Je ta "meritev" in kazen dovoljena ali ne?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Lahko da so šli po liniji najmanjšega odpora in poiskali v registru registru registriranih motornih koles vse lastnike takih motorjev.
Tudi sam sem že doživel obisk policije ki so želeli videti vozilo... Si je pogledal avto, obrazložil zakaj to in adijo...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
to je sicer možno, ampak niso iskali tako vozilo zaradi navadnega prometnega prekrška, ponavadi iščejo ta vozila zaradi pobegov prom nesr. ali podobnih pizdarij

Polcaji pa res nimajo tolko cajta... po mojem mnenju imajo še sliko zadka motorja, kjer se vidi tablico, kej drugačnega ne more sploh biti, lahko pa da je od radarja slikan tudi zadej, samo da so mu pokazali sprednjo stran kjer je sam na cestišču...

skratka dvomim, da so se sploh kej nadpovprečno ubadal z enim navadnim prekrškom...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Dejstvo je, da se ob dolocenem casu in odseku ne bo naslo 5 takih hond. Cisto mozno, da gre za edinega na cesti takrat in ce so ga prej posneli na cestninski/kamerah ne vidim nobenih dvomov. Ker dejansko, ce bi se kdo sel v to, si sledljiv cez cas poti na AC (ceprav se na vseh verjetno ne vidi tablice).

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Ja OK, ti ne vidiš dvomov,ampak gre se za to, ali je to dokazljivo da se kaznuje na tak način, namreč teoretično je možna opcija ki sem jo navedel zgoraj oziroma na kakšen način lahko trdijo da je motor na sliki od radarja dejansko isti motor kot je na cestnini, in pa da reg. tablica ni kopirana.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Odlicen odvetnik s tovrstnimi izkusnjami te zna resiti sicer je pa pomoje vse na trhlih temeljih. Sem ravno zadnjic gledal eno oddajo o odvetniku, ki mislim da se ni izgubil primera, resuje pa ravno take zagate. Ampak se mi zdi da dela v ZDA ali UK. SIcer nima veze s tole temo, je pa zalostno, ko pijan folk naredi totalne pizdarije, tale tipcek jih pa resi vsega hudega, ker isce dlako v jajcu. Manjka pika v zapisniku in obtozbo opustijo.
bonk.gif

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Očitno ne poznaš tegale člena zakona ZVCP :

233. člen
(1) Če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se za prekršek kaznuje lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, razen če dokaže, da tega prekrška ni storil.

policajem, kot vidiš iz tega člena ni pomembno, ali res kaznujejo tistega, ki je prekršek naredil ali koga drugega, Važno je samo da pokasirajo.
In ko že govoriš o nekih pravnih standardih, bi lahko vedel, da nekaj kar nisi naredil ni moč dokazat.
Ali sodnik upošteva kake standarde ali dokaze, je povsem njegova presoja. On presodi kakor se mu zdi, lahko se pa pritožiš na višjo instanco.

Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Pri prometnih prekrških je dokazno breme (če trdiš, da nisi bil ti), na obtožencu, ne na policiji ...

Poznam jaz ta člen, samo tukaj je ena druga stvar problem. Namreč prekrškovni organ mora najprej dokazat, da gre za točno to vozilo, katerega lastnik je recimo xy. O tem dokazovanju jaz govorim.

Ko se dokaže, da je vozilo last xy, pa se lahko v primeru iz 1. odst. 233. čl. ZVCP-1 vzpostavi pravna domneva, da je za prekršek odgovoren lastnik, t.j. xy v našem primeru.

Nikakor pa ne moreš odgovarjat, če banaliziram konkretni primer, samo zaradi dejstva, ker si lastnik npr. belega clia, saj obstaja dvom, da je bil kateri drug bel clio.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Sem sto posto, da voznika omenjenega motornega vozila niso našli samo po modelu ali pa barvi vozila......... imajo tablico, to je več kot dejstvo......

Dejansko se policajem če ni tablca razločno vidna ne da jebat z prekrškarjem, razen če ne gre za kako prom nesrečo, krajo ali kaj podobnega..

Dvoma tukaj ni.... razen da so mu pač poslali sliko prednjega dela vozila... imajo lahko še zadnjega ali pa ga je darsova kamera zabeležila ravno v trenutku ko je letu mimo radarja in posnela zadek vozila..

še eknkrat verjemi mi, če nebi imeli tablice nebi dobil nič in tudi nebi dobil kazen marveč obisk policajev.. filozofiranje okol je res brezpredtno...

Če bo šlo vse skupi k sodniki bo dotični voznik dobil črno na belem in to ga bo koštalo....

za zdaj ima mogoče samo polovičko, kar je vsekakor dobro izkoristiti, razen če se ne piše Strojan.... potem gre za nadlegovanje etnične manjšine, ki je zatirana povsod in vedno......

