Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Kjer je pepelnik se ponavadi lahko kadi in tudi pri bolnicah sem že videl da zaposleni kadijo pri stranskih vhodih.
Če je pepelnik še ne pomeni, da se lahko kadi. Pred šolami in fakultetami ni dovoljeno kajenje, kar je jasno označeno, pa se vseeno kadi.
Citat:
Ne vem zakaj vas kadilci toliko motimo a še vam ni dovolj,da ste nas pozimi prestavili na mraz da si lahko vi riti grejete na toplem in žulite eno pivo 2 uri mi smo pa v tem času spili 5?
Ko se je lahko kadilo v lokalih so bili ti bolj polni kot pa sedaj,ko ste nekadilci v njih.
Aja, kje si pa dobil statistični podatek, da je razmerje v pitju 1:5 v prid kadilcem?
Jaz sem imel namreč ponavadi ravno obratne izkušnje, pa iz tega ne bom sklepal na celotno populacijo, ker vem, da enostavno ne drži.
Sicer pa hvala protikadilskemu zakonu, ki je odstranil smrad in strup iz lokalov in diskačev ... eden izmed najboljših zakonov, kar so jih kdajkoli sprejeli v SLO, če mene vprašaš. Sam imam težave z dihali in me je cigaretni dim zelo motil oz. me še vedno moti. Prej sem se pač jaz umikal, potem je pa zakon vas umaknil. Nikoli pa nisem zaradi tega nobenega kadilca nadlegoval, ali metal pepelnikov, kot bi nekateri tu (baje) storili. Še vedno pa se mi ne zdi fer, da če sem jaz na terasi pred kadilcem, da potem prižge zraven mene, tako da mi gre dim v ksiht (če je bil on prej tam, potem logično nimam pripomb). Sicer redko v takem primeru kaj rečem, če pa rečem, rečem vedno vljudno. Če se osebek ni pripravljen premaknit (v kolikor prostor to dopušča) ali prenehat s kajenjem, pa ne pametujem in mečem stvari naokoli, ampak se v miru umaknem oz. odidem sam.