Kaj je s temi vranami letos?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
A je kdo opazil, da je letos zlo velik vran zunaj? Vsako jutro me zbudijo ob 5:00 s svojim dretjem
jezen.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.329
7.086
113
pri taščici
So "zaščitene" in redka vrsta, zato moramo z njimi delat v rokavicah.
Že kar nekaj let povzročajo veliko škode po poljih.....

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
A je kdo opazil, da je letos zlo velik vran zunaj? Vsako jutro me zbudijo ob 5:00 s svojim dretjem
jezen.gif

pa si zihr da so vrane? da niso srake, ker srake se res nagravžno derejo. Vrane me pa še niso zbudile, pa jih kar nekaj v okolici...

Mene predvsem zanima, od kje so se tok razpasle? sej kmal jih bo več kot golobov! zihr ni samo manjši odstrel razlog?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Vrane so, letos jih je res na kupe. Srak je v mestu precej malo. Glasne so za popizdit, poleg tega pa še precej predrzne.
Recimo meni je cca 2 meseca nazaj vrgla precej debelo kost na avtomobilsko streho. Ko sem jo pogledal, ko je tam sedela na veji, je prav tisto zlobno zakrakala in odletela.
10.gif

Recimo golobov skoraj ne vidim več, baje se z vranami ne zastopijo najbolje.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
itak da ne. so manjši!

Pri nas je srak polno. pa sm v centru mesta. To kdaj že ob 5h nabijajo, mogoče so se ženile takrat...

Res, vran se pa sploh ne sliši. One so bolj čez dan aktivne.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Ne vem...samo jezno zaprem vsa okna ob 5:00 zjutraj in grem nazaj spat. Ne iščem ptiča...čeprav imam občutek, da bom kmalu kaj vrgel z balkona v te ptiče.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.504
5.701
113
A to tm na Rimski......bog ne daj da tm pod drevesi parkiraš ti poserjejo vs avto
bonk.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.186
4.155
113
Vran je precej v mestih ker se super prilagajajo okolju .. v lj so prišle pa iz barja oz. deponij odpadkov, kjer so se namnožile in potem šle malce širit teritorij. So eni najbolj pametnih ptičev in imaš včasih celo zabavo, ko jih gledaš (kaj to naneumijo skupaj) ...

Zabaven ptič skratka!
evil.gif
(je pa res da se grdo in glasno oglašajo, sploh ko se grebejo za hrano so obupne)

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
jezen.gif
Mene, če ne zbudijo vrane me pa golobi. In to prav tako vsak dan malo po 5:00. Med tednom mi je ok, ker grem itak na šiht in potem ne rabim budilke, med vikendom je pa kr annoying.

Če med vikendom spim do 6:00 ne da bi me kateri od ptičev zbudil mi je že malo čudno
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Vsaj po LJ so predvsem vrane (sive in črne), srak še nisem videl (jih precej težko fališ, ker tudi letijo drugače kot krokarji in vrane, pa še dosti bele barve je na njih), zna pa najbrž tudi kak krokar priti. Krokarji in vrane so itak v žlahti (oboji iz družine krokarjev), tako da neke večje razlike ni med njimi, oboji pa so med najbolj brihtnimi ptiči.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ne vem...samo jezno zaprem vsa okna ob 5:00 zjutraj in grem nazaj spat.
Blagor tebi, če te motijo samo ptiči.
jezen.gif

Jaz kljub neznosni vročini ne morem spat pri odprtem oknu. Imam pod oknom oglušujoče križišče, par metrov zraven okna pa ulično svetilko, ki mi sveti direktno na povšter.
10.gif