Izrael - Palestina

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Kaj ko bi se ti mal umiril. Bere se te, kot da ti že cel teden konstantno prihaja na posnetke, zadaj umirajo ljudje, v veliki večini nedolžni, navadni, zlo tebi in meni podobni, na obeh straneh. V resnici je vse skup žalostno, tko da mal distance v komunikaciji s tvoje strani ne bi škodilo, prosim.
Vzroki da lahko skrajne ideologije sploh pridejo na plano so itak jasni, Palestinci so stisnjeni v kot, in ko si stisnjen v kot bolana ideologija Hamasa pali. Za tole norost in barbarstvo (ker da streljaš civiliste, otroke je barbarstvo in svinjarija) bodo plačali ne krivi ne dolžni, žal. To, da si sposoben it čez mejo in lastnoročno postrelit vse kar leze in gre vključno z otroki, moraš bit tako do skrajnosti bolan in opran v glavo da je groza. In pol si dovoli en opranec 8888 uporabit moje ime in me obtožit, da to podpiram, bo šel pač v nedeljo k župniku, pa mu bo po dveh zdravihmarijah oproščeno.
Niso pa Hamasovci prvi na tej zemlji po vzpostavitvi neke sodobne civilizacije, ki so prišli na idejo pobijanja otrok, pa ne kot postranske škode, ampak direkt zavestno. V bližnji zgodovini so to počel nacisti, posledica mišljenja, da določena skupina ljudi niso ljudje. Vsa lapanja okol črnih, kamelarjev in podobno gredo v to smer in osemka je celo izjavil, da mrtvi civilisti v Gazi niso nič takega.
Hamasu in podobnim organizacijam pa seveda ni do normalizacije razmer, priznanja Palestine in podobno, ker potem prenehajo obstajat, niso pa za to ne krivi ne dolžni navadni ljudje, ki zdaj umirajo, tako da še enkrat, malo spoštovanja ob tragedijah, ki se dogajajo.

Načeloma se v vseh točkah strinjam s tabo razen v poboldani. Če so krivci samo Palestinci, stisnjeni v kot, zakaj pokol Hamasa in razkazovanje trupel na ulicah pozdravljajo tudi muslimani po svetu? A so vsi ti samo Palestinci, stisnjeni v kot, ali pa je zadaj nekaj mnogo večjega?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Načeloma se v vseh točkah strinjam s tabo razen v poboldani. Če so krivci samo Palestinci, stisnjeni v kot, zakaj pokol Hamasa in razkazovanje trupel na ulicah pozdravljajo tudi muslimani po svetu? A so vsi ti samo Palestinci, stisnjeni v kot, ali pa je zadaj nekaj mnogo večjega?
Ker so bolani v glavo. Imaš tu gor enega podobno bolanega kristjana, pa veva oba, da večina kristjanov niti približno ne deli njegovih prepričanj.

• Všeč mi je
Reactions: bizi in aljoman

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113

seveda je zadaj religija.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Ker so bolani v glavo. Imaš tu gor enega podobno bolanega kristjana, pa veva oba, da večina kristjanov niti približno ne deli njegovih prepričanj.
res, za katoliške samomorilske napadalce in razne pravoslavne milice pa res bolj poredko slišim kot za njihove muslimanske kolege

ne vem zdaj ali gre za pristranskost poročanja medijev ali pa so eni od teh dejansko bistveno bolj munjeni od drugih

mistique

Guru
16. jun 2009
14.016
1.827
113
Emona / Carnium
Moj sosed nič ne pozdravlja. Je pa res, da ni član PLO...ampak CeKaZeKaYU :)

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.312
2.943
113
Lublana
Obišči stran

Tole si napisal, ko si že pozabil. Ne mi o bolanih skrajnežih, vas je par tukaj na alterju
Ja in? V čem je problem? Zakaj so lahko samo tisti smradi od muslimanov ali pa židov skrajni? Zakaj jaz ne smem biti, kadar se debata nanaša na njih? Povem kar mislim in kar bi bilo zame dobro. Brez verskih idiotov bi imeli mnogo manj problemov in vojn. Če ne gre drugače naj se koljejo med sabo. Če bi jaz imel možnost bi oboje zalagal z orožjem, da se tolčejo med sabo.

B81

22. jul 2007
37.628
10.917
113
pravi islam je itak dosti podoben krščanski veri (nova zaveza, stara je menda hudejša), kar se tiče empatije do sočloveka. To, kar se danes prodaja kot islam, niti ne vem, od kod je prišlo..... in đihad po wikiju ne pomeni to, kar vidimo danes...

• Všeč mi je
Reactions: Gavran

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.972
6.211
113
blizu močvirne prestolnice
Nekateri so z bučami še vedno v jugi,ko se je podpiralo plo. Pozablja se da je velika večina na strani Hamasa,saj jim je ta obljubil dokončno rešitev medtem pa je plo bil za pogajanja. In ja se vidi kakšni so muslimani sploh kako podpirajo klanje židov in to po celem svetu.