Jeb.ti radar !

volvo5er

Pripravnik
5. maj 2008
139
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
ZVCP si lahko vsak razlaga po svoje, drži pa to:

30/3: Če bereš striktno, kar piše, bi se moralo vozilo, ki vozi 80kmh umakniti, ko se nabere za njim kolona treh vozil .. kar je neumnost prve klase in je treba člene brati pravilno. Tukaj je treba upoštevati oviral druge udeležence in pa ne more varno prehiteti V realnosti je takšnih situacij ZELOO malo .. Sploh pa ne, ko se nekdo pelje 60kmh, za njim pa prepotentnež, ki misli, da se mora vsakdo peljati vsaj 90kmh .. Oziroma .. če se pelje čiko 60kmh, za njim 10 vozil, še ni pravne podlage, da bi se moral umakniti, saj niso izpolnjeni vsi pogoji.

30/4 : sem imel prav. Če si pod 50%, je drugačen režim oziroma je dovoljeno, da se pelješ 46kmh, če je omejitev 90kmh.

Takšnih situacij v realnosti niti ni tako malo kot ti misliš, so kar pogoste. Je pa to eden izmed pametnejših členov ZVCPja, ki ga pa na žalost nihče ne upošteva niti ne sankcionira. Je.be se njim za pretočnost prometa, važno da je radar za vsakim vogalom.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Potem se bi moral umaknit tud ko se peljem 85, za mano se pa nabere nekaj šumaherjev ki se dinamično peljejo 120?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
.
.
.
Oziroma .. če se pelje čiko 60kmh, za njim 10 vozil, še ni pravne podlage, da bi se moral umakniti, saj niso izpolnjeni vsi pogoji.
.
.

In kaj bo po tvojem še moralo biti izpolnjeno, da se bi se v opisanem primeru, moral čiko umakniti?
17758-icon_confused.gif
(pod prepostavko, da je omejitev 90 km/h - tako sem vsaj razumel, da si postavil situacijo)

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
In za kaj točno naj bi ga kaznovali? Glede na to, da vozi po predpisih
confused-1.gif
Me res zanima, ker ste nekateri tako pametni.

Kar je lepo od njega, da vozi po predpisih in ni nič narobe. Sedaj si bom pa sposodil besede od SJTV1, nekaj v stilu. Dokler on ne trati mojih pravic se voziti 90 je vse ok, če se on vozi magari 30. Ampak ti boš gledal samo na tole, da se voziš močno pod omejitvijo, počasi in varno. Je treba gledati tudi na druge udeležence v prometu. Sodelovanje v prometu je vse. Ampak potem pri takih nastane tole, ker so neučakani. Pa nič se ne zgodi. Hitrost je majhna, vsi vozijo na kupu, prehitevat se ne da, potem pa poči film in enega takega bom jaz 1x dobil čelno in ajd pol. Po dosedanjih izkušnjah, mi vsak kamion ko gre nasproti daje slab občutek. Leva noga je takoj na zavori ni čaka.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.368
88
48
A ti to po službeni dolžnosti snemaš vožnje po Keltiki? Dobro si ujel nekatere padalce, kruta realnost.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
no vidite to so kreteni, ki bi jim moral odvzet vozniške, avto in še 1000€ kazni......ker bodo na cilju 30 sekund prej !!!!

WOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A se jim lahko klanjamo?