iRenew - energetska zapestnica (ROFL)

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
zmaga.gif
Dobro si to povedu. Upanje mora bit!

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Torej lahko v kratkem pričakujemo, da bodo to začeli nositi vsi najboljši športniki kot so nogometaši, atletičarji, boksarji, smučarji, košarkaši, itn. Čudi me samo, da tega še ne nosijo, glede na to, da so pri koritu in so oni tisti, ki najprej dobijo taboljšo opremo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.164
113
Lej, jaz sem napisal, da take stvari nekaterim pomagajo. Ne samo v zdravstvu, tudi denimo na ekonomskem področju, se zgodi, da iz na prvi pogled nore ideje in ustreznih vernikov zadaj nastane svetovna firma. Poglej denimo Microsoft. DOS ni bil pol k...a vreden, ampak nekdo je verjel, da se bodo odrasli ljudje doma začeli igrati. In nastala je ena največjih firm na svetu. Kdor misli, da mora biti proizvod vrhunski, da doživiš uspeh, bi samo zamahnil z roko in zamudil poslovno priložnost. Ker ne bi verjel, da lahko tudi polizdelek prinese svetovno slavo.
Če nekdo v stvar verjame, stvar deluje. Na telesu, v svetovni ekonomiji in še marsikje. Zaenkrat je tako. Nekoč pa bodo razviti matematični modeli in biološki modeli, ki bodo točno pojasnili, kako ta "vera" v resnici vpliva.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.164
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Znanje, ki ga imamo danes je komaj kaj naprednejše od znanja pred 1000 leti
.
hysterical-1.gif
Izjava leta.
hysterical-1.gif
Zamisli si časovno premico, kjer je leto 1000 začetek, leto 10.000 pa konec. Nad premico je graf znanja. Kolikšen delež znanja, ki ga bo človeštvo imelo leta 10.000, danes obvladujemo? In koliko so ga leta 1000. Po mojem sta ti dve točki zelo zelo blizu skupaj na tako velikem grafu. Novo znanje odpira povsem nova obzorja in graf eksponentno narašča. V tem fiktivnem grafu imamo 9000 let, da osvojimo nova znanja. Z današnjega vidika seveda večina misli, da smo "pojedli" tako rekoč vso pamet. Ampak to razmišljanje je identično mišljenju pred 1000 leti, da je zemlja v središču vesolja.
Jaz enostavno ne dvomim, da bomo še naprej odkrivali povsem nova obzorja. To je moja izjava leta. Če tega ne razumeš, pač ne razumeš. Osnovnošolcem je to težko dopovedati. Mislim, da smo v podobnem položaju, kot so bili ljudje 7000 let pred našim štetjem. Mislili so, da v zadnjih tisoč letih osvojili tako rekoč vse, kar se osvojiti da. Kje je bila njihova perspektiva, kaj bo čez 9000 let?
Zakaj le, bi bilo danes kaj bistveno drugače. Smo v nekem obdobju neke kamene dobe glede na prihodnje rodove. In nič drugega... Jaz ne verjamem, da se bo svet ustavil.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.235
11.262
113
razvoj se je precej umiril, vsaj zadnjih 5 let...so novosti ampak vedno manj "revolucije"....

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
"Znanje" gre eksponentno navzgor, ja...ampak pred 1000 leti in sedaj se ne da primerjat. Smo ogromno napredovali. Čez 1000 let bomo videli kako bo. Oz. niti ne.
smile-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.162
-8.765
113
Zdej pa dopovej takim, da kakšnih večjih revolucij ne bo več
smirk-1.gif

Dovolj smo že razviti, da smo bili sposobni odkriti in potrditi temelje praktično vsega, kar fura to vesolje. Sledijo le še dopolnitve tega znanja

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.164
113
Mislim, da so tako razmišljali tudi v starem Egiptu. Pa se je vendarle od gradnje piramid do danes marsikaj spremenilo. Tudi če bo vmes 2000 let zatišja, se bo nekoč spet zgodil nek preboj in masovni skok naprej...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
razvoj se je precej umiril, vsaj zadnjih 5 let...so novosti ampak vedno manj "revolucije"....

To je tipično razmišljanje osebe, ki tehnologijo sodi na podlagi tega, da lahko še vedno surfa po netu s 5 let starim računalnikom, pred 10 leti si ga mogu pa na 2 leti menjat.
smirk-1.gif

Po drugi strani nekateri podcenjujejo znanja naših prednikov. Me zanima koliko časa bi danes "na roke" računali cikle sončnega mrka.

