva metra, težil, da ne smem kadit. Izvoli, presedi se, če te tako moti. Edini prostor, kjer jaz lahko kadim v lokalu je letni vrt ali terasa, torej imam tak "luksuz" na voljo kakšnih 5 mesecev, ostalih 7 pa moram lepo prebaviti nekadilsko okolje. Tudi meni je všeč, da se v notranjosti lokalov ne kadi. Prej je bilo res nagravžno, celo za mnoge kadilce. Ampak malo tolerance s strani nekadilcev pa tudi pričakujem. Dokler je vse po predpisih in zadeva legalno v prodaji ter svinjsko obdavčena, bom kadil brez zadržkov tam, kjer je to dovoljeno, ob hkratnem upoštevanju osnov bontona. Če pa koga moti pa naj zlobira popolno prepoved prodaje in uporabe tobačnih izdelkov. Bomo vsi prihranili, najbolj pa ga bo nasrkala država zaradi izpada DDV ter trošarin.

Še tole: v primerjavi s kadilci cigaret so tisti, ki vlečejo cigare, dosti hujši onesnaževalec. Zadeva sprošča veliko več dima in še izrazitejši vonj ima. Pa je tudi cool, a ne?

Glede smrdenja itd. Mene tudi motijo tipi, ki se parfumirajo z Malicio, se redno ne umivajo in zaudarjajo. Podobno je pri nekaterih ženskah. Pri enih in drugih se najdejo primerki, ki jim fino zaudarja iz ust, četudi ne kadijo. Aham, verjetno je odveč povedati še to, da so moteči tudi ljudje, ki žulijo sendviče v avtu in na avtobusu, po možnosti s kakšno posebno salamo ipd.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ksz.

Kadim v avtu če mi zapaše, zakaj pa ne? Sem tudi že kdail in telefoniral, pa mislite da sem bil manj zbran ali sposoben kot bilokater možakar z 80timi leti, ki ne ve a mu bo zneslo v ovinek ali ne (pa nimam nič proti starejši populaciji ampak na žalost jih je 90% nesposobnih za voznika). Avto je moj, če mi zapaše lepo prižgem. Sem pa toliko uvideven da ga ne prižgem če je zraven enakdilec ker vem da zadeva smrdi ko svinja. Pa okno obvezno spuščeno, ker drugače se sam zadušim.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Aham, verjetno je odveč povedati še to, da so moteči tudi ljudje, ki žulijo sendviče v avtu in na avtobusu, po možnosti s kakšno posebno salamo ipd.

Ne spominjaj me...al pa roba iz Maca na busu...
crazy1.gif

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Citat:
Aham, verjetno je odveč povedati še to, da so moteči tudi ljudje, ki žulijo sendviče v avtu in na avtobusu, po možnosti s kakšno posebno salamo ipd.

crazy1.gif

vse skupaj še zdaleč ni tako moteče kot prešvicana sintetika na osebi, ki ni frišno umita

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
Citat:
Citat:

crazy1.gif

vse skupaj še zdaleč ni tako moteče kot prešvicana sintetika na osebi, ki ni frišno umita

Probaj poleti kako nedeljo, dežurni mercator na bavarcu v vrsti stat. Raje sedim v kadilnici 1 uro, kot pa v tisti vrsti 5 minut.
crazy1.gif

Po kislem švicu..., pa so kupci raznih starosti, socialnega statusa itd...

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Citat:
Pa še nekaj...zdi se mi neprimerno, da v gostilnah, kjer imajo vrt in se je zunaj, nekateri niti malo ne pogledajo okrog sebe, če kakšen zelo blizu je oziroma, ali slučajno veter direktno piha vanj, ampak prižgejo cigaret po dobrem kosilu in skrbijo za svojo rit.

Preprosto.

Pojdi v lokal. Tam sigurno ne bo dima. Kot ste hoteli.

A to pa ne. Kako si lahko tak.
grin1.gif

Potem ko sem mu pa predlagal, da mu čik na čelu ugasnem, pa ni bil več zainteresiran in se je premaknil sam
frown-1.gif

Tole si pa kr predstavljam in se nemorm nehat smejat
hysterical-1.gif
.

Kar se tiče hrane: Poznam en gostilniški primer, ko je pršu ata na kosilo pa je bil zunaj vrt zaseden. Pride prijazno do mladega para in ju povpraša, če kadita. Ker sta rekla, da ne, ju je poslal v PM in ju napizdil, za koji qurac sta uzuni, če so pa izvolil, da se notr nesme kadit in nej gresta kr notr.. V tistmu je pršu gazda in so se pol lepo pomenil in nasmejal (če se bo lastnik oglasu bo še kej dodal).

Kadar je uzuni ga po obroku s takim užitkom prcinm, da me, žal, boli qurac za ostale. Pogledam edino, da se kakemu malemu otroku ne kadi v glavo. Drugih 5% ne jebem. Če ne kadite, zginte notr v restavracijo in uživite v hrani brez vonja po čikih!

Kadar sem pa v avtu, pa če kdo sedi za mano, ga načeloma ne pržgem, ker vem, da se zadi ful kadi. Če imam samo sopotnika in če se mi zakadi, ga bom tzd pržgal.

Kar se pa tiče zakona: men je hotu dt polcaj 60€ zaradi onesnaževanja okolja (vozu je za mano in sm mogu vržt čik vn). Pa sma se lepo pomenila in mi je samo reku, da če me v Kranju še kdaj on ustav, mi napiše duplo kazn
grin1.gif

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Tudi jaz kadim, ampak res je v avtu cigaret nekam ogaben, raje prosim, da se kje ustavimo, skadim cigaret pa gremo dalje.
Sicer mi ni težko zdržat brez cigareta tudi več ur ne, dostikrat se po daljši vožnji ustavljamo zaradi potrebe po hrani, pijači ali wc-ju.
Zato, da bi kadila, ker v avtu ne kadim, se nismo zaradi mene niti enkrat ustavili, sem se potrudila in zdržala do doma ali do cilja kamor smo bili namenjeni.
Včasih gremo kam ven na svež zrak na izlet, ko stopim iz avta po nekja urah vožnje prižgem cigaret , ko ga ugasnem si mislim sama pri sebi, kako sem nora, da na tako svežem zraku kadim, namesto, da bi se, ko imam priložnost nadihala svežega zraka.
Ampak ti cigareti preklicani in naša premalo trdna volja so močnejši ,
jezen.gif

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
zanimivo, da nobenega kadilca ne moti, da po cigaretih smrdi ko kuga, z dodatkom raznih parfumov pa še tolko bolj in da mu ni hudo za teh ca. 60€ koliko stane dober parfum, saj ga cigareti prekosijo v vseh pogledih
uf-1.gif

cigareti sux....

PS: samo 1 škatlica cigaret na dan te prikrajša na letni ravni za ene lepe all-inclusive počitnice
evil.gif