Izguba Iphona 5s

I

Izbrisan uporabnik 474

Čaki čaki, ti si zaradi lastne nesposobnosti izgubil telefon in zdaj tečnariš ne vem komu vse (operaterjem, policiji, ministerstvu, informacijski pooblaščenki...) da ti ga naj pomagajo iskat? Ja pa normalno, da ti ne bodo, saj res ne gre za prekršek ampak tvojo malomarnost.

jaz bi ti v tem primeru oddobril sledenje, ampak s ceno 50€/dan, dokler ne najdejo telefona ali pa dokler ne preteče 30 dni...

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Tako ni prekršek tako btw, ampak kaznivo dejanje. Kaznivo dejanje pa je tudi zatajitev: Kdor si protipravno prilasti tujo premično stvar, ki jo je našel ali je do nje po naključju prišel, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Valda pa operaterji raje vidijo, da uporabnik kupi nov mobilni terminal, zato niso navdušeni nad "sledenjem". Jako sledenje sicer, če vneseš IMEI v eno tabelco, da požmiga, če se ta IMEI logira v mrežo.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
A je naša ablast tulk smotana,da ti noče telefona poiskati?????
hysterical-1.gif

V trgovino po novega ali pa poiskati IFona. Ko, sem jaz izgubil telefon, je trajal dva dni intenzivnega iskanja, da sem ga najdel. Pa še to ne vse kose.
Sam tolk, da ti povem kaj se da narediti svojem primeru. Druge ni.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
ablast nima nič s tem. nič pa ne bi škodovalo, če se operaterji malo pobrigajo. v ameriki in v avstraliji imei-e mirno blokirajo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.832
5.933
113
Prvo na 113 prijaviš krajo telefona.
Na podlagi tega papirja so operaterji dolžni iskati telefon.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Skratka modelu se ni dalo niti vklopiti Find my Iphone, ki bi naredil iz telefona obtežilnik za papir, kar se tiče tatov. A zdaj bi pa najraje klical še gasilce in civilno zaščito, da to iščejo.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Ob prijavi kraje na policiji se le ta pošlje zahtevek za sledenje,..
b

Kdor to verjame
smile-1.gif
...

Ne bo ravno držalo. Osebno sem že sedel na policiji, ker sem preko bolhe kupil ukraden telefon
rolleyes-1.gif
Skratka zanimiva štorija. Ukradene telefone pa se vsekakor splača prijavljati policiji.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Pablohasan, ti si omenil da v avstraliji takoj blokirajo imei, glej iphone je bil res kupljen v avstraliji, kaj to pomeni da ga bodo blokirali neglede nato, da je bil izgubljen v slo, potem tak ni panike, samo sestri sporocim in zadeva bo takoj koncana,

Lp

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
In se Gargy en komentar, torej po tvojem ce bos slucajno pozabil zakleniti avto se lahko brez skrbi usedem vanj in odpeljem in tvojega avta ne bo nihce iskal in tudi vrniti ti ga ne rabim, velja, kje je doma ta Gargy, morda pozabis celo zakleniti hiso in ti jo izpraznimo, ne ni tako, najdeno stvar moras vrniti, ce ne si preganjan z strani policije, tako je tudi rekel policaj danes, ce najdes bancno kartico ker je babica bila nerodna in je vse izgubila tudi ne mores iti na banko dvignit denar iz njenega racuna, lp

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
Pablohasan, ti si omenil da v avstraliji takoj blokirajo imei, glej iphone je bil res kupljen v avstraliji, kaj to pomeni da ga bodo blokirali neglede nato, da je bil izgubljen v slo, potem tak ni panike, samo sestri sporocim in zadeva bo takoj koncana,

Lp

In kaj ti koristi, ce je IMEI blokiran v Avstraliji? To samo pomeni, da ne bo deloval takrat, ko sem bo ta telefon zelel prijaviti v to avstralsko omrezje, kjer je blokiran ... Sicer se je pred leti nekaj celo govorilo, da naj bi se delalo na tem, da bi bila neka centralna baza ukradenih mobilnikov, do katere bi lahko dostopali vsi operaterji... Ampak je o tem kar vse nekako potihnilo ...
rolleyes-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Ti dejansko mešaš krajo/vlom z izgubo telefona?!?!

In če policija ugotovila, d aje bil avto odklenjen v času kraje/odtujitve, dobiš kazen...
Če policija izve, da je bila hiša odklenjena v času kraje, dobiš kazen...

In še nekrat - nobeden ti ni odtujil telefona, ko si bil nepreviden. Ti si ga izgubil!
Če ne ločiš razlike, ti ni pomoči...

luciano

Guru
3. okt 2011
1.857
881
113
MB
Pred leti so mi telefon ukradli v bolnici. Nareta prijava na policiji, zraven sem jim tudi priložil tel.številko na katero je bilo klicano
z mojega telefona ( pogovor je trajal 2 min. ).

Zgodilo se ni nič.

Policija išče telefon samo v primeru vloma, drugače pa
evil.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa še eno razmišljanje... A je tako težko vklopiti oz. uporabiti priložena orodja, ki pomagajo ob izgubi/kraji?
Nevednost ni izgovor, fobija pa veliko stane. Očitno.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Nisem omenil vloma, ti lahko pustis odklenjen avto in skocis na bankomat ali otroka pospremis v vrtec, avto
ni bil zaklenjen torej je na voljo za uporabo, glej policija pravi, dokler izgubljen predmet ni v uporabi tako dolgo ne gre za kaznjivo dejanje, takoj ko je v uporabi ali gsm, avto je to kaznivo dejanje in si kriv za posedovanje, izgubljen predmet moras vrniti na najblizjo pocicijsko postajo oz. jih obvestiti, o vsem tem pa debatiram in gnjavim razne organe pregona ne zaradi sebe ampak da bi cimvec ljudi seznanil z pravilnimi odgovori in ne le domnevami, lahko bi bil tiho in reseval zadevo le zase in ne da se poslusam ocitke sploh tistih, li se jim itak niti priblizno ne sanja z pravilnimi postopki, zakaj pa je v zda in avstraliji to drugace urejeno in sploh ne rabis trkat na toliko vrat in izgubljat casa, v zda so se keaje zelo zmanjsale zaradi tega, lp

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
In se Gargy en komentar, torej po tvojem ce bos slucajno pozabil zakleniti avto se lahko brez skrbi usedem vanj in odpeljem in tvojega avta ne bo nihce iskal in tudi vrniti ti ga ne rabim, velja, kje je doma ta Gargy, morda pozabis celo zakleniti hiso in ti jo izpraznimo, ne ni tako, najdeno stvar moras vrniti, ce ne si preganjan z strani policije, tako je tudi rekel policaj danes, ce najdes bancno kartico ker je babica bila nerodna in je vse izgubila tudi ne mores iti na banko dvignit denar iz njenega racuna, lp

ki pa piše da ga je kdo najdo? morda leži v kakšni kanalizaciji!