Tako ja, bog ne daj, da bi en slovenec prevzel odgovornost za svoje dejanje, je treba takoj gledat, kako se ven zvleči in po možnosti nekoga čisto nedolžnega potunkat v drek. Čim bolj smrdeč je, tem bolj slovenceljnu pride. Bedaki.
Sam sem s kolesom naredil na tujem avtu konkretno škode in bi lahko mirno ''spizdil'', ampak mi tudi na kraj pameti ni prišlo. Ker nisem svinja, ki bi za par EUR svojo mamo prodala.
Še eno vprašanje za zavarovalničarje: zavarovalnice so nekaj časa zraven imele možnost, da si vzel ''pravno zaščito'', kao če te je kdo tožil, da so one potem z njim urejale. A te lahko oškodovanec TEBE toži, čeprav si imel vse ustrezno zavarovano in seveda ni bilo nobenega razloga, da zavarovalnica ne bi izplačala škode.
Pravna zaščita pokriva:Še eno vprašanje za zavarovalničarje: zavarovalnice so nekaj časa zraven imele možnost, da si vzel ''pravno zaščito'', kao če te je kdo tožil, da so one potem z njim urejale. A te lahko oškodovanec TEBE toži, čeprav si imel vse ustrezno zavarovano in seveda ni bilo nobenega razloga, da zavarovalnica ne bi izplačala škode.
Če pa je hčera SMS pisala pred trkom, ji bo pa to lepa šola
Za oba bi bilo bolje, če bi šel pod voznico kot pa pod avto.Joj, kakšni konstrukti so nastali iz tega. ...če gremo še dlje..... bil je naliv, kolesar brez čelade, lahka tarča, in ker je baba žleht, si ni mogla pomagat, da ga ne bi
Mamca: čelada ni obvezna za kolesarje po 18. letu, je samo priporočljiva in seveda koristna.
Ker vedno poudarjaš da je bil brez čelade, sem tudi jaz zapisal: "kaj pa če je punca po telefonu štrckala?".
Še bolj specifično. Pogoji zavarovanja avtomobilske (podobno je za splošno) odgovornosti vsebujejo besedilo, ki je bolj ali menj enko temule:Pravna zaščita pokriva:
- stroške obrambe v kazenskih in upravno-kazenskih postopkih zaradi prometne nesreče,
- stroške uveljavljanja odškodninskih zahtevkov na podlagi civilnega prava (to krije že AO obvezno zavarovanje)
Torej kriti so samo pravdni stroški, pa še to pri uporabi avta le iz prve točke, ker odškodninske zahtevke pokriva že AO.
Kakšen peciklist. Jaz nisem o nobenem kolesarju pisal, ampak o tipičnem Slovenceljnu, ki ni sposoben požreti lastne juhe, ki jo je zakuhal. Pa naj bo pešec, kolesar, avtomobilist ali pa jahač na konju.Hehe, peciklisti obcutljivi
Vprasanje, kaj je bilo. Da bi punca peljala ravno v dezu, ko si se bolj previden in kar tako zgazila peciklista pred sabo...ne vem, vidim prevec neumnosti na cestah...kako pa ti ves, da ni zavijugal? Morda se umaknil mlaki vode ipd...zenska v šoku pa zdaj itak nic ne ve.
Pac ugibamo, ni potrebno vedno voznika v avtu pred strelski vod postavit, ker se eni peciklisti ne znate obnasat (hint: perutnincki, tekmovalci).
To pa skoraj ne verjamem. Kakšnih 10 let nazaj se je na Dunajski kolesar v nasprotno smer, spravil na pokrov motorja od avtomobila, ki se je takrat vključeval normalno na Dunajsko. Kolesar je bil kriv in dobil kazen.Šibkejši v prometu je biciklist in močnejši v prometu je avtomobilist in po defoltu kriv - tako so meni razložili - tudi če biciklist vijuga, ga nimaš kaj zbit. In nabijanje za vsaj deljeno krivdo je brez veze; če je on kaj narobe naredil bo že dobil svoj plačilni nalog. Tedensko so na določenem križišču v MB nesreče ko avto nabaše kolesarja, ki se po kolesarski pripelje v kontra smeri - vedno kriv avtomobilist za nesrečo.
