Citat:
Uporabnik faraday pravi:
Ko sem testiral različne hmelje, sem naredil neko nevtralno pivo, potem pa sem v flaše dodal različne hmelje kot dry hop. Ko sem čez nekaj dni odprl prvo je bila flaša v sekundi prazna zaradi prevelikega pritiska. Naslednjo pa sem samo malo "načel" z odpiračem, da bi se pritisk postopoma sprostil. No čez kakšno minuto je počilo in odneslo zamašek, jaz pa sem imel v kuhinji strop "ofrajhan" s hmeljem![]()
Povsem previsok pritisk je bil v vseh flašah, čeprav sem dodal pravo količino sladkorja. Mogoče kdo ve zakaj bi se lahko to zgodilo zaradi hmelja v flaši?
Kaj potem si zajebal 450l piva? Kater sistem pa imaš za kuho?Citat:
Uporabnik Muflon pravi:
2x kuhal AIPO, prvic malce zafrknil z dodajanjem sladkorja pred flasiranjem (preslabo premesal sladkor v fermentorju) sedaj pa cakam da drugo kuho flasiram cca.450l..
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
To se rado zgodi pri temnih, po mojih izkušnjah je to napaka v tvoji/naši zaznavi. Tole sem sam imel pri temnih pivih ko se kvas še ni posedel, nekako kombinacija temnega sladu in yeast arome. Čas je vse popravil![]()
Pac doma narejene posode,gretje na plin,hlajenje preko 7kw sistema in zalogovnik s toplo vodo in zalogovnik s hladno oba po 1100l..Citat:
Uporabnik faraday pravi:
Kaj potem si zajebal 450l piva? Kater sistem pa imaš za kuho?Citat:
Uporabnik Muflon pravi:
2x kuhal AIPO, prvic malce zafrknil z dodajanjem sladkorja pred flasiranjem (preslabo premesal sladkor v fermentorju) sedaj pa cakam da drugo kuho flasiram cca.450l..
Citat:
Uporabnik Muflon pravi:
Ostalo mi je za cca 30litrov slada in sicer mesanica municha viene in carapilsa...imam se nekaj malega simco-ta katerega bi tudi uporabil..kaksen hop mi priporocate,da bi IPA imela bolj svez,saden vonj?in kaj naj uporabil za dry hoping?hvala in lp
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Sem spacal že nekaj piv samo z auroro in bom še kakšnega.