Kako se da v Slo nadzorovati tok denarja in stroškov vidimo iz teš6.Kako so/smo Slovenci oprani. Samo da se nič ne gradi, proizvaja... Ker lahko da bo nekdo kakšen euro ujel. Najprej smo si zajebal "samooskrbo" na gradbenem sektorju sedaj si želimo zjebat se na energetskem.
Koliko se paneli dejansko izplačajo v celotni življenjski dobi noben ne ve. Ker je to mlada zgodba.
Vsi bi bili podjetniki. Proizvajalci. Pa veselo sopajo panelne na strehe. Ker se to izplača. Se kredit vzamejo. Ko bo kredit poplačan čez 20 let bodo pa paneli denar služili
Jek2 podpiram. Če je interes se da zelo dobro nadzorovati tok denarja in stroškov.
Mi moramo biti samooskrbni. Ko bodo na voljo res zmogljive baterije (ki bodo hranile zalogo elektrike za recimo 2 tedna) potem bodo kukr obnovljivi viri zanesljivi. Do takrat pa nuklearna elektrarna proizvaja najčistejšo in najcenejši elektriko
Bo potrebno vložiti še dodatnih 600 milijard !
Ja ampak poleti, ko je visek dal v omrezje in te elektrike ni blo treba uvozit, je blo pa ok?Poleg tega je letni netmeetering v Slo eno navadno šlepanje na vse ostale, pred kratkim videl zapis nekoga na fb, ki ima SE in da na leto 100€ za elektriko, v drugim stavku pove, da pozimi 3 mesece ne vidijo sonca (je za hribom).
Točno to... nuk 1 in 2 sta pljunek v morje povezanega omrežja. Vse gre na borzo in iz borze nazaj... nič ni našega.... samo kreditalkoholik
Tebi mi jasno, da z sedanjim sistemom (EU elekro borzo) ne moreš biti samooskrben, drugače Geni in ostali mešetarji crknejo.
Golob tudi ne bo večno PV.
Tole beri in razumi
Kdo služi z eksplozijo negativnih cen elektrike?
Pogostost negativnih borznih cen elektrike se v zadnjih dveh letih skokovito povečuje. Komu to koristi in zakaj je to na dolgi rok slaba novica?n1info.si
Tudi pri 20 komadov jek2 v Slo bi bilo stanje ostalo kot je, nov sistem omrežnine (a je zadnjih 40 lepo delovalo brez), draga elektrika+ zilijon ostalih davkov obešenih nanjo.
Če to dela druge vire v tistem trenutku nekonkurenčne, da se le ti celo ukinjajo, potem ko jih rabiš, jih posledično nimaš, za večino sposobnih razmišljanja ni okJa ampak poleti, ko je visek dal v omrezje in te elektrike ni blo treba uvozit, je blo pa ok?
Kar nekaj termo se je vgasnilo, nekaj se jih pa še bo, ker tolčejo izgubo. Ker ne delajo več v režimu, za kakršnega so bile projektirane (pasovno ali trapezno obratovanje), ampak preko dneva delajo na minimumu, čez noč pa normalno. Posledično imajo dosti dražjo proizvodnjoKaj pa se ukinja zaradi nekonkurenčnosti?
Ja ta fora s kupon dilerji je mocnaJaz sem za NUK2, vendar bom trenutno obkrožil NE, ker bo to TEŠ faktor 3... Dosti imam wanabi politikov, ki gledajo samo zase in na svoj žep..
To mi ni jasno: Nimamo nafte, plačujemo po svetovni tarifi.... (Koliko je liter nafte v arabskih državah?) Imamo elektriko, pa še vedno plačujemo po europski tarifi... Zakaj ne porabimo svojo po svoji ceni, potem dokupimo kar nam sfali.... Mislem še tisto kar imamo, nas nategnejo, da plačujemo na polno... Kurč..... priseski, preprodajalci, CO2 bogataši (WTF) in super duper menederji.... mi pa plačujemo drago elektriko....
Na koncu nam bodo še drva računal toliko, kot so v državah brez gozdov...
Končno. Škoda da ne vedno.kot kaže TEŠ dela na polno.
Bilo bi OK, če bi te viške brezplačno oddal in pri tem plačal še omrežnino zanje. Ta OK bi bil krajši čas dober do novih prilagoditev.Ja ampak poleti, ko je visek dal v omrezje in te elektrike ni blo treba uvozit, je blo pa ok?
Saj viske dam zastonjBilo bi OK, če bi te viške brezplačno oddal in pri tem plačal še omrežnino zanje. Ta OK bi bil krajši čas dober do novih prilagoditev.
Višek = v tistem trenutku doma proizvedena in neporabljena energija.Saj viske dam zastonj