izvajalec fasade

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
kompletna storitev te pride okoli 55 EUR po kvadratu (nekje 10 cm, stiropor). Če izbereš 15 cm pa lahko računaš kakih 60 EUR/m2.

uf take cene?
frown-1.gif

mene je prišlo septembra 10 cm stiroporja, pa zakljucni sloj v rumeni in oranžni, pa sivi
smile-1.gif
32 eur..... vse od baumita....

lokacija je pa gorenjska

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
kompletna storitev te pride okoli 55 EUR po kvadratu (nekje 10 cm, stiropor). Če izbereš 15 cm pa lahko računaš kakih 60 EUR/m2.

tele cene so konkretno pretirane.verjamem pa da so take.sploh če pogldedaš da te materijal z izolacijo 10cm po m2 pride najvč 17€(baumit,rofix)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik gas pravi:
[mene je prišlo septembra 10 cm stiroporja, pa zakljucni sloj v rumeni in oranžni, pa sivi
smile-1.gif

lokacija je pa gorenjska
ugodno

pa je v tej ceni všteto vse?...odri (postavljanje in pospravljanje), ter kompleten material okoli izolacije in fasade?

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik gas pravi:
[mene je prišlo septembra 10 cm stiroporja, pa zakljucni sloj v rumeni in oranžni, pa sivi
smile-1.gif

lokacija je pa gorenjska
ugodno

pa je v tej ceni všteto vse?...odri (postavljanje in pospravljanje), ter kompleten material okoli izolacije in fasade?

čisto vse,... se pospravli so lepše kot je bilo pred tem
smile-1.gif

zanimivo mi je predvsem to da ima Baumit enako ceno za močnejše barve in pa za belo..... pri Jub-u to konkretno plačaš

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik PiLLLe pravi:
Nisi pa povdaril koliko je Jub kvalitetnejsi.

Povej kje si videl, da so Jubovi majstri najprej nalepili stiropor potem prvič nanesli malto in mrežo potem še 1x malta potem emulzijo in potem zaključni sloj in barva - to so delali Timovi mojstri pri meni za 45€ /m2 + desetletna garancija za material in izvedbo. Sedaj pa primerjaj kvaliteto.
lp
r

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Jub kot zakljucni sloj je kvalitetnejsi.
To kako pa majstri izvajajo je pa cisto odvisn od firme.
Nekateri majstri se mrezice neznajo natopiti v lepilo kaj sele kaj vec.
Drugace je pa postopek tak da se na stiropor nanese malce debelejsi sloj lepila in dokler je moker, se v njega natopi mrezica. Pred drugo roko lepila, se premaze vsa povrsina z emulzijo (odvisno koliko casa je stala prva roka izpostavljena elementom). Druga roka lepila je ze podlaga za zakljucni sloj (seveda pod pogojem da so vse povrsine ravne ipd). Pred zakljucnim slojem se tako ali tako maze emulzija z barvo sloja. Sloj se nanasa in sproti zaribava. Ce je hisa v vecih nadstopjih se delajo vsa dela vzporedno in ekipa mora biti med sabo zelo dobro usklajena saj se drugace poznajo razlike v zaribavanju.

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Glede kvalitete:
do zaključneka sloja TIM
zaključni sloj : Rofix,JUB

Preverjeno,imam dolgoletne iskušnje!

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
fasadni sistem baumit z 10cm stiroporom.cena 32€m2 v to ceno je že vštet oder.mislim da sem se kar dobro izpogajal

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
ksz....

imamo koga tule ki se je izdelave fasade (izolacije) lotil sam?

ker mene po tihem tudi to malček matra (sicer mi morajo šemalo jajčka zrast
evil.gif
pa vseeno...pomiselki so).

Sem pa gledal tole prezentacijo...pa me jemalo zasrbela lastna izvedba (čeprav se zavedam da z enim parom rok verjetno ne gre):

https://www.youtube.com/watch?v=2Rxub54CCvY&feature=related

https://www.youtube.com/watch?v=zXmpSc929oA&feature=related

(zgleda dokaj enostavno...seveda je detajlnih vprašanj še precej, samo osnova pa...ko vidiš: si postaviš oder, pa gremo veselo na delo).

Edino zaključni sloj nit i ne vem kako se izdeluje in koliko rok bi zanj potreboval.

(če se ije kdo pogledal filmčke...v II. del...s kom zaribava (2 nanos, zaključni sloj) - toraj tisto kroženje, da je enakomerna površina??...ne vidi se dobro...)

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Jaz sem delal sam do zaključnega sloja. Ni kakšna posebna umetnost. Je pa lažje, če sta vsaj dva.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Jaz resno razmišljam o tem (vsaj prvi del), sploh glede na to, da sem večino prenove sam naredil. Do vključno prvega sloja se mi ne zdi problematično, za drugi sloj moraš pa že imet kar fajn občutek, da narediš gladko.

Skrbi me edino, ker je stara hiša in so stene vse prej kot ravne, kako par cm razlike pokrit, da bi bil končni rezultat čimbolj raven...

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Nalepiš stiropor, potem pa potegneš vrvico od enega do drugega konca in z dratpiršno (krtača z jeklenimi šcetkami) odstraniš odvečni stiropor, Gre zelo enostavno, edino okrog hiše je potem, kot bi padal sneg.
Ne smeš pa izravnave delati z lepilom, ker ni namenjen debelim slojem.

Pa ko se premaže stiropor, se prvi nanos naredi z lepilom, potem se gre pa še enkrat čez z malto (tako se imenuje od demita, kako je pri drugih, ne vem).
Dvakrat se gre zato, da je zadeva močnejša. Malta pa zato, ker se veliko lepše zgladi, kot lepilo.