Jaguar XF

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
Počakaj da pride 5 o'clock ... takrat anglež začne pit!
hysterical-1.gif

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
KSZ...

Evo, XJ je doma... Kot da bi vozil ladjo, [cenzura] je ogromen. Je pa kul (ne vem se, a je kul al je problem, ce sem cisto odkrit
wink-1.gif
) - ce vozis 30 ali 130 je cisto isti feeling. Slisis nic, samo muvas se. 240 konj je cisto dovolj da ga zelo poskocno premika (je pa res, da bi na prejsnjem, ne-aluminij modelu bilo premalo!).

Zre pa tudi ne prevec, 100km od dealerja do bajte je imel povprecje 7.7l - v resnici bo kombinirane voznje verjetno 10-11...

JosipBroz, cakamo nate.
wink-1.gif

Čestitam. Si kar predstavljam, kako se takšen avto vozi. Naj ti lepo služi.

Jaz pa sedaj razmišljam, ali "star model", ali pa facelift model XF-a. Facelift je kar konkretno dražji zaenkrat.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
KSZ...

Evo, XJ je doma... Kot da bi vozil ladjo, [cenzura] je ogromen. Je pa kul (ne vem se, a je kul al je problem, ce sem cisto odkrit
wink-1.gif
) - ce vozis 30 ali 130 je cisto isti feeling. Slisis nic, samo muvas se. 240 konj je cisto dovolj da ga zelo poskocno premika (je pa res, da bi na prejsnjem, ne-aluminij modelu bilo premalo!).

Zre pa tudi ne prevec, 100km od dealerja do bajte je imel povprecje 7.7l - v resnici bo kombinirane voznje verjetno 10-11...

JosipBroz, cakamo nate.
wink-1.gif

Ma saj to je pri vseh ta novih avtih od srednjega razreda gor. Recimo 5ka/Eklasa/A6. Pol se pa vsedeš v eno Citroen xsaro, pa se ti pri 140 zdi, da ti bo avto poletel, pa še pogovarjat se ne moreš več not normalno
aplauz.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ce lahko, facelift - s tem dobis ta nov 3.0 dizel motor in 7-stopenjski menjalnik. (OK, pa daytime LED lucke, who cares.)
smile-1.gif

BTW, glupa fora: Ob 10 (zmenjeni smo bili ob 12.30) klice dealer, da so ga spucali in pripravili na prevzem, ko so ga dali pa iz garaze na parkplac se jim je pa rumena lucka za motor prizgala. Jaz ze gruntam, da bi rekel "[cenzura] this, vrati pare", pa poklicejo lokalnega Jag dealerja... Pride tip z testerjem... In pogrunta, da je crknil eden od senzorjev za vzvratno voznjo. 15 funtov in 20 minut kasneje problem odpravljen, tako da sem ga ob petih dobil.

Kaj se ti more pa kot inzenirju po glavi plest, da gres prizgat "check engine" ce ti crkne senzor za vzvratno voznjo pa tudi ne vem.

Aja, pa kot cisto zanimivost bom zvecer/jutri nalimal papirologijo ob nakupu rabljenega avta v resni drzavi pri resnem dealerju - ne pa pri nasih nategunih.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
7.7l....sounds great!

Ma ja, sliši se dobro to pa je tudi vse
smile-1.gif
Bodimo fer, 7,7 ta Jaguar ni pil razen če ga je od dealerja do doma po AC vozil konstantno 90 brez semaforja. Sicer pa tudi meni ko sem kupil avtomobil je števec lagal za slabih 15% (za toliko je kazalo manjšo porabo) in ga je bilo treba umeriti.... Aja pa brez zamere Evrofil, ni bilo mišljeno slabo, pač realen poskušam biti. Ti kar naduvaj Jaguarja do konca, sprazni tank ter ga zopet naduvaj do konca pa bomo meli tapravo številko, preden pa prvič naduvaš prazen tank ga pa ne pozabi resetirat na 0 (skupni števec za porabo), pa da vidimo za koliko bo prasec v kombinirani vožnji potem lagal!

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.511
10.736
113
ja kaj pa misliš, da ga je šel prvo uro lepit 250 km/h v UK??? to je bilo kruzanje, in super poraba v vsakem primeru.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
7.7l....sounds great!

Ma ja, sliši se dobro to pa je tudi vse
smile-1.gif
Bodimo fer, 7,7 ta Jaguar ni pil razen če ga je od dealerja do doma po AC vozil konstantno 90 brez semaforja. Sicer pa tudi meni ko sem kupil avtomobil je števec lagal za slabih 15% (za toliko je kazalo manjšo porabo) in ga je bilo treba umeriti.... Aja pa brez zamere Evrofil, ni bilo mišljeno slabo, pač realen poskušam biti. Ti kar naduvaj Jaguarja do konca, sprazni tank ter ga zopet naduvaj do konca pa bomo meli tapravo številko, preden pa prvič naduvaš prazen tank ga pa ne pozabi resetirat na 0 (skupni števec za porabo), pa da vidimo za koliko bo prasec v kombinirani vožnji potem lagal!

Ta vikend...
smile-1.gif
Pa da vidimo. Saj mi je jasno, da bo kombinirana precej vec, ampak da ima tolk malo po AC (omejitev je 70, aka 113, in NOCES dosti vec kot 80 vozit, ker bos po kratkem postopku pred sodnikom za prekrske) me je pa vseeno presenetilo...

