Iphone 3G vs. Samsung i900 omnia

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Živjo!

Nameravam kupit nov telefon pa se odločam med omenjenima modeloma. Malo berem po forumu, pa je kar nakaj pritožb glede samsunga, kljub temu da omogoča več ( garmin...). Torej katerega bi vi vzeli ?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Lej odločiti se moraš kaj ti več pomeni, podprte funkcije, ali uporabniški vmesnik in multimediji. Glede slednjega je iPhone brez konkurence, manjkajo pa mu nekatere funkcije. Večina ostale konkurence pa ima počasen in štorast uporabniški vmesnik, podpirajo pa več funkcionalnosti. Omenjenega samsunga sicer ne poznam, predvidevam pa da gre za windows mobile, podobno kot HTC.

Lahko pa močakaš na Samsunge z Googlovim Androidom, ki bi naj bil prva resna konkurenca OSX na iPhone-u.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik doto pravi:

Lahko pa močakaš na Samsunge z Googlovim Androidom, ki bi naj bil prva resna konkurenca OSX na iPhone-u.

In kdaj bi to naj prišlo ven ?

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
1. Kakovost izdelave (materiali). Kljub temu, da na slikah izgleda sprednja stran kromirana in zadnja kovinska temu ni tako. Vse je iz cenene plastike.

2. Windows mobile. Za nekatere stvari moraš imeti stylus kar mi no ok, pa še telefon nima luknje za stylust tako da ... fail

Uglavnm na slikah izgleda bolše
smile-1.gif

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Osebno upam, da bo Android dobro pomešal štrene na trgu. Rahlo sem že naveličan trenutne scene. Preprosto rabim device, ki bo odziven in intuitiven kot iPhone in hkrati nabit s funkcijami kot WM/symbian telefoni.

Sicer pa je omnia presenetljivo uporabna reč, jaz bi se odločil kar za oba našteta.
smile-1.gif

JoezzySLO

Zelenc'
22. sep 2008
1
0
1
iPhone 3G je zelo kvalitetna multimedijska igračka, v kvalitetnem ohišju, toda kar se pa tiče telefonskih funkcij je pa skoraj tak polom kot prejšni iPhone.
Samsung i900 je pa za moje pojme trenutno eden boljših mobilnikov na trgu. Uporabljam ga že 10 dni, pa zaenkrat me še z nobeno stvarjo ni razočarou, razen ohišja, ki bi bil pa lahko za telefon visokega ranga precej boljši.
Pri iPhone so problemi glede nalaganja aplikacij, oz smo zelo omejeni, kar pa pri samsungu ni noben problem.
Jest priporočam samsunga. Je pa tako, da moraš vsak telefon useeno tapru prijet v roke.....

Izy

Pripravnik
8. maj 2007
191
10
18
LP!!!

Malo bi si sposodil temo.

Na mobitelu sem se uspel dokopati( pohitel zelo
evil.gif
) do omenjene Omnie. Po prvem navdušenju je sledil šok.

Se še komu dogaja, da dostikrat popolnoma izgubi signal?
Ponavadi je zadoščal ponovni zagon, včasih pač neki časa in je bilo spet ok.

Sedaj je na servisu in upam, da zadevo kmalu rešijo.

Aja pa ohišje tudi ni bilo najbolje pritrjeno na spodnjem robu in se je ob pritisku s prstom udalo za skoraj milimeter.
confused-1.gif

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
iPhone je kul, tako prvi kot 3G, je pa res bolj multimedijska igračka kot telefon. To se recimo vidi po tem da po kliku na kontakt v Contacts (imenik) dobiš stran z možnostjo za klicanje, SMS, urejanje itd. Namesto da bi osebo kar poklical. To bi bilo nesprejemljivo za navaden telefon, ker je njegova osnovna naloga klicanje in je vsak dodaten klik odvečen.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Semantique pravi:
iPhone je kul, tako prvi kot 3G, je pa res bolj multimedijska igračka kot telefon. To se recimo vidi po tem da po kliku na kontakt v Contacts (imenik) dobiš stran z možnostjo za klicanje, SMS, urejanje itd. Namesto da bi osebo kar poklical. To bi bilo nesprejemljivo za navaden telefon, ker je njegova osnovna naloga klicanje in je vsak dodaten klik odvečen.

