Kaj tem ni jasno? (novi 1er)

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
uradno?
shocked-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
jap, mercedes z ajem bo kar nekaj teh kupcev polovil, čeprav bo tudi prednji pogon.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
V bistvu taki kupci kot si ti/smo mi sigurno predstavljajo majhen delež kupcev. Sem zihr, da je odločitev za prednji pogon posledica študij in pritožb strank
smile-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
prednji pogon me ne moti, ampak bmw je imel enko z zadnjim pogonom in to je bila tudi ena od prepoznavnosti modela.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ja, kot pravim zate pa zame
smile-1.gif
Povprečni babi z nekaj več cvenka, kamor očitno po novem ciljajo, pa zadnji pogon najbrž ne paše. Ali ji je pa vseeno in je njim ceneje prednji pogon izvest.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
So delali raziskavo pri BMW in mislim, da je 70% lastnikov serije 1 mislilo, da je pogon spredaj.
Zato se ni za cudit fotografijam na netu, kjer folk natika verige na prednji kolesni par.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Erm.. a ni Yugec dejal, da bo se vedno RWD?

OK, danes trezen gledam enko.... even bloody worse
crazy1.gif

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
prihaja več različic 1-ke in samo dve bosta imeli spredaj pogon; električni in mislim, da van. (moram v Autobild pogledat).
5v in 3v bo še vedno zadaj pogon.
cheer.gif

B81

22. jul 2007
37.699
10.959
113
KSZ

Bah...mala jajca, sploh ne vem, kako se not pelje en 90 kg 185 cm ded...trojka pa je glih širša za en cm...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Netcarshow.com pravi, da bo avto še vedno RWD:

Citat:
The premium compact BMW 1-Series is already synonymous with driving pleasure. Now, the second generation offers state-of-the-art engine and suspension technology, further improvements in fuel efficiency, significantly more space and an innovative range of features and equipment. Still the only rear-wheel-driven car in its class, it builds on the strengths of its predecessor, which has already sold more than one million units worldwide. With its outstanding handling and design, innovative technology and premium image, the new BMW 1-Series has consolidated its position as a pioneering individualist in the competitive five-door segment.

Zame osebno je to zgolj še eno razočaranje, ker sem mnenja, da bi lahko prešli na FWD in znižali ceno. RWD je pri tej klasi nepotreben IMHO.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Ampak ravno enka je bila "posebna", ker je imela RWD napram konkurenci
smile-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
To že, ampak moje izkušnje so takšne, da praktično nobeden ni enke kupil zaradi pogona zadaj. Sploh je zanimiv profil strank, ki vozijo enko ... med njimi je (v mojem primeru) zelo malo mladih. Večinoma jo vozijo gospe v srednjih letih, medtem ko je mladim precej bolj zanimiva trojka. Lahko se pa motim, seveda ...

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Se strinjam z tem.. samo prehod iz RWD na FWD bi bil lahko malce step back za njih. Že za to da bodo črtali večino r6 motorjev je potrebno postopno uvajanje.
smile-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
RWD ostaja.

Sicer pa tisti, ki se zgražate, malo počakajte, da avto vidite v živo. Jaz sem ga videl pred cirka tremi meseci in tudi debelo pogledal. Dlje sem ga gledal, bolj mi je postajal všečen. Isto se je dogajalo, s še sedaj aktualno serijo 1, ki še zmeraj dobro zgleda, sploh z "M" odbijači.

Dopade se mi, da so avto naredili drugačen od ostalih hišnih modelov in da ne slediju drugim (recimo Audi) znamkam, ki preden pokažejo slike, že veš kaj lahko pričakuješ. Takšni avtomobili na prvo oko izgledajo všečno, se jih pa človek hitro naveliča.

PS: sigurno pa ne bo vsem všeč