Kaj sledi, če zbiješ na cesti tujca?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Ker?

Obvezno zavarovanje je ravno zato, da pokrije naše nenamerne napake do drugih.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Sodnika po mojem tudi ne saj ni šlo za povzročitev težjih telesnih poškodb. Bi pa verjetno morala že na licu mesta dobiti nalog ter pike za povzročitev prometne nesreče? Ali tisto velja samo ko trči pleh ob pleh? Tudi ko kdo koga malo z avtom oplazi in se kliče včasih policijo ti včasih na policiji v kolikor so fer svetujejo, da se naj raje sami zmenijo saj v primeru prihoda morajo v vsakem primeru krivcu napisati položnico za povzročitev?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.312
7.318
113
Sodnik za prekrske je samo v primeru da bi bil brez vozniske (in bi ti zasegli avto) ali pa da bi bil prekrsek take teze da se ti izrece prepoved voznje oz odvzem vozniskega dovoljenja.

Ce povzrocis hude telesne poskodbe (lahko tudi lahke pa si npr brez vozniske) pa ne dobis poloznice ampak se te kazensko ovadi na tozilstvo (sledi redno kazensko sodisce).

Vec kot 10 let nazaj pa so policisti zoper vsakega povzrociteja PN podali obdolzilni predlog sodniku za prekrske. Vendar v tem primeru niso izdali placilnega naloga.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Mamca, ne rabis nobenih odvetnikov.
Dobis kazen, pa 3pr bos drugo leto visje pri zavarovanju. Ne boj se nobenih civilnih tozb in podobnih alter nebuloz. Kolesar se bo pogovarjal z zavarovalnico. Se nima kaj s tabo. To ve vsak odvetnik.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Kako bo kolesar "zagovarjal" poškodbo brez zdravniškega pregleda in potrdila?

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
če je bil naliv... je bil kolesar lepo označen? je vozil cik cak po cesti? kaj pa če je kolesar sam kriv?
Mah nima veze, bil je brez čelade, na glavni cesti, v nalivu....saj je samo en revež, hvala bogu, da ni bilo hujšega. Samo zanima me, kakšne stroške bo zdaj še imela hčera, itak je čisto iz sebe zaradi dogodka. Pa telefon je razbil, itak.

B81

22. jul 2007
37.628
10.919
113
Hmm...hcera bi naj povedala, da je vijugal sem in tja in ga ni videla..saj ga res ni, drugace ne bi trcila. Ti kolesarji...sem nagazil 70 letno gospo v dezju s kolesom na haubo, ker preckala cesto prek haube. Ona dobila kazen.

Tu pa ne bo nic, ti si pokrita, pike in PR bos pa ze prezivela, oz. hcera.
Je pa malo glasen tale štrik, nima eura za zavarovanje, bi pa kar neke odskodnine strasne zahteval, govedo.

• Všeč mi je
Reactions: Ted

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Hmm...hcera bi naj povedala, da je vijugal sem in tja in ga ni videla.
Na tako izjavo bi jaz kar preiskovalnega sodnika obvestil, da preveri, če ni šlo morda za namerno povzročitev prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Da vidiš kolesarja kak vijuga po cesti, potem pa v istem stavku izjaviš, da si trčil v njega, ker ga kao nisi videl. :bonk:
Sploh ne razumem, zakaj bi neke čudne izjave podajal in zakaj bi povzročitelju lahko šlo v nos, če bo za poškodbe dobil neko pravično odškodnino?

• Všeč mi je
Reactions: Jason in mtl

B81

22. jul 2007
37.628
10.919
113
Imas prav, slisi se odlicno za sodnika :D

Sicer pa sam se od takrat kolesarjev bojim, pa se zato, ker se po vecini vozijo, ko da je cesta njihova. Boknedaj da srecas perutnincke, dva navstric, zatrobim, on pa meni pest pokaze, wtf. Na stavek: alo kaj je s tabo, s peciklom si, pa se drugi pokaze pest. Dabljutieftodet.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Hmm...hcera bi naj povedala, da je vijugal sem in tja in ga ni videla..saj ga res ni, drugace ne bi trcila. Ti kolesarji...sem nagazil 70 letno gospo v dezju s kolesom na haubo, ker preckala cesto prek haube. Ona dobila kazen.
Tako ja, bog ne daj, da bi en slovenec prevzel odgovornost za svoje dejanje, je treba takoj gledat, kako se ven zvleči in po možnosti nekoga čisto nedolžnega potunkat v drek. Čim bolj smrdeč je, tem bolj slovenceljnu pride. Bedaki.
Sam sem s kolesom naredil na tujem avtu konkretno škode in bi lahko mirno ''spizdil'', ampak mi tudi na kraj pameti ni prišlo. Ker nisem svinja, ki bi za par EUR svojo mamo prodala.

Še eno vprašanje za zavarovalničarje: zavarovalnice so nekaj časa zraven imele možnost, da si vzel ''pravno zaščito'', kao če te je kdo tožil, da so one potem z njim urejale. A te lahko oškodovanec TEBE toži, čeprav si imel vse ustrezno zavarovano in seveda ni bilo nobenega razloga, da zavarovalnica ne bi izplačala škode.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.312
7.318
113
Mah nima veze, bil je brez čelade, na glavni cesti, v nalivu....saj je samo en revež, hvala bogu, da ni bilo hujšega. Samo zanima me, kakšne stroške bo zdaj še imela hčera, itak je čisto iz sebe zaradi dogodka. Pa telefon je razbil, itak.
In ker je bil brez celade ga je zgazila? :)

Je pac ni mel...to nima nobene vzrocne zveze s samo nesreco...

• Všeč mi je
Reactions: Car