"Izboljsanje varnosti v cestnem prometu"

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Dobro si si odgovoril. In kje bo tak bedak naredil več škode? V mestu ob 3h zujtraj ali na obvoznici ob 3h zjutraj?
In ja, seveda ni bila samo prevelika hitrost tista, ki je bila usodna. Kakor praviš še marsikaj drugega. In kar hočem že cel čas dopovedat je, da naj plavci bolj konstruktivno rešujejo problematiko na naših cestah.
Je zdaj kaj bolj jasno?
Aja, imam krepko čez 20 ja. Pa ne mi moralizirat o nekem obnašanju in zavijat z očmi. Ja, lahko rečem, da sem vzoren voznik. Sem napisal da spoštujem cpp. Še posebej pa sem previden v naseljih. Tudi kar se vozniške kulture tiče sem dosti stvari prinesel s sabo iz tujine.

Tako da pred nadaljnim moraliziranjem se vseeno še enkrat vprašajte, ali ob takih urah mogoče ne bi bila postavitev radarja na kakšni drugi lokaciji bolj smotrna?
In mislim, da se da radar tudi tako kalibrirat, da se sproži npr če je presežena določena hitrost. Npr, se čisto strinjam s tako postavitvijo ponoči, če bi na tistem delu obvoznice ljudje divjali s 150km/h+ in bi radar slikal od 120km/h naprej.
Zakaj ne postavijo radarja na sredino obvoznice npr. pri bežigradu, kjer je omejitev 100?
Samo in zgolj zato, ker se jim ne splača. Ljudje večali manj vsi vozijo 100+ ko pa pridejo na tisti odsek, kjer je 500m omejitev 80 jih večina še vedno pelje 100+. In seveda je edina logična poteza merjenje hitrosti, saj vsak prekorači 80. In kapljajo evrčki v blagajno
bonk.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.492
119
63
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Ne ti meni o sreči, ker ne veš kako vozim. Zelo spoštujem predpise. Še posebej v naseljih. Da ne govorim še o kakem alkoholu ipd... Na cestah izven naselja se vozim v povprečju 90-100km/h. Kjer so postavljene omejitve 70km/h na kakšnem ravnem odseku ceste tudi vedno upoštevam omejitev.
Hm, ok tkole na hitrico po netu najdemo o tebi, da imas izpit 7 let, februarja te je ze provida ustavila na AC, septembra lani ko si sel v Munchen, te je spet zanimalo a je kej radarjev na poti,ker se ti bo mudilo, leta 2004 so te na radarju dobili na Hrvaskem, kjer si placal 200kun, pa Honde po navad tud nimajo tisti ki vozijo pocasi tako da ...
hysterical-1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Tisto na AC ni bila provida. In na AC ponavadi vozim več kot 130. Nikjer nisem napisal, da po AC ne vozim hitreje. Ampak na AC je hitrost okoli 150 - 160 nekaj drugega kot v naselju 70, a ne pametnjakovič
bonk.gif

In tole leto je 10let odkar imam izpit. Mogoče sem se takrat zatipkal, ali pa nisem točno napisal. Skeniral ti ga pa ne bom, ker se mi zdi neumno.

Za radarje sem spraševal zaradi avstrije, ker so imeli gradbišča na poti. Pot je bila službena in ne bom razlagal zakaj se je mudilo. Vsekakor pa to ni bilo pretiravanje, kot se to sliši iz tvojih prepametnih ust.

Radar na hrvaškem pa ni bil radar v pravem pomenu besede, ampak me je policaj j.ebal ker mu pač nisem nič mogel. Nazaj grede sem celo pogledal na znak, kjer naj bi pisalo omejitev 60km/h, vendar je bila ta omejitev prečrtana. In me je po domače na.tegnil.

Tvoja izjava o Hondah pa samo podkrepi tvojo abotnost
bonk.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.492
119
63
Cakaj cakaj. Zakaj na AC vozis vec kot 130km/h ce je to predpis. Saj ti ja po predpisih vozis.
Ce se pri 150 zaletis namesto pri 130 so razlike v poskodbah dosti hujse kot ce se pri 70 namesto 50.
Mi se pac samo pametne delamo, ti pa ocitno to ze si...

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Po naseljih se kdaj celo kdo sprehaja, ne boš verjel. In če ti otrok skoči na cesto pri 70km/h je drugače kot pri 50. Razlika je ogromna.

Če se pri 130 ali pa pri 150 razsuješ po mojem niti neke bistvene razlike ne?

