jugoslovanski "lego tehnik"

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pozna kdo takšne kocke oz. kako se jim je sploh reklo in kdo je proizvajalec? Tole sem imel kot mulc sred 80ih. Naši so jih našli doma, pa jih seveda pol manjka.
1841744-IMGP8993.jpg

Priponke

• 1841744-IMGP8993.jpg
    1841744-IMGP8993.jpg
    47,7 KB · Ogledi: 278

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.183
1.174
113
V spominu imam, da je na škatli bilo besedilo v nekem čudnem jeziku. Mogoče albanščina?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
V spominu imam, da je na škatli bilo besedilo v nekem čudnem jeziku. Mogoče albanščina?

ja bo kar res, se zdaj tudi jaz megleno spomnim, da je bila neka albanščina
smile-1.gif

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Daj no. Albanci še najmanj 100 let ne bodo znali kaj takšnega skupaj spacati. Kaj šele, da bi to delali pred 30 leti.
smile-1.gif

Da ni bila Finščina?
17758-icon_confused.gif

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Ono je bil Mehano - Tehnik. Ta logo tehnik pa je bil madžarski se ga še kako spomnim je bla škatla madžarsko - finska sem jo še mel pred parimi meseci smo jo podarili nečakom.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Verjetno je res mehanotehnika. Uvoza iz zahoda takrat ni bilo veliko, albanci pa tega se dolgo ne bojo znali skup spraviti.

Edit:
Ja. Madzarsko pa res mozno, da je bilo. V glavnem kar dobra zadeva so bile te kocke
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Ja noro, ka vse smo počeli z njimi, ko sem jih pa dobil sem bil tok jezen, ker niso ble legice
smile-1.gif
hahahahahhaha to so bli cajti.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Jaz sem imel vec kompletov. Saj jih se imam nekje. Trdno je bilo. Vsake toliko kaksna kocka mogoce narobe odrezana :D, drugace pa dobra rec ja. Ze kar blizu Fischer Technika.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Kaj boš pa zdaj rekel?
redface-1.gif

Morda bo odgovoril da je bilo to izdelano v Jugoslaviji. Koliko denarja je šlo iz Slovenije na Kosovo - veliko! Ne rečem da ni bilo to tudi tržišče za naše stvari, ampak hvaležnost pa taka.

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Citat:
Uporabnik Afroman pravi:
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Kaj boš pa zdaj rekel?
redface-1.gif

Morda bo odgovoril da je bilo to izdelano v Jugoslaviji. Koliko denarja je šlo iz Slovenije na Kosovo - veliko! Ne rečem da ni bilo to tudi tržišče za naše stvari, ampak hvaležnost pa taka.

Točno to in tako. Takrat svetlobno leto daleč od Albanije. SRBICA je takrat bila v SFRJ - Jugoslaviji.

Aja, pa še to. V tistih časih so bile, še posebej pa po Yugi, skoraj vse fabrike zgrajene po političnem dekretu, ki se mu je reklo "plansko gospodarstvo". Ni šlo za znanje in razvoj na osnovi tradicije. Enostavno so izbrali neko vukojebino, pripeljali tehnologijo in v njej zgradili tovarno. Za začetek so od drugod pripeljali vodstveni kader, ter zaposlili lokalno prebivalstvo. Tako da, ta plastik fabrika bi lahko bila kjer koli na območju bivše Juge, tudi v Sloveniji, če bi politika tako odločila.

Nazadnje urejeno:

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:

ja bo kar res, se zdaj tudi jaz megleno spomnim, da je bila neka albanščina
smile-1.gif

Albanci v osemdesetih
hysterical-1.gif
Dol je Enver Hodža še bunkerje gradil, materjal so pa z voli vozili na gradbišča ne pa kocke delali. Sploh pa z zunanjim svetom niso trgovali, niti nihče ni hodil iz države