Tako huda kriza, ni prišla zato ker se je preveč zapravljajo ampak zato ker so bank preveč hlastale za dobičkom in so kredite dajali ljudem ki jih po vseh pravilih ne bi smeli dobiti. Me pa zanima ali bi ti odklonil bančno ponudbo, ki bi ti jo predstavili na tvojem domu in poleg tega še fantastičnimi pogoji (do max 1,78% obresti in 8 mesecov moratorija na plačilo )
Če so (poglej ameriške finančne časopise dve leti nazaj) pretežno afroameričani in hispanosi kupovali avtomobile po 3-5kom na družino (ob dveh zaposlenih) in to višjo srednjo klaso in naprej, potem je bilo vsakemu logično, da bo prišlo do zloma. Amerikanosi pa so bili prepričani, da bodo zmagali, če bodo še povečevali produkcijo in so iz cilnje publike (do 40k $letno) poskočili na (do 100k$) in jo z enakimi komercijalnimi prijemi (kot prej 2 stopnji nižjo populacijo) pripravili do trošenja (prevelike hiše in luksuzna vozila) . Ko pa so se začeli življenski stroški (nafta hrana) dražiti pa je prišlo do tega kar je sedaj tudi pri nas (ampak v 15% višini glede na USA)
Po mojem mnenju je sedaj čas za kupovanje in to predvsem nepremičnin - zato ker velika podjetja morajo prodati (krediti??!!) novogradenj pa ne bo (krediti??!!), malih invenstitirjev pa skoraj ne bo več, kar pa bodo ponudili pa bo trg pokupil sproti. Moja pričakovanja so da bo na trgu spomladi najkasneje pa pozno poleti ,začelo primanjkovati stanovanj in hiš - posledica višje cene.
Bdw - sam sem letos naredil dvojčka postavil realno ceno in ga prodal ob 200% profitu, kolega pa je hotel pred 1 letom narediti 350% profit pa ga prodaja še sedaj.
lpž
r