In zakaj vozim več kot 130? Večinoma se vozim ponoči in delam prek 1000km, zato je temu tako. Podnevi se večinoma držim omejitev na AC, ker je preveč prometa za hitrejšo vožnjo.

In ves čas govorim o smiselnosti preverjanja/merjenja hitrosti. In če še nisi opazil, je večali manj govora o vožnjah ponoči.

Nazadnje urejeno:

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.084
439
83
45
dolenska
Jst ti dam kr prav. Če me dobijo na radar v naselju je definitivno zaradi moje nadutosti in idiotizma. Izven naselja, ko ni žive duše kaj šele objekta in kilometre ravne ceste, postavijo tablo 70 se mi pa rahlo j.be za omejitev. Pošteno povedano.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Glej...kakšna je razlika, če so stali tam, kjer so stali namesto da bi stali tam, kjer bi po tvoje morali stat? Ti lahko na popolnoma ravni, široki in pregledni cesti s 120km/h narediš isto pizdarijo, kot nekdo v naselju s 60km/h, če se zgodi kaj nepredvidenega ali pa kaj zajebeš. In ko boš razumel to, se ne boš nikoli več pritoževal nad merilno in kaznovalno politiko slovenske policije...

S tem apeliram na vse slovenske "strokovnjake" prometne varnosti.
In ob tem pozabljaš na to, da se kup ljudi ponoči po naseljih vozi 100-120 ...
Pingpong med AC ograjami (če gre kaj narobe) pa niti slučajno ni primerljiv s piz..rijo, ki se ob taki hitrosti zgodi v naselju ...
Stvar je preprosta: policija ima na voljo omejeno količino "sredstev" (pa naj bdo to fixni radarji, laserji, provide ali karkoli drugega). Logično je pričakovati, da jih bodo uporabili tam, kjer bodo z njimi največ naredili za varnost. Pri nas jih uporabljajo tam, kjer največ zaslužijo, za varnost se jim pa (razen, ko klobasajo na TV) j...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Še enkrat za vse pametnjakoviče. Radar je bil in očitno bo še velikokrat tam zgolj in le zaradi kasiranja. Čisto nič drugega. Pika. Če si ne morete tega v glavo vbit vam ne morem pomagat. Zakaj pa npr ne postavijo kakšnega na celovški na mestu, kjer je takrat umrlo nekaj mladih atletov? Ponoči še nikoli nisem videl radarja na tistem mestu.
Lej, rešitev teh probelmo je preprosta (ampak je na žalost spet ni v zakonu). Prehiter v nasleju? Pijan? OK, poleg kazni odvzem vozniške za X mesecev.
Pa kaj, praviš. Taki se vozijo tudi brez vozniške? OK, ko ga dobiš brez vozniške (kar ne bo problem, ker bo spet po mestu pijan divjal) prestanek teh X mesecev odsdi v zaporu, ker je dokazal, da je to edini način, da spoštuje odvzem. Če je to eno leto, pa eno leto. Če 30 let, pa 30 let ... Greš stavit, da bi se teh povratnikov, ki itak naredijo največ sranja, rešili v letu ali dveh?

In kaj bi se spremenilo, če bi bil na Celovški? Nekdo je prej napisal, da zaradi tega, ker bo dobil kazen ne bo nič počasneje vozil (ali nekaj podobnega). Čemu potem sploh kazni? Zakaj bi potem ti radar tiščal na Celovško, če itak ne bi bilo haska?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Glej...kakšna je razlika, če so stali tam, kjer so stali namesto da bi stali tam, kjer bi po tvoje morali stat? Ti lahko na popolnoma ravni, široki in pregledni cesti s 120km/h narediš isto pizdarijo, kot nekdo v naselju s 60km/h, če se zgodi kaj nepredvidenega ali pa kaj zajebeš. In ko boš razumel to, se ne boš nikoli več pritoževal nad merilno in kaznovalno politiko slovenske policije...

S tem apeliram na vse slovenske "strokovnjake" prometne varnosti.
In ob tem pozabljaš na to, da se kup ljudi ponoči po naseljih vozi 100-120 ...
Pingpong med AC ograjami (če gre kaj narobe) pa niti slučajno ni primerljiv s piz..rijo, ki se ob taki hitrosti zgodi v naselju ...

Ja in kaj naj sedaj tistim? Policaji so se pač odločili, da so bili tam, kjer so bili. Pa če bi ga v naselju dobili s 70km/h (pa ne mi rečt, da se tam nikoli ne pelješ 70 ali več...), bi zopet jokal, zakaj stojijo tam, kjer pač stojijo in ne pri sosednjem križišču... Neverending story, vsaj v Sloveniji.

