Jelinčič ponovno za naborniški sistem!

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.432
5.660
113
http://www.podalpami.si/osnovna.php?stran=novice&novica=1284

No ker vas je tukaj morje Majorjev in ostalih rambotov iz takšnih in drugačnih vetrov....predvidevam da se bo tema razvnela
grin1.gif

Priznam nisem prvo pogledal kdo je pisal članek......me je pa kasneje nemalo presenetilo....saj se mi zdi zelo otročje spisan za Dr. Plemenitega
smile-1.gif

1) Predpostavka: če bi imeli naborniški sistem bi stem vzpostavili nek nivo vrednot ki bi slovenijo potegnil iz dreka.......

Komentar....slovenija je šla v drek že ko smo imeli še globoko naborniški sistem......z LSDjem že od 1996 naprej

2) Predpostavka: Z razširitvijo vosjke in njene dejavnosti bi multiplicirali službe ( inštruktorji padalstva...pilotov....voznikov kamijonov itd itd...)

Avtor pozablja da bi denar za vse to še vedno jemal iz iste vreče brez dna kot JAVNA UPRAVA
smile-1.gif

Skratka Jelinčič me je zelo negativno presenetil v tem članku......kaže da je pdel v drugo puberteto glede na leta
smile-1.gif

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
ksz
jaz sem za- sploh ne vem, kaj je špilalo v glavah politikov, da so šli v ukinitev.
Kaj le... Imaš par tisoč plačanih Rambotov ki so topshit v "militarističnih" zadevah in na drugi strani par stotisoč i-phone metroseksualcev, ki o tozadevnih rabotah nimajo pojma.. Zakaj le...
bonk.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Nič ne bi škodilo štiberjem in kamele0nčkom, če bi malo okusili vojaško življenje. Ampak bolj tapravega, brez tušev in podobnega, kar jim prvo pade na pamet..
cool-1.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Sej, a je kaj slabega povedal, čeprav je tudi sam taprav patron? Se popolnoma strinjam z njim, da je današnja mladina popolnoma zblojena in rabi red in disciplino. Žal pa prevladuje pohlep po čimvečjem zaslužku na nelegalen način,( vzornike imajo pa itak v politiki in gospodarstvu, tudi to je res) droge , alkohol, brezdelje itd.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Nič ne bi škodilo štiberjem in kamele0nčkom, če bi malo okusili vojaško življenje. Ampak bolj tapravega, brez tušev in podobnega, kar jim prvo pade na pamet..
cool-1.gif
Saj po moje je Stieber bil v vojski al se motim?
sprasujem se.gif

Definitivno pa bi današnji mulariji kakšno leto vojaščine(pa ne "tabornikov") zelo koristilo. V to mularijo štejem tud našega Kamelčija.
grin1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
jaz pa sem proti naborništvu
samo izguba časa. naučiti se ravnanja s puško/orožjem in ostale jajce ne traja več kot nekaj ur, če je sila
za resne zadeve potrebuješ profesionalce. Kaj ti pomaga. če znaš upravlčjati recimo t72 , potem pa dobiš leoparda recimo ?
saj imamo ( ali pa smo imeli ) neko rezervo, ki je za vikende trenirala. Puni hamer.
več se naučiš če greš k tabornikom , potapljačem, lovcem....

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.432
5.660
113
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Sej, a je kaj slabega povedal, čeprav je tudi sam taprav patron? Se popolnoma strinjam z njim, da je današnja mladina popolnoma zblojena in rabi red in disciplino. Žal pa prevladuje pohlep po čimvečjem zaslužku na nelegalen način,( vzornike imajo pa itak v politiki in gospodarstvu, tudi to je res) droge , alkohol, brezdelje itd.

No evo priznam da jaz (se) nisem sluzil domovini...mi je blo prvo zal...potem pa...

Brezdelje...droge(trava) in alkohol so mele tud zadnje generacije nabornikov naprimer....pusko....pistolo se naucis razstavit na youtubu....ce ne se pa vedno najde kak prijatu z oroznim in lahko se tam v zivo probas...

Za uniformo obstajajo armyshopi...

Sem se kaj zamudil?

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.136
7.789
113
Tole je pa tema za bileæanskega majorja Bucota. Spet bo imel erekcijo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik tdi pravi:

No evo priznam da jaz (se) nisem sluzil domovini...mi je blo prvo zal...potem pa...

Brezdelje...droge(trava) in alkohol so mele tud zadnje generacije nabornikov naprimer....pusko....pistolo se naucis razstavit na youtubu....ce ne se pa vedno najde kak prijatu z oroznim in lahko se tam v zivo probas...

Za uniformo obstajajo armyshopi...

Sem se kaj zamudil?

Tebe bi tam marsikaj naučili, kar te okolica ni.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jest sm bil tud takrat proti, in nisem šel. sedaj ko sem starejši, vidim, da sem takrat narobe mislil.

V vojski si se navadil enega reda, AVTORITETE IN SPOŠTOVANJA STAREJŠIH, teamskega duha, kolegionalnost, žrtvovanje, predvsem pa so nastali nepozabni spomini raznih dogodivščin k si jih preživel z sovojaki. Tisto streljanje in orožje je bilo drugotnega pomena.

Ko poslušam kolege, k so bli tam, jih je prov fajn poslušat. Spomnejo so itak samo dobrih stvari - razna šikaniranja ipd, so šla v pozabo... Ostali so pa lepi spomini.

In tam so taki hinavci in bedniki, k so zdej že na vodilnih mestih hitro dobili deka party... če bi bili v vojski bi se vsaj malo zamislili nad sabo, tko so pa še vedno brezbrižno kradejo in goljufajo vse, tudi državo.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
ksz

Sem proti. Sicer mi iz zdravstvenih razlogov ni bilo treba iti, v nasprotnem primeru bi uveljavljal ugovor vesti. Da se bo nek oficir, vodnik, whatever, izživljal, drl nad mano - ne, hvala. Da bom moral na ukaz delati razne de.bilane - ne, hvala.

Istočasno si upam trditi, da se znam bolje gibati in preživeti v naravi, improvizirati, šraufati, ... kot 80% nabornikov.

In nenazadnje, kdo bi mi plačal izgubljene mesece, ko bi lahko počel kaj bol koristnega, tako zase, kot za družbo.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Tole je pa tema za bileæanskega majorja Bucota. Spet bo imel erekcijo.
JP-meni vojaščina ni pustila nobenih travm, pa tudi kaj zanimivega sem doživel, za razliko od nekaterih obveznikov , ki jim je bil smisel bivanja v vojski pisanje solzavih pisem bodočim ženam (sedaj povečini bivšim) ter odštevanje dnevov do civilstva. Se najdeš?
tongue-1.gif

PS-spet se ponavljaš.
rolleyes-1.gif