Južnjaki in 'Dežela'

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Zakaj južnjaki Sloveniji rečejo Dežela?
confused-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
ker smo malo večji od minhna z okolico,imamo manj prebivalcev kot minhen z okolico in smo med sabo skregani kot leta 45

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Seveda takrat smo bili Janezi nacionalisti ker smo trmoglavili z mojo deželo ne pa Jugo kot našom zemljom.... V tistem času smo tudi tujce popravljali da nismo Aus Jugoslawien, mapak Aus Slowenien.

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Seveda takrat smo bili Janezi nacionalisti ker smo trmoglavili z mojo deželo ne pa Jugo kot našom zemljom.... V tistem času smo tudi tujce popravljali da nismo Aus Jugoslawien, mapak Aus Slowenien.

amapk ti imaš dejasnko občutek da smo slovenci več kot recimo hrvati,srbi,bosanci??
pa si ti kdaj govoril recimo z kakim našim rojakom ki živi v nemčiji kako gledajo nanj in njegovo družino
confused-1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Mi bi morali ostati znotraj Avstrije, ne pa da smo rinili na balkan.

Slovenska mesta bi bila dvojezična, nemško-slovenska, vsak Slovenec bi tekoče govoril nemško in slovensko, angleščina pa bi bila prvi tuj jezik.

Kot prirodno tudi nemško govoreč narod bi bili v bistvu del nemškega kulturnega prostora. Kot nekoč.

Namesto tega pa smo mala zaostala vukojebina in prdec med Evropo in balkanom, mejna krajina tako rekoč.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Ne, bom kar tu ostal. Ne boš me pošiljal u Filadelfiju, ker to ni zbor radikalcev točka razno.

Ugotavljam samo, da je bila velika napaka Slovenije, da je kadarkoli iskala vezi z balkanom.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:

Slovenska mesta bi bila dvojezična, nemško-slovenska, vsak Slovenec bi tekoče govoril nemško in slovensko, angleščina pa bi bila prvi tuj jezik.

Kot prirodno tudi nemško govoreč narod bi bili v bistvu del nemškega kulturnega prostora. Kot nekoč.

Namesto tega pa smo mala zaostala vukojebina in prdec med Evropo in balkanom, mejna krajina tako rekoč.

Lepo da sanjas, samo je stric Adolf imel z nami drugacne plane.

Tako da nebi dosti manjkalo, da ti danes sploh nebi govoril, ker ne bi obstajal.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.167
7.884
113
Adolf je tuširal Žide, Srbe, Cigose in pedre. Kasiusa bi pustil pri miru.

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:

kako bi morali ostati znotraj avstrije.avstroogrski smo bili le hlapci.geografsko ležimo na balkanu,zgodovisnko gledano nikoli nsimo imeli korenin germanov ampak vedno slovanov.slovani pa najbrž veš od kod so in kateri del evrope naseljujeo.tudi tvoje razmišljanje je balkasnko in prav nič avstrijsko ali germansko če hočeš