Iphone 3G vs. Samsung i900 omnia

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
>> ... s prsti ga glih ne moreš obrajsat, razen če nimaš kake rudarske kože. obstaja pa tut že en kup raznih zaščitnih folih za take igračke.

Lahko ga tudi s prsti podrajsas... ce je na njem kaksna svinjarija... recimo kaksen zelo droben pesek (pomoznosti celo kremenčev
smile-1.gif
) ...

kalimakali

Zelenc'
29. sep 2007
28
0
1
Hvala za odgovor!

samo tule smo se narobe razomeli jst vem da je na iphonu zaslon full fulll dober jst sm reku da na p1i ni dober.

tale stavek " zanima me samo samo to ali se hitr obrajsa ko delaš s prsti ali je bolj trpežen kot na iphonu"
to je bilo mišleno če se hitr uniči ali je tako trpežen zaslon kot on na iphonu da se ne zrajsa takoj, saj vem slabo napisano nerazomljivo! torej jaz sm mislu primerjavo zaslona s p1i ampak vseeno hvala! vem da obstajajo folije sm jih že tui mel pa sm zgleda mel bol škart pol jo daš pa dol ko se uniči pa nism nove nabavlu in kr naenkat mam obrajsan zaslon!

vseeno pa hvala za odgovore aja samo še to kaj pa hitrost ali je hitrejši kot p1i ali nekaj takega ali počasnejši?

lp kalimakali

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Iphone je najhitrejši.
evil.gif
Noben symbian, wm telefon ni tako hiter. Zaradi samega operacijskega sistema.

Še nekaj. Sej p1i nima tak slabo zaščitenega zaslona. Ima isto kot vsi touchscreeni od htcja, motorole... Problem je v stylusu, ker ta takoj začne praskat zaslon.Verjemi, da s prsti neboš naredil prask, čistimi prsti
wink-1.gif
Stylusa pa pri iphonu ni, ker se vse delaš s prsti.

Nazadnje urejeno:

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
ce kupis kvalitetno folijo, recimo martin fields, ni nic skart niti unici se ne, ce jo das dol.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Eh. Sem že mel brando, 2 različna paketa iz USA, nazadnje na htcju original 1mm debel folijo.Vse so ble kao neuničljive, odstranljive itd.. Pa so se klub temu preveč spraskale v par mesecih, da bi še ble za uporabo... Sploh pa se zamastijo na spodnji strani te, ki jih lahko odstraniš in ponovno nalepiš. Najbolše je kupit neke folije, ki jih dobiš vsaj 3 v paket, pa maš mir za eno leto. Seveda, pa nič pametnega ne moreš kupit pri nas, ampak prek ebaya...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.467
6.972
113
Nisi probal Martin Fields
evil.gif
Brez heca, te folije so res neuničljive, vsaj s tako rabo, kot jo imam jaz. na p900 po 2,5 letih sploh nisi vedel, da je gor, razen, če si res bil dlakocepski in si jo iskal. Na p990 se vidi, ker ni bila tako dobro umerjena in je po višini 1mm lufta in spet po dveh letih je kot prvi dan. Na prvi pogled zgledajo drage, ampak glede na to, da je ni treba menjat...nikoli, pa spet ne.
kar se pa tiče odstranjevanja in pranja in ponovnega leplenja pa tudi jaz ne peljem. ko jo enkrat vzameš dol, je konec.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ne bos to tlacil na Diamonda, ker bo grdo
evil.gif

Pri nas ne vem, ce bos dobil.. Malo prebrskaj ebay..

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.467
6.972
113
nikjer, vsaj dve leti nazaj niso, ko sem nazadnje kupovala. po moje se samo na tej strani sigurno dobi, ebay pa saj veš kako je. Lahko je lahko pa ni.

Priporočam pa nakup kompleta dveh. prvo sigurno uničiš, ko jo nevešče gor daješ
tongue-1.gif
Uničiš v smislu, da ti kak prah ali las ali prstni odtis pride vmes, kaj narediš s folijo ko jo enkrat dol vzameš pa jo hočeš nekaj čistiti sem pa že zgoraj napisala svoje mnenje.

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
drugače pa so tudi tiste tadražje 3m vredu. meni se po enoletni uprabe dlančnika ni pojavila nibene praska niti praskica.
medtem ko tiste tapoceni kaj jih je več komadov v kompletov majo življensko dobo merjeno v urah

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Semantique pravi:
iPhone je kul, tako prvi kot 3G, je pa res bolj multimedijska igračka kot telefon. To se recimo vidi po tem da po kliku na kontakt v Contacts (imenik) dobiš stran z možnostjo za klicanje, SMS, urejanje itd. Namesto da bi osebo kar poklical. To bi bilo nesprejemljivo za navaden telefon, ker je njegova osnovna naloga klicanje in je vsak dodaten klik odvečen.

Za to imas pa vec seznamov (priljubljene, Zgodovina, Stiki,...) in dvojni klik na tipko HOME ti privzeto odpre seznam priljubljenih stevilk, kamor si nafilas stevilke, ki jih pogosto klices... in potem si samo en klik stran od klica...

To, da imas v imeniku mnogo vec moznosti kot samo klicanje samo dokazuje, da telefon ni vec namenjen zgolj telefoniranju... Sem zadnjic nekje prebral, da uproabniki uproabljajo mobilnik za klicanje le v manj kot eni tretjini primerov... vec kot dve tretjini casa pa se uproablja za druge zadeve (poslusanje glasbe, sporocanje, fotografiranje, igranje igric,...) ...

Tisti, ki potrebuje mobilnik zgolj in samo za telefoniranje, ne bo posegel po takih zmogljivih pametnih mobilnikih..

Je res, ampak vseeno telefonski del UX bi se dalo izpiliti. Uporabnik pričakuje klic ob kliku na kontakt. Lahko bi dali še en gumbek more za detajle, kot je pri Favourites, in rešili stvar. Potem je tu še težava, da se ne da pošiljati kontaktov itd.

No, če pa vzamemo v obzir, da Omnia laufa WM, pa je iPhone še vedno precej spredaj.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
ker v zivljenju se nisem imel pametnega telefona se odlocam, da bi si nabavu omnio. zanima me, ali po tem, ko pride nova verzija WM ven (wm7 recimo), ali je to mozno namestit na telefon, ki je ob izidu imel nalozene recimo wm6.1 (omnia).

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pri HTCjih, kjer je najbolj razvita neuradna podpora, se ponavadi da dokaj hitro... pri kaksnih drugih proizvajalcih (HP, ...) pa je potrebno pocakati, ce bo proizvajalec kaj izdal uradno...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Eni majo preveč časa
grin1.gif

Ampak je tabela že malo out of date.... video recording in mms sta neuradno že podprta
wink-1.gif
(čar pametnih telefonov.... nikoli nisi omejen z osnovnimi funkcijami).