Kaj bi naredili ...

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
...če bi bili v situaciji, da bi iz danes na jutri (bolj nepričakovano) dobili odlično službo na drugem koncu Slovenije? Recimo, da ste iz Prekmurja, službo pa bi dobili na obali.

Sam sem do sedaj delal od doma (s.p.), včeraj pa sem dobil zaposlitev v Portorožu in začnem s ponedeljkom. S.p. imam že nekaj časa namen zapreti.

Kako se organizirati? Je kdo od vas tak,ki dnevno preživi recimo 4-5 (AC) ur v avtu za vožnjo na delo? Kako si urediti bivanjsko situacijo v nekaj dneh? Najem stanovanj je obupno drag, študentske sobe so po večini oddane. Hotel? Hostel? Kako pregurati prvi mesec?

Dekleta, ki se mu zdi katastrofično, da bi zapustil dom in odšel za nekaj let bivati 200 km stran raje ne bom omenjal.
frown-1.gif

Res me zanimajo vaša mnenja - kakšno pot bi izbral kateri od vas.
smile-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.194
113
Prav dolgo se ne boš dol vozil z avtom. Slej ko prej si boš stanovanje našel. Pa na deklino tudi pozabi...

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Selitev, če je spodobna služba (beri dobro plačana) in bejba če je dovolj huda
evil.gif

Sicer pa preguraš mesec, dva da se stanovanje najde...srečno
cool-1.gif

Lp.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
kako nisi na to pomislil že prej? si res službo dobil včeraj brez nobenega truda in te je tako presenetilo?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.908
113
40
MB
v kakem hostlu se zmeniš za mesečni najem, pa bo najemnina čist spodobna, če rabiš kak kontakt povej.

jaz bi šel s prve na morje živet
grin1.gif

ne ga srat z vožnjo po tem našem gradbišču, boš popizdil za čas posla. je pa res da so ti dali izjemno malo časa za nek premik ...
crazy1.gif

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Pač se mi je zgodilo, da na poslanih 20 prošenj nisem dobil odgovora, tu so me pa poklicali na delo nekaj ur po razgovoru.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Mogoče lahko probaš tudi couchsurfing.com in poskusiš najti nekega lokalca, ki bi te gostil recimo za prvi teden/nekaj dni dokler se ne znajdeš?

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Kje pa piše da moraš najet v portorožu, ali pa da boš tam delal več kot kakšen mesec?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Pač se mi je zgodilo, da na poslanih 20 prošenj nisem dobil odgovora, tu so me pa poklicali na delo nekaj ur po razgovoru.
če sedaj razmišljaš o 4-5 ur vožnje v vsako stran potem te 30-45 minut nebi ubilo. stanovanje malo bolj stran od obale pa bo cena tudi precej boljša.

poglej si stanovanj v Ita onkraj meje..najemnine so znanto cenejše kt na Obali. Isto je pri nas Go regija. čez mejo so najemnine nižje, pa še ta maloobmejni pas naletiš n aljudi ki znajo tako slo kot ita jezik

pejt na google.it vtipkaj appartamento in affitto a (tle vtipkaj mesta onkraj meje, ki so dost blizu da se boš lahko vozu na šiht)

recimo za moj opozicijo bi blo appartamento in affitto in Gorizia. Tko si probaj najt flet pr sosedih..cene so nižje

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
poglej si stanovanj v Ita onkraj meje..najemnine so znanto cenejše kt na Obali. Isto je pri nas Go regija. čez mejo so najemnine nižje, pa še ta maloobmejni pas naletiš n aljudi ki znajo tako slo kot ita jezik

pejt na google.it vtipkaj appartamento in affitto a (tle vtipkaj mesta onkraj meje, ki so dost blizu da se boš lahko vozu na šiht)

recimo za moj opozicijo bi blo appartamento in affitto in Gorizia. Tko si probaj najt flet pr sosedih..cene so nižje
seveda so cenejša zato makaronarji kupujejo stanovanja pri nas
bonk.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Kolega, sicer iz celja, dela v portorožu. Vmes je živel v ljubljani, pa je sicer preživel prvi mesec z vožnjo (lju-por-lju), ampak je rekel da je kriza. Računat moraš z gužvo koper-portorož zjutraj in razen če imaš zelo fleksibilen prihod, je kr jeba.
Vzel je flat, po dolgem iskanju, vmes se je že enkrat selil, ker kvaliteta najemnih stanovanj (z najemnino pod 500€) je več ali manj porazna. Dobit spodoben flat za normalno ceno v portorožu je najboljša šala. Zdajle menda ni problem dobiti najema za kak mesec-dva-tri, če hočeš pa dolgoročno, pa (tudi on ni mogel verjet
tongue-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:

seveda so cenejša zato makaronarji kupujejo stanovanja pri nas
bonk.gif

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/cenejsa-stanovanja-v-gorici-vabijo-slovence/226739

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Stanovanje izven sezone bi moral dobiti v enem popoldnevu. Najbrz bi tudi kdo apartma oddal za pametno ceno za kak mesec.
Pazi da ni pri takih sanjskih sluzbah kaksna past. Problem je poleti. Takrat bi te vsi ven metali, ker v enem tednu dobijo vec kot pa od tebe v celem mesecu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Kaj veze punco na prekmurje?
Služba?
Potem je jeba. Ce pa ne, pa jo vzemi s seboj. Saj bos prvi mesec spoznal kako sanjska sluzba je.
Sicer pa so punce vcasih bile leto dni "z vojakom"

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Ko to berem mi je vse skupaj malo off....

- odlična služba
- 20 prošenj
- takoj poklical
- pa obala je bolj kot ne še bolj boga kot ljubljana, že vsaj 15 let.

Pomoje je samo začetniško navdušenje
when-you-first-started-your-job-vs-you-at-your-job-now-samuel-l-jackson.jpg

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Najprej bi se 1 mesec vozil potem pa začel urejat stvar, selitev, iskanje alternative.....škoda da ni dobre železniškega prometa med MB-KP, ker bi lahko v tistem času delal kej preko računalnika.