Kajenje v avtu

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Pozabo sem napisat, da vprašam vedno, če sovoznika moti, da kadim ampak vsak do zdaj je reko, da ni blema
grin1.gif

To je pa tudi eno izmed najbolj brezveznih vprašanj. Vsak bo rekel, da ni problema, že iz vljudnosti, ker je pač gost ...

Ja saj zato glih vprašam, ker vem da bo odgovor NE. Pa da potem ne rečejo, da jih nisem vprašal
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Zakaj bi moralo biti kajenje prepovedano? Že prepoved telefoniranja je bedarija.

A bi potem prepovedali tudi pitje, hranjenje in poslušanje radia?

Ne pretiravat no.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Tudi babe v petikaj jih, debeli ljudje, nekdo ki mora mirit otroka na zadnjem sedežu, etc...

Je prvo kaj drugega za pošlihtat...

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Mah jst bom sam to rekla...v mojem avtu ali stanovanju se ne kadi in se nikoli ne bo. Sama sem nekadilka, ostali si lahko mirno prižgejo čik na balkonu oz. izven avta...

....sicer pa kar se avta tiče, so lahk vsa štiri okna in se "ne kadi po avtu"...pa tut to ustavljanje na "čik pavzi" mi gre na živce. Piz*a, če ne moreš 1,5h zdržat brez čika iz Lj do obale, pol pa tut ne vem no...neki je, da se ustavimo na kavi in zraven prižgejo enega, dva, tri...neki pa da se ustavljaš samo zato, da bo lahk en pljuča nafutru...sicer pa kar se kadilcev tiče so po večini brezobzirni do okolice. Hvalabogu, da jih v moji družbi [skoraj] ni.

Jaz se ravno iz kontra razloga vozim večinoma sam. Da ne poslušam takšnih nebuloz
smirk-1.gif

Moj avto, moja glasba, moja želena hitrost, moja izbira postankov, moja pravica da ga zapalim, ko me rakec spomni da je čas za malico. Pa to ne pomeni da nabijam Björk, vozim 300, se ustavljam na 7min in verižno kadim pri zaprtih oknih.

Izbira je pa vaša. Hočeš prevoz - ok, kar v avto,

nočeš prevoza..........

lpp2_sad_lju_030708.jpg_1263901871.jpg

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Mah jst bom sam to rekla...v mojem avtu ali stanovanju se ne kadi in se nikoli ne bo. Sama sem nekadilka, ostali si lahko mirno prižgejo čik na balkonu oz. izven avta...

....sicer pa kar se avta tiče, so lahk vsa štiri okna in se "ne kadi po avtu"...pa tut to ustavljanje na "čik pavzi" mi gre na živce. Piz*a, če ne moreš 1,5h zdržat brez čika iz Lj do obale, pol pa tut ne vem no...neki je, da se ustavimo na kavi in zraven prižgejo enega, dva, tri...neki pa da se ustavljaš samo zato, da bo lahk en pljuča nafutru...sicer pa kar se kadilcev tiče so po večini brezobzirni do okolice. Hvalabogu, da jih v moji družbi [skoraj] ni.

Kaj pa je narobe s pavzo na 90 minutni vožnji? A se res vsakič tako mudi? Je škoda tistih 10 minut pretegnit noge? Vidiš, tega pa jaz ne razumem.