In samo zaradi takih zadev in ''Denisov'' se jaz vozim s kamero okrog.Zakaj ga ni videla, najbolj ve hčera.
Bi pa kakšne take dvome razjasnila dash camera. In posnetek bi morala pokazat potem ko bi kolesar podal (krivo) prijavo oziroma izpoved.
Kazen ja, saj je narobe vozil. Kaj pa odškodninska odgovornost?To pa skoraj ne verjamem. Kakšnih 10 let nazaj se je na Dunajski kolesar v nasprotno smer, spravil na pokrov motorja od avtomobila, ki se je takrat vključeval normalno na Dunajsko. Kolesar je bil kriv in dobil kazen.
To pa skoraj ne verjamem. Kakšnih 10 let nazaj se je na Dunajski kolesar v nasprotno smer, spravil na pokrov motorja od avtomobila, ki se je takrat vključeval normalno na Dunajsko. Kolesar je bil kriv in dobil kazen.
Mogoče ne na svojo roko, ampak komunalci lično postavijo signalizacijo in potem se lahko in sme.jekleni nisem 100% ampak 99% če se zapre kolesarska v eno smer, se kolesar ne sme vozit po drugi strani v kontra.
Jaz pa ti pravim, da ni vedno kriv avtomobilist, preberi si mojo izkusnjo. Sicer pa ne vem, zakaj se s kamerami zajebavas, najemi si nekoga, da se bo pred tabo vozil, bo najbol ziherKakšen peciklist. Jaz nisem o nobenem kolesarju pisal, ampak o tipičnem Slovenceljnu, ki ni sposoben požreti lastne juhe, ki jo je zakuhal. Pa naj bo pešec, kolesar, avtomobilist ali pa jahač na konju.
In če bil kolesar res vijugajoč po cesti, verjemi, da bi to pisalo v prvem postu na veliko. In seveda je to prav, da se pove ob ugotavljanju okoliščin, ČE JE TO RES TAKO BILO.
To pa skoraj ne verjamem. Kakšnih 10 let nazaj se je na Dunajski kolesar v nasprotno smer, spravil na pokrov motorja od avtomobila, ki se je takrat vključeval normalno na Dunajsko. Kolesar je bil kriv in dobil kazen.
In samo zaradi takih zadev in ''Denisov'' se jaz vozim s kamero okrog.
Sedaj jo bom še na motor zmontiral, pa nekaj bo treba tudi z biciklom naredit.
Drugač sem pa jaz tudi alergična na kolesarje, ki se spravijo trenirat v prometnih špicah, ko se gre na šiht ali iz šihta. Ne morš verjet temu egoizmu. Boli njih za druge.......ta primer sicer ni bil tak, revež zgleda ni mel drugega prevoza, ko je končal šiht na črno. Očitno.Jaz pa ti pravim, da ni vedno kriv avtomobilist, preberi si mojo izkusnjo. Sicer pa ne vem, zakaj se s kamerami zajebavas, najemi si nekoga, da se bo pred tabo vozil, bo najbol ziher
Tisti, ki niso taki, se vozijo z javnim prevozom (ali s kolesom/skirojem/...) Po možnosti sama v avtu bentiš čez egoiste.Drugač sem pa jaz tudi alergična na kolesarje, ki se spravijo trenirat v prometnih špicah, ko se gre na šiht ali iz šihta. Ne morš verjet temu egoizmu. Boli njih za druge.......ta primer sicer ni bil tak, revež zgleda ni mel drugega prevoza, ko je končal šiht na črno. Očitno.