Če bi bilo tako vse čisto, kot nas hočete nekateri tu prepričati, dvomim da bi sodbe izbrisanih v EU sodišču bile uspešne.
Na sodišču zmaga tisti z boljšim odvetnikom. Ni neke absolutne pravice, še najmanj na sodišču... opankovićpress...
Če bi bilo tako vse čisto, kot nas hočete nekateri tu prepričati, dvomim da bi sodbe izbrisanih v EU sodišču bile uspešne.
Osebna izkaznica z naslovom je dovoljenje za bivanje na tem naslovu. (ne pa na drugem)
Če po tvoje niso nič imeli, kaj so pa potem brisali? nič?
Če bi jih država namesto izbrisa iz tistega registra samo prestaviti v register tujcev s stalnim prebivališčem v RS, bi bilo zakonito. Tako pa ni bilo, so ugotovila sodišča.
Meni, za spremembo državljanstva in vpis v register slovenskih državljanov, ni bilo treba nič zmigati rit na upravno enoto, so znali prepisat sami, brez mene.Za vpis v register tujcev je treba zmigati rit na upravno enoto... za primer, naslednje leto bodo nehale veljati roza vozniške kljub temu da so po datumu še veljavne... bo treba marsikomu urejat zadevo... ni avtomatizma...
O kateri državi zdaj ti govoriš? V tvoji zgodbi manjka del, ko se ena država neha imenovat Yugoslavija in postanejo dokumenti prej poštempljani še v Yugi precej neveljavni.Meni, za spremembo državljanstva in vpis v register slovenskih državljanov, ni bilo treba nič zmigati rit na upravno enoto, so znali prepisat sami, brez mene.
O kakšnem prenehanju roza vozniških to govoriš? Js medijem nebi verjel vse kar pišejo. Verjamem pa državi, ki mi je izdala in poštempljala uradni dokument z roza platnicami in veljavnostjo do xx.xx.xxxx, in za to obdobje pobrala takso, da zapisano na dokumentu (podpisanem in poštempljanem) zapisano tudi velja.
Ti pa trdiš, da uradni dokument, ki ga je država izdala z določeno veljavnostjo in poštempljala ni nič vreden, da ne bo več veljal?
Kot da plačaš registracijo za eno leto, država ti potrdi in poštemplja veljavnost eno leto, potem bi se pa premislili in rekli da velja samo 3 mesece. Če hočeš imet pa ponovno plačaj. A to gre na tak način? Al pa dobiš in plačaš najem za 20 let, čez 5 let se pa spomnijo, da velja samo 5 let
Js imam roza vozniško izdano in poštempljano v republiki Sloveniji. In sedaj kao nebi bil uradni dokumant veljaven pravite?O kateri državi zdaj ti govoriš? V tvoji zgodbi manjka del, ko se ena država neha imenovat Yugoslavija in postanejo dokumenti prej poštempljani še v Yugi precej neveljavni.
Js imam roza vozniško izdano in poštempljano v republiki Sloveniji. In sedaj kao nebi bil uradni dokumant veljaven pravite?
Če pa misliš na državljanstvo - če so me znali sami iz registra jugoslovanov prepisat v register slovenskih državljanov, bi se dalo tudi s stalnim bivališčem.
Js imam roza vozniško izdano in poštempljano v republiki Sloveniji. In sedaj kao nebi bil uradni dokumant veljaven pravite?
Če pa misliš na državljanstvo - če so me znali sami iz registra jugoslovanov prepisat v register slovenskih državljanov, bi se dalo tudi s stalnim bivališčem.
Za vpis že, ampak izbrisani so imeli stalno bivališče že vpisano od prej. Sicer so pa sodišča povedala svoje.Kdor ima še roza vozniško, mora ukrepati
Raje pohitite na upravno enoto, ali pa ne boste smeli več voziti avta.www.zurnal24.si
Da se ne boš spet sprenevedal...
In še petnajstič - za vpis stalnega bivališča rabiš dovoljenje za bivanje tujca.
Ti pa čez 10 let, kako bo država plačevala odškodnine za nezakonito početje. če bi državo kdo tožil.že kar vidim, da boš čez eno leto tule tulil, da ti je fašist od polcaja preluknjal vozniško...
Retorično vprašanje - ti misliš, da je zapis na vozniški oz. datum poteka veljavnosti veljaven do navedenega datuma ne glede na morebitne spremembe v sistemu ali pa ne glede na morebitne menjave samega sistema?a tisto, kar je država sama zapisala na mojo vozniško, podpisala in poštempljala, js pa plačal, kaj velja ali nič?
Tako je.Retorično vprašanje - ti misliš, da je zapis na vozniški oz. datum poteka veljavnosti veljaven do navedenega datuma ne glede na morebitne spremembe v sistemu ali pa ne glede na morebitne menjave samega sistema?
Retorično vprašanje je vprašanje, ki ne zahteva odgovora, bodisi zato, ker je odgovor očiten ali ker tisti, ki vprašanje postavi, že ve kakšen je odgovor.Retorično vprašanje - ti misliš, da je zapis na vozniški oz. datum poteka veljavnosti veljaven do navedenega datuma ne glede na morebitne spremembe v sistemu ali pa ne glede na morebitne menjave samega sistema?
Tru det ampak jaz sem se osredotočil zgolj in samo na staro vozniško dovoljenje, kateremu bo potekla veljavnost kljub daljšemu okviru veljavnosti, ki je bil prvotno določen. Državni predpisi oz. sistemske sprememb so nad prej določenim obdobjem veljavnosti posameznega dokumenta in je pač treba požret tistih nekaj € stroškov. Mirsi pa bi po svoji logiki tudi po osamosvojitvi Slovenije naokoli skakal z jugoslovanskim potnim listom, saj ga je seveda plačal in gor jasno piše, da je veljaven do recimo leta 1997 ter pyzdil nad državnimi organi, ki bi ta dokument obravnavali kot neveljaven.Mirsi je podal nedvoumen odgovor. Pri izbrisanih težave ni. Nikoli niso imeli nobene "pogodbe" z državo Republika Slovenija in ni bilo nobenega izbrisa.
Tudi sem skakal okoli z jugoslovanskim potnim listom, še kakšno leto po samosvojitvi.Tru det ampak jaz sem se osredotočil zgolj in samo na staro vozniško dovoljenje, kateremu bo potekla veljavnost kljub daljšemu okviru veljavnosti, ki je bil prvotno določen. Državni predpisi oz. sistemske sprememb so nad prej določenim obdobjem veljavnosti posameznega dokumenta in je pač treba požret tistih nekaj € stroškov. Mirsi pa bi po svoji logiki tudi po osamosvojitvi Slovenije naokoli skakal z jugoslovanskim potnim listom, saj ga je seveda plačal in gor jasno piše, da je veljaven do recimo leta 1997 ter pyzdil nad državnimi organi, ki bi ta dokument obravnavali kot neveljaven.
Ti pa čez 10 let, kako bo država plačevala odškodnine za nezakonito početje. če bi državo kdo tožil.
Te pa vprašam, a tisto, kar je država sama zapisala na mojo vozniško, podpisala in poštempljala, js pa plačal, kaj velja ali nič?
Menjava država --> menjava sistema. Sistem je določil, da so potrebni novi dokumenti, stari postanejo neveljavni, konec zgodbe.Tudi sem skakal okoli z jugoslovanskim potnim listom, še kakšno leto po samosvojitvi.
Ampak med jugoslovanskim in slovenskim potnim listom je razlika, se je vmes zamenjala država, kar je pri potnem listu bistven podatek.