Janši narisali brke in mu nataknili kolar

Ali bo Janša sfural mandat do konca?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.075
6.265
113
blizu močvirne prestolnice
No vidiš, le za farške praznike se nažiramo,
cheer.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Kaj pa, najprej peš na Rožnik, tam domače klobase in golaž, zalit z eliksirjem za proletariat, obvezno Union , vsaj ta dan in potem sestop v dolino, preko vseh nagaznih min in padlih soborcev. Vse v duhu praznika.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
So mi pritisk dvignili na 200, ko je Stres razlagal kako plačujejo davke
uf-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ravno videl 5min....in kaj se je pol zlagal po tvoje?

Se pravi plačujejo vse davke razen od darov, kar ne plačuje še xyz podobnih "tvorb" v Slo, pa za cerkvene parcelele ne plačujejo katastrskega.

Cerkve ipd. in kulurno dediščino pa res sami obnavljajo in nekateri fino služijo od tega, država pa tud davek pobira.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Sem mislil, da gledaš z vsem srcem.
evil.gif

Daj malo več povej o vojaški nadškofiji.

Prvič slišim zanjo, stric gugl pa ne vrže nič ven.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.075
6.265
113
blizu močvirne prestolnice
Sploh nisem vedel da imata nadškova intervju, rajši gledam Blue Velvet na tv 1000! Mi bo že župnik povedal kaj sta govorila
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.514
5.708
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
No vidiš, le za farške praznike se nažiramo,
cheer.gif

Ma golaž je bil za komunjare...ostali si jedli šči
smile-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Zanimiv trenutni rezultat. Ga ne bi pričakoval.

Glede resnosti situacije in nujnosti varčevanja pa mogoče ena njegova izjava po kakih 7-10 dneh na oblasti, ko so videli/analizirali, kaj so podedovali: če zdržimo do jeseni bomo verjetno preživeli tudi cel mandat. (nekaj v tem smislu).
Torej se človek zaveda, da mu lahko spodrsne a ve, kaj je potrebno storiti.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz najraje vidim da začnejo v javnem sektorju odpuščat razne pijavke ki nič ne delajo in vlečejo dobre plače, veliko višje kot tisti ki dejansko kaj delajo. Razni nadzorniki, ki nič ne delajo, svetovalci, svetovalci od svetovalcev in podobne pijavke ki umetno dvigajo povprečno plačo v javnem sektorju. Ker tapravi "delavci" imajo bolj slabe plače, jaz če nebi delal nočnih vikendov in praznikov sem skoraj na minimalcu pa imam najboljšo možno plačo za svojo izobrazbo. Recimo srednja medicinska sestra v bolnici dobi 650-700 eur če dela samo zjutraj. Z nočnimi vikendi in ostalim pa tam 800eur.

Sicer pa vsi pozabljate da so v javnem sektorju večini starejših zaposlenih znižali plače z tistim plačnim nesorazmerjem, da so zamrznili višanje plač, zamrznili zaposlovanje..... ampak ne povsod, seveda so tukaj spet izjeme razni nadzorniki in svetovalci, ki svetujejo sami sebi in podobna sranja..... pa še stare zaposlene ki izpolnjujejo pogoje poslat v penzijo, ker delajo manj za več denarja kot bi kakšen mladenič delal.

Problem je tudi korupcija, kraja, izkoriščanje javnega sektorja in zato se ne strinjam z nižanjem plač! Na javnih naročilih se toliko denarja ukrade da glava boli, samo za primer naj povem, da če grem jaz v eno trgovino kupiti XY bundo stane 70eur, če pa mi kot javni zavod damo ven razpis je ista bunda vredna 200eur, pa še to je najcenejša na razpisu. Mislim da te srat prime. Razpisi so pa itak nekaj najbolj neumnega kar je možno - recimo daš razpis za inkubator - imaš 2 na razpolago - eden je dražji ampak več da bo vsaj 20 let delal in imaš cenejšega za katerega veš da bo crknil æez 5 čet pa še slab servis je, slaba dobava rezervnih delov...... namesto da se kupi dražjega in s tem prišpara denar dolgoročno, se prišpara neki drobiž kratkoročno ampak dolgoročno tak nakup stane 3x več kot če bi kupil boljšo dražjo stvar....... ma uglavnem preveč je tega da bi pisal.

Bistvo je da imajo ljudje napačne predstave o plačah v javnem sektorju. In pa sama fovšija se kaže v sloveniji - kar pa itak ni nič novega.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Dr. na teh 700-800 eur ki jih prejme sestra, koliko dobijo vsi priseski v upravi? Zakaj morajo biti direktorji ZD med najbolje plačanimi. Naj režejo plače pri upravah, vsem, ki imajo managerske pogodbe, naj dajo plače enake najvišjim v zavodu, ki ni na managerski, naj ukinejo vse pod ravnatelje in pod direktorje in so pol dela opravili. O razpisih, ki so enaki, kot jih opisuješ, tudi v drugih vejah JS pa raje ne bi.

