Izogibanje avtocestam zaradi vinjet

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
MA ni šans da se za manj ko 4€ na mesec (ja 4€ = letna stane 55€ in velja 14 mesecev) sekiram, ker ne bom popolnoma izkoristil vinjete in je bilo prej bolj ugodno.
Pa to ni omembe vredno - kaj pa moj čas, manjša poraba, manjša obraba avtomobila, in manjša možnost za visoko kazen v naselju, konec koncev tudi manjša možnst za nesrečo - če vse to ni vredno te 4€ na mesec tut če se zlo redko furaš po AC se nimaš kej pizdit, to je minimalen strošek vreden dve kave in en pir mesečno...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.724
113
a mi pa nismo suvera in samostojna drzav..kake klamfaš...
hysterical-1.gif
za crknit.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
MA ni šans da se za manj ko 4€ na mesec (ja 4€ = letna stane 55€ in velja 14 mesecev) sekiram, ker ne bom popolnoma izkoristil vinjete in je bilo prej bolj ugodno.
Pa to ni omembe vredno - kaj pa moj čas, manjša poraba, manjša obraba avtomobila, in manjša možnost za visoko kazen v naselju, konec koncev tudi manjša možnst za nesrečo - če vse to ni vredno te 4€ na mesec tut če se zlo redko furaš po AC se nimaš kej pizdit, to je minimalen strošek vreden dve kave in en pir mesečno...
Tebe pa matematika zajebava, ali pa kupiješ vinjete drugje kot jaz.

Jaz sem za vinjeto, ki mi velja do novega leta dal 35€, kar je 5,83 na mesec, kar je skoraj polovico več od tvojih izračunov. . Pa tud ko bom za novo leto kupil letno, mi ne bo veljala nadaljnih 14 mesecev, kot ti trdiš. Kakšna bo cena, bomo pa še vidli.

Se mi zdi, da s sedanjimi cenami ne bodo dobili tolk not kot prej, si bodo morali kaj izmislit, da bodo nadoknadili izgubo.
Pritisk EU (katere člani smo tudi mi) da uvedemo krajše vinjete bo prav prišel, saj že sedaj pravijo, da če bi uvedli krajše vinjete, da bi se letne in polletne morale fajn podražit.
Te cene so predvolilno naravnane, kaj bo naslednje leto hehe pustimo se presenetit.

Niske cene vinjet so vzpodbuda vladi, da bomo med prvimi uvedli (nedodelan) satelitski sistem sledenja svojih državljanov, kar bo zelo podražilo cestnino in posegalo v našo zasebnost.
Sem mnenja, da država podatkov o mojem gibanju ne bi smela zbirat, ker jo nič ne briga, kam in kdaj jest grem. To je moja zasebna stvar.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Preseli se v Afriko, ce ti kaj ni vsec. Tam nimajo vinjet. Se manj oderuskih davkov, imajo pa marsikaj drugega. Izbira je tvoja.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
a mi pa nismo suvera in samostojna drzav..kake klamfaš...
hysterical-1.gif
za crknit.

Očitno ne, če nam drugi (EU) predpisujejo, kakšne zakone moramo sprejemat, kaj kupovat.....

A se ne spomniš, da smo utripajočo zeleno ukinili zaradi zahtev EU? no vsaj tako so nam povedali, druge prednoti itak ni
no pa še 1000+ je podobnih pritiskov.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pa preseli se v Amazonijo, tam te ne bo nihče našel.

Cena je za Slovence ultra ugodna, če pa ni tujcem všeč, pa boh pumagej. Tudi meni ne paše poleg vinjete še tunelov v Avstriji plačevat.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Preseli se v Afriko, ce ti kaj ni vsec. Tam nimajo vinjet. Se manj oderuskih davkov, imajo pa marsikaj drugega. Izbira je tvoja.
Včasih so Slevence nekateri pošiljali v Philadelphijo. Se zgodovina ponavlja?

I

Izbrisan uporabnik #488

Del suverenosti smo prenesli na EU (3a člen Ustave).

Pa vendar, vprašanje glede cest in vinjet je pa še vedno popolnoma v naši pristojnosti, zato tudi nič ne morejo.

Še najmanj pa se imajo tu kaj buniti Hrvati.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Del suverenosti smo prenesli na EU (3a člen Ustave).

Pa vendar, vprašanje glede cest in vinjet je pa še vedno popolnoma v naši pristojnosti, zato tudi nič ne morejo.

Še najmanj pa se imajo tu kaj buniti Hrvati.
Torej nas je tist minister nategnil, ko je rekel da je ukinitev utripajoče zelene direktiva EU? Ja najbrž res, ker zelena v Avstriji še kar utripa.

Hrvatje se imajo za bunit ravno toliko kot mi, ko oni sprejemajo zakone. naprimer ERC.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Zaradi mene ce spokas kufre in gres na aljasko, zgodovina gor ali dol. Pojdi tja, kjer ti je vsec, imas to opcijo. Le kaj te zadrzuje v tej gnili drzavi? Lastna zaplankanost, mamino krilo?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
"če ti ni všeč, pojdi drugam"

Hvalabogu imajo eni več pameti kot to in zdaj imamo Republiko Slovenijo, namesto da bi živeli v kaki diaspori...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:

Torej nas je tist minister nategnil, ko je rekel da je ukinitev utripajoče zelene direktiva EU? Ja najbrž res, ker zelena v Avstriji še kar utripa.

Hrvatje se imajo za bunit ravno toliko kot mi, ko oni sprejemajo zakone. naprimer ERC.

Saj lahko imajo ERC, ampak pogoj je, da je urejena meja s sosedi...

Seveda pa potem ne bodo zlepa videli EU
smile-1.gif
Nekaj podobnega je z Norveško, ki bi ji vstop v EU škodil, enako je bilo tudi z Grenlandijo, ki se je nekako formalno ločila od Danske, ki je v EU, zaradi ribolovne cone.

Ne vem kateri minister te je nategnil, vendar vinjete so naša stvar, problem je samo v 10 dnevni vinjeti, ker si jo eni želijo.

Švica res ni v EU, vendar novembra vstopa v Šengenski prostor, se boš lahko peljal mirno skozi (z letno vinjeto).

Za zeleno luč pa ne vem če je bila direktiva (ker ta je obvezna), morda je bilo le kakšno priporočilo...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Pa preseli se v Amazonijo, tam te ne bo nihče našel.

Cena je za Slovence ultra ugodna, če pa ni tujcem všeč, pa boh pumagej. Tudi meni ne paše poleg vinjete še tunelov v Avstriji plačevat.
A v Sloveniji ti pa paše tunel plačevat?

No ja, kaj ko bi še Avstrijci po vzoru naših ukinili 10 dnevne vinjete, ceno polletnih pa dvignili za ene 3x? Bi bil zadovoljen, ko bi šel v Graz kupovat? Bi bli še tko navdušeni nad takim sistemom?
Mene to ne bi motilo, ker se ne vozim po avstrijskih avtocestah. Če že, sem se pa švercal hehe.