izvajalec fasade

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Dratpiršna je obična. Ko strgaš stiropor, tako odpadajo kuglice in površina ni ravna. To že potem poravnaš z mrežico in lepilom. Ne moreš pa z mrežico in lepilom ravnati razlike od 4cm.

Tam, kjer pa manjka, pa dodaš stiropor. Samo je boljše, da nikjer ne manjka
grin1.gif

Ravna se sicer takrat. ko se lepi stiropor. Potem se panaredi samo finese. Ni zdaj, da boš celo fleho ravnal na ta način. Ampak samo tam, ko si zaj...

Torej, ko lepiš stiropor, že sproti preverjaj, če je linija ravna in tam, kjer je stena zelo kriva, pač podloži od znotraj stiropor s kakšnim tanjšim (1 cm ali 2 cm) stiroporjem, zunanja stran pa naj bo že v osnovi čim bolj ravna.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Pa še to, čeprav v trgovini zelo radi ponujajo stiropor brez preklopa, vzemite stiropor s preklopom. Malo več dela pri polaganju, ni pa nikjer direktnih toplotnih mostov zaradi slabih stikov. Pa stiropor se maže samo po hrbtni strani. Po robovih se ne sme, ker se tako takoj naredi toplotni most.

Za rezanje stiropora je najboljša toplotna žaga, če tega ni, gre dobro tudi z lisičjim repom, samo je vse polno kuglic potem naokrog.
Za manjše debeline pa olfa nož z novo klinco
grin1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Pa še to, čeprav v trgovini zelo radi ponujajo stiropor brez preklopa, vzemite stiropor s preklopom.

za moje pojme je to mus pri debelini 10 cm in gor!

andreja79

Zelenc'
16. mar 2009
2
0
1
meni so delali fasado fantje iz podjetja dase,....
fantje so na mestu in zelo sem zadovoljna z končnim iizdelkom, pa tudi cenovno sem dokaj dobro skoz prišla.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
dober po srcu....

Ful pomaga taka stran! Sploh ker so zraven tudi reference...
crazy1.gif

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Pa še to, čeprav v trgovini zelo radi ponujajo stiropor brez preklopa, vzemite stiropor s preklopom.

za moje pojme je to mus pri debelini 10 cm in gor!

... in to zdej poveš ko mam že fasado brez preklopa gor
10.gif

no ja, upam da bo vseeno ok...
redface-1.gif

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
tudi jaz ga nimam
crazy1.gif

smo kasneje prišli do zaključka, da s preklopom samo daješ potuho fasaderju, ki si lahko rpivošči večje napake...ki pa so načeloma skrite, a delajo kasneje probleme. Tako da je bolje, da se jih vidi (napake) in zapurpena.