Za to imas pa vec seznamov (priljubljene, Zgodovina, Stiki,...) in dvojni klik na tipko HOME ti privzeto odpre seznam priljubljenih stevilk, kamor si nafilas stevilke, ki jih pogosto klices... in potem si samo en klik stran od klica...

To, da imas v imeniku mnogo vec moznosti kot samo klicanje samo dokazuje, da telefon ni vec namenjen zgolj telefoniranju... Sem zadnjic nekje prebral, da uproabniki uproabljajo mobilnik za klicanje le v manj kot eni tretjini primerov... vec kot dve tretjini casa pa se uproablja za druge zadeve (poslusanje glasbe, sporocanje, fotografiranje, igranje igric,...) ...

Tisti, ki potrebuje mobilnik zgolj in samo za telefoniranje, ne bo posegel po takih zmogljivih pametnih mobilnikih..

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik JoezzySLO pravi:
iPhone 3G je zelo kvalitetna multimedijska igračka, v kvalitetnem ohišju, toda kar se pa tiče telefonskih funkcij je pa skoraj tak polom kot prejšni iPhone.
Samsung i900 je pa za moje pojme trenutno eden boljših mobilnikov na trgu. Uporabljam ga že 10 dni, pa zaenkrat me še z nobeno stvarjo ni razočarou, razen ohišja, ki bi bil pa lahko za telefon visokega ranga precej boljši.
Pri iPhone so problemi glede nalaganja aplikacij, oz smo zelo omejeni, kar pa pri samsungu ni noben problem.
Jest priporočam samsunga. Je pa tako, da moraš vsak telefon useeno tapru prijet v roke.....

Omnia je za WM freake. Žal OS preveč posega v normalno user friendly uporabo Omnie. Dodatna slabost je stylus na vrvici.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Citat:

Errr, v čem pa je "telefonski" del novega iPhone-a boljši od starega?

B.

kalimakali

Zelenc'
29. sep 2007
28
0
1
Evo bom vprašal kar tule, odločam se za nakup samsunga omnie pa me zanima samo kakšen je kaj zaslon a se tako hitro zrajsa ali je tak bol kompaktn. Naprimer iphone ma zelo dober zaslon, naprimer sony ericsson p1i pa mi ni zaslon najbolši hitr se naredijo risi! torej zanima me samo ali je zaslon kaj bolši kot na p1i ali je kaj takšnega al je še slabši! zanima me samo to ali se hitr obrajsa ko delaš s prsti ali je bolj trpežen kot na iphonu?

lp kalimakali

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
s prsti ga glih ne moreš obrajsat, razen če nimaš kake rudarske kože. obstaja pa tut že en kup raznih zaščitnih folih za take igračke.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
>> ... zanima me samo to ali se hitr obrajsa ko delaš s prsti ali je bolj trpežen kot na iphonu?

Hmmm... na iPhonu je zelo trpezen zaslon... dosedaj se nisem imel nobenega drugega mobilnika, ki bi imel tako trpezen zaslon... Na njem tudi po nekajmesecni uporabi ni niti ene praskice...

Tako da kaj dosti bolj trpezen ze skoraj ne more biti... Bi prej rekel,d a je obratno...
smirk-1.gif

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Zaslon pri Omnii se seveda lažje spraska kot pri recimo iPhoneu. Resnici na ljubo bi rekel, da obstaja veliko možnosti, da se ti bo to zgodilo, zato bi si bilo smiselno nabavit zaščitno folijo (če te malenkostni risi tako motijo).