aja pa, res. Hvala bogu za kadilce, da jih v tvoji družbi ni.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Zanimivo je totalno agresivno razpoloženje nekaterih nekadilcev, sploh bivših kadilcev, do vseh, ki (še) kadijo. Dame in gospodje, brigajte se zase. Za razliko od vas plačujemo okoli tretjino vseh trošarin, ki se naberejo v proračunu Republike Slovenije, ostalo pa prispevamo še (to pa vsi) preko trošarine pri gorivu.
Avto si kupim sam, s svojim denarjem. In v njem bom počel, kar želim. Res je, da čik v roki zmanjšuje prometno varnost, še posebej med prižiganjem, ugašanjem in odtresanjem pepela. A enako ogroža varnost pogovor po telefonu, občudovanje make upa in nohtov pri ženskah, prehranjevanje, ukvarjanje z otrokom, predvsem pa kokodajsanje s potniki. Premnogokrat vidim avto, v njem dve ali tri babe, ki kokodajsajo kot nore, avto se pa pelje dobesedno sam, mogoče imajo pri tem kaj opraviti mali možgani. Kar se mene tiče je takšna gobezdava ekipa v avtomobilu neprimerno bolj nevarna kot vsak normalen kadilec. Pa je vse OK, a ne? Pogovor je nekaj lepega, prehranjevanje je tudi čisto OK, ukvarjanje z otroki prav tako.

Ko pa pridemo do cigareta pa takoj ogenj v strehi. Kar se mene tiče se mi sladko fička za mnenje ostalih. Nikogar ne silim, da je z mano v avtomobilu. Še raje vidim, da ni nikogar. Štoparjev ne pobiram, priložnostni taksist tudi nisem tistim, ki bi na moj račun varčevali pri gorivu. 99% časa sem sam za volanom in takrat bom, če si mi zazdi, kadil. Ko so zraven sopotniki pa si to privoščim med postanki. Itak se vsake pol ure najde kdo, ki mora na WC.

Pa še glede brezobzirnosti kadilcev. Enako mnenje imam o mnogih nekadilcih. Vtikujejo se v svet okoli njih in težijo drugim. V Slo imamo zelo rigorozno protikadilsko zakonodajo. Dejansko smo kadilci manjvredni element družbe, kadimo pa lahko kvečjemu na prostem in v zasebnih prostorih kamor spada tudi avtomobil. V takšnem okolju kajenja ne smatram kot nekaj brezobzirnega. Če pa koga za sosedno mizo na letnem vrtu moti moj cigaret pa nas se spoka tri metre stran. Še prej pa naj sabotira vse avtomobile in bencinske črpalke ter zasebna kurišča, konec koncev tudi ta onesnažujejo zrak.

Za sabo imam že zagotovo 800.000 km vožnje, nobene prometne po moji krivdi in le ena manjša po tuji (nalet). Ves čas kadim v vozilu. Kar se mene tiče je prometna varnost z moje strani, navkljub kajenju, več kot zagotovljena.

In ja, če koga moti, da se je v avtu kadilo, ga pač naj ne kupi.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Tole je zdaj tipični trk sebičnih kadilcev s sebičnimi anti-kadilci.
aplauz.gif

Poskusite gledat malo še z zornih kotov drugega.
sprasujem se.gif

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
men se je že zgodil, da je kdo v mojem avtu prižgal, brez vprašanja seveda. in pol k čudn pogledaš prbije...aja a te slučajn mot?
fotr pa vedno kadi za volanom, tud k je bla tmala mejhna še(zase se niti ne spomnm)...sicer mene ne mot več, že tok navajena. sam pri otroku pa
crazy1.gif

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:

Kaj pa je narobe s pavzo na 90 minutni vožnji? A se res vsakič tako mudi? Je škoda tistih 10 minut pretegnit noge? Vidiš, tega pa jaz ne razumem.

aja pa, res. Hvala bogu za kadilce, da jih v tvoji družbi ni.

Nič ni narobe s pavzo, sam ne da se mi 5x vmes ustavljat, da bo nekdo lahko prižgal čik. Ja, gremo na kavo, premigajmo noge, gremo kupit za popit kaj...nimam nič proti...pa takrat prižge, ane.