Avtocest pa ne tukaj zraven mešat, ker so drugo poglavje. Jaz govorim striktno o "ravnih in preglednih" magistralkah.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
160 na AC pomeni priblizno 90-100m daljso zavorno pot, se ti ne zdi, da to niti ni tako majhna razdalja? In najvec smrtnih nesrec se zgodi na AC in regionalkah, ok, obstajajo pa tudi ekstremi. Sicer pa jaz nisem sel gledat tvojih starih grehov sem pa dobil obcutek, da precej rad svoje nebuloze nato zlijes na internetu, kaksna krivica se ti godi.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Seveda, govora je o meritvah ponoci, kjer bi morali vrli plavci tebi izprazniti AC, da se lahko v miru peljes vec kot je to predpisano, podnevi je itak brezzveze, ker hitreje skoraj ne gre. Bravo maestro!

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Ker si pa ti tezko dovolis kaj dopovedat, da postavijo radar na vsak kilometer (teoreticno seveda) o cem bos potem tule jokcal?

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Načeloma se strinjam s teboj, s to razliko pač, da tam vozim 80, ponavadi sem tudi kaj več, ampak ko sem videl tam parkiranega belega Focusa sem potem ostal bolj pri 80-90.

Poleg tega pa je tam tak S ovinek, kjer bi ob pravkar padlem dežju bilo lahko tako spolzko da bi prišlo do kar fajn kreša.... Pač skrbijo za tvojo varnost
wink-1.gif
Nobenga ne briga če si pač dal malo več za avto in gume in da se tam lahko varno pelješ še hitreje, pač saj ravno ti imaš keš pa plačal boš, brezveze ganjat hude prekrškarje napite, brez izpitov, ki delajo štale ker lahko jih celo ujemejo, a se bojo kršilci izmuznili s kako proceduralno napako, potem pa se bojo spravli še na policiste z uresničitvijo groženj. Jap, mamo pisane zakone na kožo barabam, vsi pa se ukvarjajo s tem, da se slučajno ne bi kak povprečnen pošten državljan izmuznil plačilu parkirnega listka ker je parkiral tam kjer vsi parkirajo ker ni dovolj parkirišč v normalnem radiju.
Saj je bilo v Financah, če te ustavijo za prekoračitev, prtegneš policista in se v nadalnjem postopku lažje izmuzeš, na koncu lako še tožiš policista zaradi duševnih bolečin in si profitiral....

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
A se ti malo neumngega delaš? A sploh veš, kaj hočem dopovedat? In kaj se usajaš in pišeš, da na internet pišem probleme?

Govoriš kot da bi ga mimo 200 usekal
bonk.gif

Še vedno trdim, da je ponoči postavitev radarja kje drugje kot na AC oziroma na obvoznici bolj smiselna. Sem že parkrat napisal, zakaj se mi zdi neumno, da je tam postavljen. In ne mi govorit, da se ljudje tam ponoči peljejo 80. Mogoče tisti, ki je tam že kdaj videl radar. Jaz ga recimo nisem. Imaš pa take glupe argumente, da si očitno plavec, ali pa eden iz tega foha.

Ker si tok pameten. Kaj so oni s to postavitvijo radarja dosegli? Kaj izboljšajo če tam lovijo prekrškarje, ki ponoči divjamo z nepredstavljivo visokimi 120? Koliko se je na tem odseku ponoči zgodilo prometnih nesreč???

Pa še odgovori mi pametnjakovič, zakaj sem v tem letu že najmanj 10x videl radar na logu ob 2h zjutraj, zakaj pa ga ni tam zjutraj ob 8h, ko so otroci na poti v šolo?! Po tvoji logiki je itak vseeno, pač policaji so se tako spomnili in tako mora bit a ne? Po tvoje najbrž zato, da se potem najdejo taki idioti kot jaz in o tem pišemo po internetu, ti maš pa odlično podlago za replicirat
bonk.gif

In ta tvoj glup komentar, da podnevi ne gre hitreje. Kaj ne gre hitreje? A se še nisi po AC peljal ob 10h ali pa 11h zjutraj? Lahko ga mirne volje 270 pelješ, ampak je ravno toliko prometa, da se kaj hitro zgodi nesreča. Drugo je ob prometnih konicah. Logično, da se takrat težko pelje čez omejitev. In takrat radarja tudi ni ne? Lahko bi pa bil postavljen ob 10,11h, ko promet ni niti redek, niti gost. In podnevi na tem dotičnem odseku nikoli ne peljem čez 100. In če bi me radar takrat poslikal nebi tega pisal po internetu. A je zdaj že kaj bolj jasno?