PS: a si na Šlajmerjevi?

Nazadnje urejeno:

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
DoctorZ, imas prav.
aplauz.gif
Samo zacnite pri vasih direktorjih in raznih dodatkov za pripravljenost. ostalo pa kot si rekel, javna narocila za vse zdravstvene ustanove, ne pa posebej in nabaviti aparate po angleskem reku: nisem tako bogat da bi kupoval poceni.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Zakaj so direktorji tako dobro plačani v JS?

Ker dobro podpisujejo račune! Brez tega ne funkcionira nič.

grin1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Maj drek podpisujejo, to so tut fame. Tisti, ki dobro podpisujejo, imajo vse poštelano, zadeve tečejo k urca, ne zapravlja se, denar znajo dobit na sto koncih... Hujši so režimski uradnički, ki so nastavljeni na direktorska mesta, zaradi svoje nesposobnosti delajo samo zgubo, zavod jim zbezla in dobiš take uradnike, kot si jih večina predstavlja. Tale, ki jo spodaj opisujem, je taka nastavljena iz predprejšnega mandata zadnjih dni.

Ker so nastavljeni in tem naj najprej peruti prirežejo. Vem za direktorico javne hiše, ki ima koli 5K neto, zraven pa tuli, da ne bodo plačevali nobenega dodatnega dela, tudi če je na projektih, ki so plačani izven proračuna (EU, Norveški...), lahko je s polne riti srat in se na teh pet jurjev okoli šopirit z delom dninarjev za 800-jurja. Mamujikalajsavu.

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik terencehill pravi:
DoctorZ, imas prav.
aplauz.gif
Samo zacnite pri vasih direktorjih in raznih dodatkov za pripravljenost. ostalo pa kot si rekel, javna narocila za vse zdravstvene ustanove, ne pa posebej in nabaviti aparate po angleskem reku: nisem tako bogat da bi kupoval poceni.

Še en pametnjakovič ki vse ve
smirk-1.gif

Če te že zanima - naš direktor je zdravnik, ki dela v svoji ambulanti od 7.00 do 14.00 od 14.00 do 15.00 je pa direktor v svoji pisarni, ne vem če ima kaj ekstra plačila za opravljanje direktorske službe. kot sem rekel - ne posplošujte, sam pravim da je preveč pijavk vsepovsod, ni pa treba zaradi tega vse imenovati pijavke. To je isto k da bi rekel da so vsi v zdravstvu katastrofalni in nič ne delajo - to seveda ni res, je pa kar nekaj takih. Ker pa je procent takih majhen ni prav, da vse imenuješ z lenuhi in podobnim
wink-1.gif

Evo en mal pocukran članek, ampak notri piše kolikšno plačo ima reševalec recimo - 1000 eur z malico in prevozom, in to ni nek začetnik.

http://www.jana.si/janaaktualno/ljudje/Resevalci-so-junaki.html

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Izjeme potrjujejo pravila.

Direktorji ZD pa očitno dodatek ta to imajo, ker so pogosto na vrhu med plačami v JU. Sedaj, ali si nekdo zasluži 12.000 plače na mesec je pa že vprašanje. Predsednik vlade (ne za osem ur) dobi 6.000€. Je pa res, da imajo izkušeni zdravniki od 4.000€ navzgor. Govorim seveda o bruto zneskih.

Je pa tudi dejstvo, da v zdravstvu odstotek "lehuhov in podobnih" ni zanemarljiv, kot poizkušaš prikazati. Je pa na drugi strani en kup zelo požrtvovalnih. Zato ne vem zakaj "lenuhom in neprimernim" krijete hrbte. Tisto, kar si oni manj zaslužijo si drugi več in to bi bilo treba spraviti v realnost.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Če v bolnici dela 500 ljudi od tega jih 50 meša meglo vsak dan potem ne moreš reči da so vsi lenuhi in nič ne delajo. Ne moreš reči niti večina. Kot sem rekel, večina bi nas raje videla naj začnejo odpuščati, problem je samo da to menijo "navadni delavci" tistim prisklednikom pa itak nič ne moreš ker so se vsi kavsal med sabo pa denar pa službe dajal vsi skupaj držijo. Jebiga, tako je
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Aja kar se pa direktorjev tiče - pa to velja za vse panoge - če dela dobro, če nima izgube, zarad mene če ima 100.000 plače. Če pa je slab direktor in uničuje firmo, potem si zasluži zapor in ne plačo.

LP