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Poglej si film IDIOCRACY.
grin1.gif

Nažalost je tudi to ena od možnih variant prihodnosti. Kar se mene tiče zelo možnih. Vsakemu razcvetu znanja skozi zgodovino, je sledilo obdobje neznanja oz. zatiranja znanja.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.162
-8.765
113
Citat:
Uporabnik wacko pravi:

Po drugi strani nekateri podcenjujejo znanja naših prednikov. Me zanima koliko časa bi danes "na roke" računali cikle sončnega mrka.
Žal nimam na voljo par stoletji za opazovanje, kot so imeli oni
smirk-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.164
113
Lahko spustim ogled filma
grin1.gif
.
Sicer smo daleč od zapestnice o kateri teče tema in za katero jaz mislim, da če pri kom deluje, da se bo to dalo nekoč razložiti točno zakaj in kako deluje. Danes pač rečemo denimo "placebo efekt" ali kaj takega, ker ne vemo vsega in ne vemo niti dobro, kako placebo znotraj nas deluje.
Prihodnost bo mogoče še dolga, mogoče pa tudi ne. Velika verjetnost je, da bo 10.000 let na zemlji še človek. Tudi če bo kako tisočletje bolj temno za znanost, bo drugo bolj svetlo in napredek bo gromozanski. Kaj točno pa bo, pa ne ve noben od nas.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

A nismo ljudje zanimivi?

Kljub jasni demonstraciji se bo vseeno našlo en kup ljudi, ki bodo še vedno trdili, da je racionalen pristop k preizkusu bullshit in da zato ker to njim pomaga (placebo), zagotovo pomaga tudi na sploh.

Idiocracy!!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Čudežne ozdravitve ne obstajajo. Pika. In laganje v obraz na smrt bolnim, da "mogoče bo pa bolje", se mi zdi najmanj podcenjujoče za njihovo sposobnost dojemanja svojega življenja, če ne že kaj hujšega.

Obstajajo spontane remisije. Povprečen človek v teku življenja po nekaterih raziskavah zboli za nekje med 10 in 20 različnimi oblikami raka. To je VSAK človek, da ne bo pomote. Zagotovo se najmanj enemu bralcu te teme sedaj nekje v telesu (ne glede na njegovo starost) kuha zametek nekega malignega obolenja. Milijoni let evolucije in state-of-the-art imunski sistem poskrbijo, da se z veliko večino takšnih podivjanih celic hitro in neboleče opravi, ne da bi se človek sploh zavedal, da je kaj narobe. In točno to je razlaga za VSE čudežne ozdravitve.

Bodisi se spremeni imunski odziv, bodisi pa evolucija malignoma zavije v slepo vejo in rak propade sam od sebe.

Kako pogosto se dogaja, da klinično manifestna bolezen izzveni sama od sebe? Praktično nikoli in prav zato je izjemno neodgovorno, če bi zdravniki polagali tovrstne lažne upe v zavesti terminalnih pacientov.

Če si lahko dovolim eno primerjavo. To je popolnoma enako, kot če bi namesto socialne pomoči začeli deliti loto srečke. Vsakemu eno na mesec. Mislim... glavno je upanje, a ne?

Tvojega komentarja o inferiornosti današnje znanosti pa raje sploh ne bi komentiral. Upam, da nisi naravoslovec, ker sicer te je po mojem lahko sram.

Povej mi eno stvar na velikostnem nivoju od 1E-9 metra do 1E+9 metra, za katero niso pojasnjene fizikalne osnove in kjer nas trenutno pri razvoju ne ovira samo nezadostna računska moč za ustrezne simulacije.
A ti resno misliš, da bodo v prihodnosti odkrili neke izjemne novosti, ki bodo pomenile revolucijo na velikostni skali človeka? A imaš vsak kakšen indic, ki bi namigoval na to?

Znanost se razvija dalje predvsem na izjemno majhnih (subatomski delci) in izjemno velikih (astronomija) skalah. Kar se tiče sveta, v katerem živimo, pa samo še čakamo dovolj močne računalnika, da lahko simuliramo najkompleksnejše mehanizme (3D struktura molekul, vreme, nevronske mreže) na tem planetu in to je to. Revolucija na naši velikostni skali je končana. Novi fizikalni zakoni so zgolj lepotni popravki, ki svojo pravo moč pokažejo izven naše domene delovanja (npr. kvantna mehanika).

Seveda je en kup kvazi-argumentov tipa "What if...". Temu jaz pravim wishful thinking in nesposobnost sprejemanja realnosti.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
v tem OFF topicu se nekateri lahko 100% strinjamo z Pepetom, kaligulo....
cheer.gif

ti nekateri vemo, kako bogo in majhno je naše znanje o tem svetu...vemo kako majhen del celote je človek in hkrati kako veliko moč ima....vemo.....vemo...vemo....
cheer.gif

hkrati pa razumemo skeptike, ker se zavedamo da ne "vidijo" čez rob vidnega....jih razumemo in NE žalimo, kot je to žal v navadi na drugi strani....

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Je kdo stvar testiral?

Pa ne na lepoto, ampak delovanje?

Tak resno, ne forumsko.

Eh, zakaj sploh sprašujem....

Podobne teme