Prvi dan z nepoznanim, ogromnim RWD-jem pa res nisem imel kaksnih idej o "dinamicni voznji"
smile-1.gif

BTW, takole zgleda certifikat o tehnicnem pregledu (please note, da je zavedena kilometrina pri vsakem pregledu!):

Priponke

• 1938681-photo2.jpeg
    91,2 KB · Ogledi: 140
Nazadnje urejeno:

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Tole je pa certifikat o "istovetnosti avtomobila"... In na podlagi tega ti dealer da se 3 mesece unconditional garancije - do 250 GBP je odprava zastonj, nad 250 je pa 150 participacije, zgornja meja pa vrednost avtomobila ob prodaji.

Avto je pa tale:
http://www.horsepower-motor-centre.co.uk/view.asp?ID=1705

Aja, pa kot zanimivost, "prometna" je en prepognjen A3 list papirja. Ni ti ga treba s seboj vozit (ker imajo racunalnisko evidenco zavarovanja, tehnicnih in placanega cestnega davka), in je fizicni dokaz lastnistva in/ali odgovornosti (ker imajo razliko med tem kdo je lastnik in kdo je odgovoren za avto). Prepis pa zgleda tako, da izpolnis par polji na prometni, obdrzis en kos da imas vmes dokazilo da je avto res tvoj, cez kaksen mesec dobis pa po posti novo prometno v tvojem imenu. The end.

Priponke

• 1938701-photo1.jpeg
    144 KB · Ogledi: 122

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Sveti faking Nikoli, po moje.... Ker bi sli vsi dilerji, tako kot avtoprevozniki strajkat, in bi zaprli Letalisko z vsemi tistimi avti z "garantiranimi kilometri"
bonk.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Sveti faking Nikoli, po moje.... Ker bi sli vsi dilerji, tako kot avtoprevozniki strajkat, in bi zaprli Letalisko z vsemi tistimi avti z "garantiranimi kilometri"
bonk.gif

V bistvu tudi če bo, no big deal. Hudo naiven je tisti, ki misli, da ta sistem odpravlja nategancijo. Mileage correction v Londonu najdeš praktično za vsakim vogalom (seveda niso vsi mojstri), a vendar.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ja - za avte, ki se izvozijo.

Kako bos pa na tehnicnem preprical sistem, da si imel lani, ne vem, 79500, letos je pa 68300? Ali pa da si prej delal po 8k na leto, letos pa samo se 2k? "Sluzbeni avto sem dobil" - yeah, right.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Poskrbiš že v osnovi da lani ni bilo 79500 temveč 59000. Marsidko tudi pri nas od novega že sproti zbija avtomobil in ga vozi vmes na servise in tehnične. Sicer pa zbijanje za večino avtomobilov ni nek bav bav, sploh pa ne zbit glavnega števca... cca. 20€ stroška v povprečju...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Poskrbiš že v osnovi da lani ni bilo 79500 temveč 59000. Marsidko tudi pri nas od novega že sproti zbija avtomobil in ga vozi vmes na servise in tehnične.

Marsikdo?

Jaz ne poznam nobenega. Sem vozil nekaj službenih avtomobilov, ki so delali 50+ kkm letno, pa so vsi imeli čisto korektne servisne knjižice, izpolnjene na uradnih servisih. Dvomim tudi, da bi to počele velike firme, kot je kakšna Pošta Slovenije, Elektro, razne ostale logistične službe... Edini, ki mi padejo na pamet so kakšni taksisti.

Zraven si tudi ne predstavljam kupca novega avtomobila, ki bi se vsako leto pred tehničnim drkal z zbijanjem kilometrov. Ponavadi to namesto njih naredijo švercerji po nakupu.

Tako da - zapisovanje kilometrov ne bi preprečilo vrtenja že na šleperjih v Slovenijo, bi pa zelo brez skrbi lahko kupil slovenski avto. Če bi uvedli še kakšno centralno EU bazo prevoženih kilometrov po serijskih številkah, bi bil pa sploh luksuz. Tehnično to afaik niti ni kakšen velik problem... ena online aplikacija, kamor se zapisuje VIN in kilometri, pa je.

P.s. Ti si čez Trojane, ane? Možno, da imate tam čisto drugačne navade glede teh zadev, jaz lahko govorim bolj za osrednjo Slovenijo.
grin1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Nihče ni napisal da to delajo firme pri nas ali večje firme v tujini, posamezniki pa DEFINITIVNO in tudi razni potniki v tujini ki z lahkoto nabijejo v enem letu po 150.000km gor, v dveh letih 300tko (govorim na pamet), potem pa avto prodajo dalje z smešno nizkimi kilometri in dejansko izgleda avtomobil kot nov, obrab dejansko ni, če pa če pa zgolj na voznikovi strani in se zamenja.... in ti kot izkušen jugovič potem to kupiš cel vesel iz Nemčije
wink-1.gif
Tako to gre ja, žal!

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ja - za avte, ki se izvozijo.

Kako bos pa na tehnicnem preprical sistem, da si imel lani, ne vem, 79500, letos je pa 68300? Ali pa da si prej delal po 8k na leto, letos pa samo se 2k? "Sluzbeni avto sem dobil" - yeah, right.

Ti je že Notranjc odgovoril. Stereotip je, da je zbijanje kilometrine izključno balkanski posel, pa je to daleč od resnice. Najnovejša orodja in znanje za te zadeve prihajajo iz "severnih" držav, kjer je tudi potreba po njih.