Se pa strinjam s predhodnim postom, da v primeru dežja, je tam radar vsekakor dobrodošel in smiseln. Se vedno strinjam s postavitvijo tam oziroma takrat, ko se nekaj na varnosti lahko naredi.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
160 na AC pomeni priblizno 90-100m daljso zavorno pot, se ti ne zdi, da to niti ni tako majhna razdalja? In najvec smrtnih nesrec se zgodi na AC in regionalkah, ok, obstajajo pa tudi ekstremi. Sicer pa jaz nisem sel gledat tvojih starih grehov sem pa dobil obcutek, da precej rad svoje nebuloze nato zlijes na internetu, kaksna krivica se ti godi.
Letos je na AC umrlo že ... aja... štirje so bili. Od tega 2 v enem avtomobilu... bravo ti.

Mimo Name pa čefurčki nonstop dirjajo ponoči 100, 110 ali celo več, tam pa jih nikoli ni, fiksnih radarjev pa tudi ne. Se ti ne zdi, da bi en radar pri Nami oz. pri kongrescu naredil več koristi, kot pa recimo na AC pri Lopati?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
In? Dejstvo je, da radar je kjer je. Point posta tegale tipsona pa ni kaj bi bilo bolje ampak kaksna krivica se mu je zgodila. Bolje bi bilo, da ne bi bilo lacnih na svetu, ne vojn, da bi vsak imel kar si zeli, a vsi vemo da ne gre to tako kot si nekdo zamisli.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Sem se kaj zmotil? Nekdo ti je dokazal, da vedno ko imas tezave s plavci jokcas na netu. Torej? Mogoce pa radarje postavijo po noci zato, ker je kup takih kot ti, ki razmisljajo, da jih takrat ni in raje malo pritisnejo na plin?

Zanimivo, da imas izkusnje, da se da dopoldne peljati tudi 270km/h po obvoznici.

> n podnevi na tem dotičnem odseku nikoli ne peljem čez 100. In če bi me radar takrat poslikal nebi tega pisal po internetu. A je zdaj že kaj bolj jasno?

Ne vem v cem je razlika med prekoracitvijo hitrosti podnevi ali ponoci?

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Pa kaj si ti spet pameten? Kje pišem o krivici?! Začni že enkrat dojemat, o čem sploh pišem. Bistvo vsega pisanja je o tem, da ne delajo nič drugega kot kasirajo. Govorijo pa o izboljpanju varnosti na cesti. In ker lažejo mi gre v nos. Pa kolko si ti star, da kar še ne dojameš?
Ja, radar je bil tam kot je bil. Ampak tako kot je apachi napisal. Ko divjajo mimo name s 110 ni nikjer radarja. In to je vsak vikend ena in ista zgodba!!! Pač se jim za tiste 3, ki to naredijo ne splača tam postavljat, ker bi vseeno premalo kasirali.

Pa kaj si se obesil na to, da izlivam težave na internet. Da ne bomo šli brat podforuma ljubezen, da še malo tebe počekiramo tam...
Kolikokrat sem pa napisal za plavce?! Za provido, ki to ni bila, spraševal sem za radarje po avstriji in napisal sem za radar na hrvaškem, ki to sploh ni bil, ampak je bilo j.ebanje v glavo!!!!
In še vedno mi očitaš, kot da sem divjal. Očitno imaš zelo malo vozniških izkušenj...

In tisto o 270 je bilo dano kot primer. In še to na AC in ne na obvoznici. Kar tupiš svoje brez nekih pametnih argumentov. Itak nimam avta, ki bi lahko toliko dal od sebe, niti nimam kolega, ki bi imel avto, ki toliko gre. Ampak ker si tako ozkogleden in ozkomiseln, itak ne dojameš, da je to bilo povedano karikirano.

In še vedno ne dojameš v čem je razlika. Absolutno gledano ni razlike. Prekoračitev je pač prekoračitev. Ampak kaj pomeni ta prekoračitev ko je veliko avtomobilov po cesti dopoldne, kaj pa pomeni to takrat, ko si sam na cesti ponoči je pa teb itak eno in isto. In mi je brezveze razgljabljat naprej o tem s tabo, ker tega ne boš nikoli dojel.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Dva dni si ze razpizden in zlivas tu svoje nebuloze in na pop tv-ju. Jaz bi se raje nad tem zamislil!
hysterical-1.gif