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
ja, ampak na sliki, kjer je kazen, se ne vidi tablice...tablico so potem lahko edino tako dobili, da je policaj "pogledal" za motorjev in videl tablico, ter na darsu zatežil, da mu dajo fotko motorja s tole tablico...ali pa je dars kamera na istem mestu, kjer je bil radar, itd...prvo je treba to razčistiti...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
ja kaj misliš...... da mu je na čeladi pisala telefonska????

če je prepričan, da nimajo tablice naj se pritoži.... drugače je tvoj splača, bolj ne splača dobil bo enkrat višjo kazen + dodatne stroške......

men se zdi da se ne splača....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
saj četudi majo tablice....poglej...kot dokaz ne more biti izjava policaja, da ga je videl kako je vozil, zato se vsak hitrostni prekršek slika, in na sliki so vidni podatki, ki potem bremenijo lastnika vozila...ne more bit na radarski sliki avto brez tablice, potem pa nekdo slika avto od zadaj, da je tablica vidna in reče da je ta avto...zato se rabijo dokazi, trdni, ki obveljajo na sodišču.

darsove slike pomoje veljajo kot dokaz, ker tudi piše, tam kjer so, da je promet sneman z videonadzorom...a vprašanje tukaj je, kako sedaj dokazati, da se gre za enako vozilo, katero je na radarski sliki...dokaz bi recimo bil...čelada voznika, če je takšne barve, kot je tisti dan ni imel noben drug voznik na tem delu avtoceste..ali pa če nima čelade, itd..ali pa če ima kakšno nalepko, tatoo na motorju, itd...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
na darsovih kamerah je tudi kraj in čas........ in jih sodniki upoštevajo, niti čeferin tega ni mogel izpodbiti...., torej če je darsova kamera snemala voznika kako polje mimo radarja se takoj vidi kateri voznik je bil to

slike dajo skup kjer se kraj in čas ujemata.. simpl k pasulj in ja kište dajejo tako ravno zaradi motoristov, ki misljo aaa sej me ne morjo....

to je to

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
ja če ne pa povej po čem so ga prepoznali
po načinu vožnje
po izgledu motorja
po čeladi???

me zanima, ker tako suvereno pravite da se ne ve čigav je motor.. mogoče majo telepata tam... potem se je definitivno treba pritožit... v tem primeru pa ja...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Če imajo tako slike...zato sem pa rekel, da je treba prvo videti slike, o čem se gre.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik reality pravi:
na darsovih kamerah je tudi kraj in čas........ in jih sodniki upoštevajo, niti čeferin tega ni mogel izpodbiti...., torej če je darsova kamera snemala voznika kako polje mimo radarja se takoj vidi kateri voznik je bil to

v katerem primeru to ni mogel izpodbiti?

Citat:

slike dajo skup kjer se kraj in čas ujemata.. simpl k pasulj in ja kište dajejo tako ravno zaradi motoristov, ki misljo aaa sej me ne morjo....

to je to

To s prve roke ali ugibanje?

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.117
1.059
113
A radar vedno slika samo eno sliko?

Je kolega dobil po pošti položnico in sliko svojega avta, pa se ni dobro videlo voznika.
Napisal pritožbo, kao ne ve, če je to res on, bla bla bla.

Ni problema, so policaji na sodišči pokazali še eno sliko, kjer pa se je lepo videla njegova faca.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Kateri radar ga je pa slikal to?
Stacionarc? Ali varianta Kangoo / Focus?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
moj kolega je bil to, isto so mu slikali prvi del motorja..., ker smo v tržič poznali policaja, nam je poslal še zadek tko off record..

kr se pa darsovih kamer tiče, da definitivno veljajo za čas in kraj, je bil pa zlogasni primer Perič, ki je bil posnet na darsovih kamerah....

tolk o tem... Lost men je žal za kazen, ampak, verjemi mi da majo tablco in prav velik motoristov pade ravno zaradi mišljenja, ker majo zadi tablco, da jih ne morjo dobit......

moj nasvet plačej polovičko pa merkej mimo stacionarcev ali unih gajb k majo zdej....

edina varianta je brez tablce ali pa močno ukrivljena tablca tam pa majo probleme... sam če te kaps ustau in mu dejansko ustaviš boš plačal še več...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
A radar vedno slika samo eno sliko?

Je kolega dobil po pošti položnico in sliko svojega avta, pa se ni dobro videlo voznika.
Napisal pritožbo, kao ne ve, če je to res on, bla bla bla.

Ni problema, so policaji na sodišči pokazali še eno sliko, kjer pa se je lepo videla njegova faca.

Original slike bi naj bile veliko boljše kvalitete, kot to, kar dobi kršitelj domov..tole bi naj bilo od zdaj, ko imajo nove radarje, pri starih..je bil posnetek relativno slab.