Jajca vsak dan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.101
7.017
113
Živalske maščobe, se razume. Slanina in jajca -> skoraj popolen zajtrk za marsikoga.

Ali pa kokosovo olje.
 

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
A zakaj slanina? Ni to že malo preveč kalorij?

To je tako kot naš ata, ki si jih pripravi s špehom ali ocvirki (in čebulo). Sam vržem gor zgolj kos sira.

Repično olje z O3 je ok?
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.101
7.017
113
Kakšno je razmerje O3 in O6 v tem primeru? Prvič slišim za to varianto
smile-1.gif


Zakaj...ker je izjemnega okusa
smile-1.gif
Kalorij preveč...ne vem..eno jajce ima nekje 70 kalorij, slanina pa 300 kalorij na 100g. Torej če rukneš par rezin slanine in 3 jajce, imaš nekje 200-300 kalorij...torej skoraj nič za nekoga aktivnega. Pa tudi za neaktivnega človeka je primeren začetek dneva. Vsaj lačen nisi takoj za tem, kot bi bil, če bi ruknil hidrate in bi kmalu že želel snack, tako pa si sit za nekaj ur.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.101
7.017
113
Ok, če je to pravo "rapeseed" olje, potem ima 100g tega nekje 9g omega3 in 19g omega6, že samo po sebi.

Ampak ni vse v razmerju med o3 in o6, gledat je tudi treba celoten vnos o6, svetujem tole čtivo: http://www.marksdailyapple.com/dear-mark-mct-oil-camelina-oil-and-fancy-canola-oil/#axzz29136nArn

No..jajca in slanina niso moj zajtrk, sem veliko prelen, da bi si to delal. Ponavadi nimam zajtrka, dopoldan edino ruknem kavo z maslom, če rabim kalorije, ali pa sem brez, do "kosila" ali malice, odvisno od dneva, oz če me čaka trening ali ne.
 

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Živalske maščobe, se razume. Slanina in jajca -> skoraj popolen zajtrk za marsikoga.

Ali pa kokosovo olje .
sedaj pa si naredi uslugo in poišče vse svoje poste kjer praviš da so rastlinske maščobe problem.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.101
7.017
113
Tudi kakavove maščobe lahko dodaš na spisek "OK" maščob.

Seveda sem imel v mislih klasične rastlinske maščobe, ki so pri nas v uporabi, sončnično olje, ipd...me zanima koliko ljudi pri nas kuha s extra deviškim olivnim oljem. Ali pa cvre krofe v njem
smile-1.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.101
7.017
113
Olivno itak ni primerno za konzumiranje, veliko preveč omega6 in nič omega3. Je pa boljša izbira kot navadno, sončnično, to je res.
 

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
za cvrtje ni primerno. še posebno ne v profesionalni kuhinji. preprosto zato, ker začne prej razpadat. prav sončnično pa ima najvišjo temperaturo razpada. torej je za cvrtje najbolj primerno.
 

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ja potem bi bil tisti ghee bolj primeren. ampak prej si omenjal "navadna" olja
saj ni teba biti profi ampak če delaš veliko krofov in imaš olje po 2-3 ure noter po možnosti ga še večkrat uporabiš...
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.101
7.017
113
Ne bi vedel, krofi so krš od hrane, tako da jih ne pripravljam, omenil sem samo, ker mi je to prvo padlo na misel, ko sem pomislil na cvrtje
smile-1.gif


industrijsko gledano je verjetno najboljše tisto, ki ga uporablja mcdonalds, oni že vedo
smile-1.gif
kaj točno pa uporabljajo pa ne vem, dvakrat ni za rečt, da je kakšna umetna mešanica olj...