Saj sem rekel, oboje je za telo kemija, se strinjam. Še celo več, tudi placebo je na nivoju telesa kemija.
Ampak daj ti meni razloži stranske učinke apaurina, potem pa še banane. Poleg tega smo ne tako daleč nazaj bili vsi v afriki. Torej na bananh (in evolucijsko gledano dlje kot na apaurinu). Misliš da je telo to pozabilo? Samo to hočem povedat, ko pravim da je razlika med babičinimi zvarki in farmacijo. Res pa je, da so tabletke bolj ciljane z učinkom. Kar je dobro in slabo (stranski učinki) ...
Ker spet, banana nima stranskih učinkov, tudi če jo pamž je prvič, razen če je alergičen ... Vsaj jaz še nisem slišal, da bi bil človek po banani omotičen (tudi če jo je prvič v življenju)
Imaš pa prav, o tem nisem razmišljal, ker mi je nekako samo po sebi razumljivo, da je telo na hrano iz zemeljskega okolja prilagojeno. Tako kot bi se prilagodilo na večje doze apaurina v ene par tavžent letih ... (apaurin je tu kot prispodoba, vstavi kakšno drugo tabletko če ti je ljubša).
Triptofan je mogoče res urbana legenda, ampak od nekod mora prit menda? Ampak zdaj me pa res zanima delež aminokislin iz mleka. Bom probal najt ...Sicer pa tudi če je te robe v mleku več, ne more imet učinka na zaspanost, ker za to enostavno ni dovolj časa. Mora bit drug mehanizem ... (ja, kemičen, tako ali drugače)