Je sedaj čas za nakup premičnine/nepremičnine?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Tako je in cene že padajo, sicer nič kaj konkretno, vendar. Trenutna situacija ne kaže dobro, vendar "problem" je v tem, ker ne vem(o), ali je že dosegla dno ali ne....
write.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Ne še.
Sicer pa sem včeraj zvedel od prijatelja, da so v bližnji okolici LJ spustili ceno novogradnje za 40 %, pa vseeno nihče niti ne kliče.
Zdaj se ne prodaja nič.
Ker malo spremljam, sem videl, da je nekdo v LJ spustil ceno 2SS iz 139 k EUR na 103 k, pa še nima sreče.

Počakaj malo, da ljudi zagrabi panika.

Nazadnje urejeno:

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Če imaš keš, še malo počakaj (kot že rečeno). Če misliš vzeti na puf, ga vzemi s fixno obrestno mero in kupi takoj.

(itak me bodo pa ekonomisti sedaj na vejo obesl...)

edit: rečenoi mislim na nakup nepremičnine!

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Počakajte, da bojo pri investitorjih začele banke trkat na vrata in zahtevele poplačilo kreditov. Zaenkrat še vsi blefirajo, da jim ni treba prodajat. In nič tudi ne prodajo.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Ne še.
Kriza še ni zajela Slovenijo, pa čeprav kolikor imam osebnih informacij podjetja ala Gorenje, Hella, + še veliko drugih katera podjetja niso tako znana pa čeprav imajo lepe prihodke so padci naročil 40% +
crazy1.gif

Sem se danes pogovarjal z enim lastnikom podjetja, katerega glavna panoga je pihanje plastike, in imajo padec naročil za 70-80% poleg tega pa 500k € kredita tako da ne ve kako bodo zvozili tak drastičen padec...

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Počakajte, da bojo pri investitorjih začele banke trkat na vrata in zahtevele poplačilo kreditov. Zaenkrat še vsi blefirajo, da jim ni treba prodajat. In nič tudi ne prodajo.

Banka pa dela "njami, njami" na zastavljenih nepremičninah.
Ja, investitorji upajo na kupce, ampak jih ni in jih še nekaj časa ne bo (razen morda december). Potem bodo pa dražbe...

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Torej, kot v naslovu. Zanima me vaše mnjenje.

če imaš gotovino vsekakor počakati. sicer pa tudi sedaj, ob dobri priložnosti (nekatere cene so že nenormalno ugodne), ne bo brca v temo.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Ne vem kak je z nepremičninami, ampak kaj se tiče recesije, bi nas rešlo samo to, da bi zapravljali, ne pa da se špara na velko.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Zdaj je krivulja ravno šla iz vrha, tako da se nikakor ne splača kupovat. Vsi kupci čakajo, da pade in držijo denar. In zato bojo investitorji začel nižat cene, da bojo dobil denar ven, dokler ne zdrsne. Trg so zasičili z novogradnjami. V Mariboru nekatere gradnje stojijo, ker ni zanimanja.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ravno zarad tega je prišla tako huda kriza, ker se je preveč zapravljajo (čez svoje zmožnosti). "Finančni" razvrat.
grin1.gif

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Tako huda kriza, ni prišla zato ker se je preveč zapravljajo ampak zato ker so bank preveč hlastale za dobičkom in so kredite dajali ljudem ki jih po vseh pravilih ne bi smeli dobiti. Me pa zanima ali bi ti odklonil bančno ponudbo, ki bi ti jo predstavili na tvojem domu in poleg tega še fantastičnimi pogoji (do max 1,78% obresti in 8 mesecov moratorija na plačilo )
Če so (poglej ameriške finančne časopise dve leti nazaj) pretežno afroameričani in hispanosi kupovali avtomobile po 3-5kom na družino (ob dveh zaposlenih) in to višjo srednjo klaso in naprej, potem je bilo vsakemu logično, da bo prišlo do zloma. Amerikanosi pa so bili prepričani, da bodo zmagali, če bodo še povečevali produkcijo in so iz cilnje publike (do 40k $letno) poskočili na (do 100k$) in jo z enakimi komercijalnimi prijemi (kot prej 2 stopnji nižjo populacijo) pripravili do trošenja (prevelike hiše in luksuzna vozila) . Ko pa so se začeli življenski stroški (nafta hrana) dražiti pa je prišlo do tega kar je sedaj tudi pri nas (ampak v 15% višini glede na USA)

Po mojem mnenju je sedaj čas za kupovanje in to predvsem nepremičnin - zato ker velika podjetja morajo prodati (krediti??!!) novogradenj pa ne bo (krediti??!!), malih invenstitirjev pa skoraj ne bo več, kar pa bodo ponudili pa bo trg pokupil sproti. Moja pričakovanja so da bo na trgu spomladi najkasneje pa pozno poleti ,začelo primanjkovati stanovanj in hiš - posledica višje cene.
Bdw - sam sem letos naredil dvojčka postavil realno ceno in ga prodal ob 200% profitu, kolega pa je hotel pred 1 letom narediti 350% profit pa ga prodaja še sedaj.
lpž
r

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Sipi pravi:
Kdaj pa lahko pričakujemo spet rast cen nepremičnin?

Vprašaj raje, koliko bo Krka vredno čez en mesec, boš lažje zadel.
hysterical-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Kdaj je pa najbolj primeren čas za nakup novega avta?

Čeprav je kar težko gledat, da ti skladi požrejo tolko, da bi imeli lahko zdaj pred bajto parkirana novega A4 in A5, če bi vzeli pred 2 letoma ven.
bonk.gif