Nikar ne ploskaj preveč!
Sem prispeval k osamosvojitvi in odhodu (tuje ?!!?) vojske, z dušo in srcem. Zares visoko moralo, evforično! Ampak če bi v tistih dveh mesecih intenzivnega dogajanja vedel, kako nam bodo potem ukradli državo, bi šel raje po svetu, postil vse skupaj in bi bilo bolje.
V rdečih časih je bila država bolj na moji strani, kot je sedaj. Delam zanjo, 65% mojega ustvarjenega denarja dobi, pa mi v 22. letih ni zagotovila bodočnosti za moje otroke, kar je meni v otroštvu prejšnja (država) bp. zagotovila! Ko sem bil v šoli, me je čakal šiht . Ko sem se potem zaposlil, sem že na začetku dobil dostojno plačo in s tem izhodišče za življenje in kariero. Stanovanje ni bilo problem. Če si hotel delati, so te vsi spoštovali.
Kaj pa nudi mojim otrokom zdajšnja država? Zase sem že poskrbel, kaj pa otroci, ki bodo dali življenje tem otročjim pijavkam na vrhu oblasti, pa nimajo najmanjšega vidika o smoternosti dela v tem sistemu!?? Zgodovina, ki se ponavlja vedno znova zadnjih nekaj 100 let pri nas.
Še moje privat mišljenje: zjebali so nas bivši DEMOS in njegovi nasledniki , ki so vmes nastavili Bajuka kot neko muho enodnevnico na izvršilno oblast. Uzakonili so privatiziranje državnih firm na vrat - na nos, brez kontrole, samo da se sprivatizira itd... Ljudje smo zabavljali in se oglašali, pa smo vedno dobili nazaj pod nos - saj ste sami hoteli demokracijo! Kot nujna posledica je nastalo delo na črno, Drnovšek kot vodja LDS in predsednik države je pa zadevo toleriral, češ - v smislu socialnega miru!
Povem ti, osmica, naredi si kapelico doma na vrtu in jo glej in občuduj, ljudi pa pusti, naj delajo in to pošteno delajo. In naj od tega tudi nekaj imajo! Od tiste kapelice pričakujem, da boš pošteno plačal nepremičninski davek, kot tudi g. župnik za svoje 3 cerkve in 8 ali 12 objektov v svoji župniji, kolikor je pač velika!