Kar se pa kadilcev tiče...en primer v avtu...se nekam peljemo...in sedim zadaj za sovoznico...reče "Jst bom enga prižgala"...odpre okno, si prižge cigaret...in vpraša "a ti piha"? Kaj nej rečem...ja, a lahk zapreš okno (v tem primeru bom v še hujši smraji), ko pa enkrat prižge mi je pa itak brezveze karkoli rečt ("a lahk ugasneš" npr.). Fer se mi zdi, da če se pelje več ljudi v avtu, mešana raja (kadilci + nekadilci), da kadilci vsaj ustavijo nekje in gremo kej spit, pa potem kadijo. Al pa, če je že taka nuja, na počivališču in nej tam prižgejo. Pa ni važno, ali je lastnik avta kadilec ali nekadilec. Če je družba, se je treba prilagodit vsem, ne samo enemu.

Nimam proti kadilcem nič, naj kadijo...tisti, ki so v moji družbi so ponavadi tolk kultivirani, da vprašajo/se presedejo, če se direktno vame kadi...pa tut potrpim pozimi, da grem z nekom na čik pavzo ven...ampak ne bom pa šla na kavo in sredi zime sedela pred lokalom, da bo on lahko v miru kadil zraven in riskirala kakšne pljučnice...
bonk.gif

Pa še nekaj...zdi se mi neprimerno, da v gostilnah, kjer imajo vrt in se je zunaj, nekateri niti malo ne pogledajo okrog sebe, če kakšen zelo blizu je oziroma, ali slučajno veter direktno piha vanj, ampak prižgejo cigaret po dobrem kosilu in skrbijo za svojo rit.

Konec koncev - vsak kadilec se zaveda, da ima slabo in škodljivo razvado, kj je žal zelo moteča za [nekadilsko okolico] in je na njih, da svojo škodljivo razvado opravljajo vsaj malo v zavesti do ostalih.

To je moje mnenje - tečna baba gor ali dol.

Citat:
Pa še nekaj...zdi se mi neprimerno, da v gostilnah, kjer imajo vrt in se je zunaj, nekateri niti malo ne pogledajo okrog sebe, če kakšen zelo blizu je oziroma, ali slučajno veter direktno piha vanj, ampak prižgejo cigaret po dobrem kosilu in skrbijo za svojo rit.

Preprosto.

Pojdi v lokal. Tam sigurno ne bo dima. Kot ste hoteli.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Citat:

Preprosto.

A to pa ne. Kako si lahko tak.
grin1.gif

Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Citat:

Preprosto.

A to pa ne. Kako si lahko tak.
grin1.gif

Ja sej vem
redface-1.gif

Tukaj pa res dobim pike. Želeli ste imeti smoke-free zaprte prostore, MARŠ zdej notr, ne pa se usajat če kdo na vrtu kadi.

Zanč mi je en na semaforju (prehod za pešce) lepo rekel (ej, dej umakn se pi-zda, ker se mi kadi v glavo), če se lahko umaknem ker se mu kadi v glavo.
priden.gif

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
prepovedano ni, kulturno pa tudi ne.
zato se tudi prdi ne v gruči ljudi ampak se raje umakne na samo

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Jaz pa ne razumem vas folka, ki kadite v avtu. Meni se zdi to precej nevarno, skratka eno roko imaš v primeru kakšne nujnosti demobilizirano (ali pa če čik frcneš dol in tvegaš, da si spališ jajca čez hlače ali pa narediš luknjico na sedežu). Poleg tega v avtu smrdi ko [censored] in posledično tudi vsi, ki se peljejo v avtu, smrdijo ko [censored]. Če si tako potreben tistega čika, se pa ustaviš nekje in pokadiš lepo zunaj...

Da ne bo pomote, tudi jaz kdaj pricinem kakšen cigaret, ampak da bi kadil avtu, mi pa tudi na kraj pameti ne pade.

A je kajenje v avtu drugače kaznivo?

Smrdijo samo avti, v katerih se čiki puščajo v pepelniku. Jaz pepelnik nucam samo za PEPEL, čikov se znebim še isti moment, ko ga je še samo 2 cm. Avto je tak, kot če se sploh ne bi kadilo v njem.
Ni kaznivo.