Izredni dogodek: največja trgovska centra v državi

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
majo že nove igračke v hapy mealu ta mesec?
Mene vpraša?s Dvomim da sem bil v lajfu več kot 10x v mc pa od tega dvomim da sem več kot 5x jedel. Od tega 2x na študentske bone pred 20 leti.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Uboga Zarja... Upam, da je preživela nedeljo... A začnemo zbirati prispevke, da ji olajšamo duševne muke, ker je včeraj morala stati pred zaprtimi vrati trgovskega centra...

Predvidevam, da je gospodična "post YU" generacija in ne ve kako je, ko se 99% trgovin zapre v soboto ob 12h in odprejo šele v ponedeljek zjutraj... Kako bi šele preživela tak šok...

hysterical-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Boščki, v Avstriji pa nedelj in praznikov ne poznajo, pa delajo do 18/19 ure max, sobote do 15h max, pa vse laufa?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:Boščki, v Avstriji pa nedelj in praznikov ne poznajo, pa delajo do 18/19 ure max, sobote do 15h max, pa vse laufa?
Mislim, da sta tukaj dve bistveni možnosti:
1. V Avstriji imajo nižje plače in denar lahko v šestih dneh zapravijo.
2. Imajo višji IQ in so sposobni nekatere stvari (denimo kaj bo za kosilo v nedeljo) načrtovati vnaprej.

Obstaja sicer del prebivalstva, ki zaradi kaotičnega trga dela pri nas najlažje pride do trgovine v nedeljo. Vendar tja tudi masovno "zaidejo" tudi ljudje, ki so v JS konec s službo v petek ob 13.00.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
Uboga Zarja... Upam, da je preživela nedeljo... A začnemo zbirati prispevke, da ji olajšamo duševne muke, ker je včeraj morala stati pred zaprtimi vrati trgovskega centra...

Predvidevam, da je gospodična "post YU" generacija in ne ve kako je, ko se 99% trgovin zapre v soboto ob 12h in odprejo šele v ponedeljek zjutraj... Kako bi šele preživela tak šok...

hysterical-1.gif

Ma kaka Zarja, pa ja ne mislite, da je dejansko nekdo pisal v uredništvo Slovenskih novic ker je trgovina zaprta in na vratih list, da je zaprto zaradi inventure, come on no...
rolleyes-1.gif
So pač članek malo obrnili, da je izgledalo kako so oni zdaj bralki ustregli, raziskali zakaj je trgovina zaprta itd.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Kje so časi ko si imel v dnevnem časopisju spisek trgovin, ki so bile odprte - odprte v soboto.
Potem je bil pa luksuz - rotiranje veleblagovnic katera (ena) bo odprta v soboto popoldan, vsak teden druga.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:Boščki, v Avstriji pa nedelj in praznikov ne poznajo, pa delajo do 18/19 ure max, sobote do 15h max, pa vse laufa?
Mislim, da sta tukaj dve bistveni možnosti:
1. V Avstriji imajo nižje plače in denar lahko v šestih dneh zapravijo.
2. Imajo višji IQ in so sposobni nekatere stvari (denimo kaj bo za kosilo v nedeljo) načrtovati vnaprej.

Obstaja sicer del prebivalstva, ki zaradi kaotičnega trga dela pri nas najlažje pride do trgovine v nedeljo. Vendar tja tudi masovno "zaidejo" tudi ljudje, ki so v JS konec s službo v petek ob 13.00.

je pa še tretja možnost in sicer da Jado lapa nekaj na pamet. mene je presenetilo, ko sem v nedeljo, 1.maja letos, v Seebodnu, kraju s 6000 prebivalci, ob petih popoldne videl odprt Spar, malo naprej pa še Billo

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Dejstvo je, da so eni pri mnenju o avstrijcih ostali kakih 20 let zadaj. Nobena redkost ni odprta trgovina - šoping center v soboto cel dan in nedeljo dopoldan. Je pa dejstvo, da so "vukojebine" pa zaprte.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Očitno, da vseeno ni kar vse odprto. Pogledal sem Seiersberg in ima
Öffnungszeiten
Montag - Freitag :
09:00 bis 19:30 Uhr
Samstag:
09:00 bis 18:00 Uhr

Predvidevam, da se ponekod v pravem kapitalizmu ne splača delavcev vlačiti v službo na praznike.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če bi pri nas moral lastnik trgovskega podjetja izgubo, ki se ustvari z odprtjem ob nedeljah, praznikih in ponekod sobotah popoldne pokriti iz dobička (ne pa da to izgubo pokrivajo delavci preko negativne stimulacije že itak mizernih plač) bi zelo razmislil ali se res splača imeti odprto zaradi ene ali dveh morebitnih Zarij.
Zopet iz prve roke, ko je trgovina oz. kar center prazen (ampak dobesedno) od sobote od 13 ure naprej, odprto pa je do 17 ure. Ali na predbožični večer, ko p o14 uri izgleda kot v apokalipsi (dobesedno izumrto), ampak štacuna pa mora biti odprta...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Pri nas se noben ne spomni pognati kake data mining rešitve nad prodajo v določenih "suhih" terminih in na osnovi tega določiti odpiralni čas za naslednje leto. Taki centri verjetno zahtevajo neko soglasje vseh trgovcev v njem in to je možno na neki resni finančni osnovi ter za nekaj časa vnaprej.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Lej, data-mining in analize so že beyond njihovega dojemanja posla... Ki je ponavadi nategni in pobegni...

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Očitno, da vseeno ni kar vse odprto. Pogledal sem Seiersberg in ima
Öffnungszeiten
Montag - Freitag :
09:00 bis 19:30 Uhr
Samstag:
09:00 bis 18:00 Uhr

Predvidevam, da se ponekod v pravem kapitalizmu ne splača delavcev vlačiti v službo na praznike.
odpiralni časi trgovin po različnih krajih so različni, poleg tega pa je odvisno tudi od letnega časa. v primeru, ki sem ga omenil zgoraj, gre za turistični kraj, ki ima ob nedeljah in praznikih odprto le od maja do septembra. gre le za primer, kako razni jadoti preveč posplošujejo in potem mislijo, kako je v Avstriji vse oh in sploh, čeprav je včasih še slabše kot pri nas (recimo 10-urni delavniki od ponedeljka do sobote...)

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.336
303
83
39
Ljubljana
zanč je tud en joku da je mogu čakat par min več k je crknu internet v hervisu in so mu mogl račun napisat na roke
smile-1.gif