Zanimivo je totalno agresivno razpoloženje nekaterih nekadilcev, sploh bivših kadilcev, do vseh, ki (še) kadijo. Dame in gospodje, brigajte se zase. Za razliko od vas plačujemo okoli tretjino vseh trošarin, ki se naberejo v proračunu Republike Slovenije, ostalo pa prispevamo še (to pa vsi) preko trošarine pri gorivu.
Avto si kupim sam, s svojim denarjem. In v njem bom počel, kar želim. Res je, da čik v roki zmanjšuje prometno varnost, še posebej med prižiganjem, ugašanjem in odtresanjem pepela. A enako ogroža varnost pogovor po telefonu, občudovanje make upa in nohtov pri ženskah, prehranjevanje, ukvarjanje z otrokom, predvsem pa kokodajsanje s potniki. Premnogokrat vidim avto, v njem dve ali tri babe, ki kokodajsajo kot nore, avto se pa pelje dobesedno sam, mogoče imajo pri tem kaj opraviti mali možgani. Kar se mene tiče je takšna gobezdava ekipa v avtomobilu neprimerno bolj nevarna kot vsak normalen kadilec. Pa je vse OK, a ne? Pogovor je nekaj lepega, prehranjevanje je tudi čisto OK, ukvarjanje z otroki prav tako.
Ko pa pridemo do cigareta pa takoj ogenj v strehi. Kar se mene tiče se mi sladko fička za mnenje ostalih. Nikogar ne silim, da je z mano v avtomobilu. Še raje vidim, da ni nikogar. Štoparjev ne pobiram, priložnostni taksist tudi nisem tistim, ki bi na moj račun varčevali pri gorivu. 99% časa sem sam za volanom in takrat bom, če si mi zazdi, kadil. Ko so zraven sopotniki pa si to privoščim med postanki. Itak se vsake pol ure najde kdo, ki mora na WC.
Pa še glede brezobzirnosti kadilcev. Enako mnenje imam o mnogih nekadilcih. Vtikujejo se v svet okoli njih in težijo drugim. V Slo imamo zelo rigorozno protikadilsko zakonodajo. Dejansko smo kadilci manjvredni element družbe, kadimo pa lahko kvečjemu na prostem in v zasebnih prostorih kamor spada tudi avtomobil. V takšnem okolju kajenja ne smatram kot nekaj brezobzirnega. Če pa koga za sosedno mizo na letnem vrtu moti moj cigaret pa nas se spoka tri metre stran. Še prej pa naj sabotira vse avtomobile in bencinske črpalke ter zasebna kurišča, konec koncev tudi ta onesnažujejo zrak.
Za sabo imam že zagotovo 800.000 km vožnje, nobene prometne po moji krivdi in le ena manjša po tuji (nalet). Ves čas kadim v vozilu. Kar se mene tiče je prometna varnost z moje strani, navkljub kajenju, več kot zagotovljena.
In ja, če koga moti, da se je v avtu kadilo, ga pač naj ne kupi.