Je sedaj čas za nakup premičnine/nepremičnine?

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Sipi pravi:
Kdaj pa lahko pričakujemo spet rast cen nepremičnin?
glede na to da bo pravi udar recesije prišel šele čez 7 do 10 mesecev in da naj bi to trajalo od 3 do 5 let....
boš še kar dolgo časa čakal...

(napovedi so od nekaterih analitikov, ne moje osebne)

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ

Če boš že žgal pomisli da boš dobil povrnjeno gradbeno vrednost
cry12bpy.gif

Če bi pa rad prodal pa uporabi
telephone7.gif
pa se bomo zmenil - saj prodajaš tud za ALTE - ker tud ti padajo
lp
r

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Jaz sem letos v začetku leta kupil nepremičnino pa jo raje zažgem in potegnem od zavarovalnice, kot da jo prodam pod ceno. Toliko od prisilne prodaje zaradi nezmožnosti odplačevanja kredita.

Če si jo kupil za živet, potem ti najverjetneje ne bo potrebno prodajat razen če izgubiš službo. Zajebal so se bolj tisti, ki so kupoval za investicijo v istem obdobju kot ti.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Po mojem mnenju je sedaj čas za kupovanje in to predvsem nepremičnin - zato ker velika podjetja morajo prodati (krediti??!!) novogradenj pa ne bo (krediti??!!), malih invenstitirjev pa skoraj ne bo več, kar pa bodo ponudili pa bo trg pokupil sproti. Moja pričakovanja so da bo na trgu spomladi najkasneje pa pozno poleti ,začelo primanjkovati stanovanj in hiš - posledica višje cene.

Po mojem mnenju je pa še prehitro za nakup. Res je, da morajo podjetja prodat. Ampak zaenkrat še niso pripravljena preveč nižat cene, ker še vseeno upajo na visok izkupiček. Novih gradenj je še kar nekaj v teku, tako da bodo stanovanja prihajala še vedno na trg. In zelo veliko jih je ravno prišlo na trg v tem letu. Tako da je trg zasičen. Ljudje nimajo denarja in se ga bojijo dat od sebe. Temu seveda sledi padec cen.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ja to se pa strinjam. Pač če je kdo pred nakupom, naj aktivno opazuje dogajanje, tako da se "danes" mal pozanima o cenah (poskuša izpogajat čimboljšo) in to poskusi spet čez kak mesec itd.. Dalo se bo pošteno glihat ceno. Ravno zadnjič sem gledal na Slo1 oddajo o varčevanju. Je en gost povedal, da je najel "pogajalca" pri nakupu nepremičnine, ker sam nima izkušenj v tem in mu je zbil ceno za 20%. Pri nepremičninah ni bojazni, da bi zamudil dno, če spremljaš, ker preobrati niso tako hitri kot pri vrednostnih papirjih.