iPhone 3G 9. junija: DA ali NE?

Kdaj bo izšel iPhone 3G?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ja, ravno sem imel namen kupit zdajšnjo generacijo, pa bom počakal na 3G verzijo, ker za 16gb model, hočejo imet na Bolhi ravno tako 500€.

16GB je 569€

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Teh 500€ sem mislil za "staro" verzijo 16GB.
Novi pa vem, da bo 569€
wink-1.gif

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Prodaja se začne 11. julija, vendar je za ceno 199$ oz 299$ potreben podpis pogodbe.

LP

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
moje mnenje, zakaj ni slovenija vkljucena v prodajo Iphonov 3g...

Nasi operaterji (tako kot veliko slovenskih zastopnikov za druge firme) radi samovoljno postavljajo cene mobitelov , ki so za kupca vse prej kot ugodne... V primeru Iphona pa bi se mogli drzat enotne cene.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
>> Teh 500€ sem mislil za "staro" verzijo 16GB. Novi pa vem, da bo 569€
wink-1.gif

Sam sem dal za 16GB verzijo 370€... pred dobrim tednom... in preko oglasov ter cisto nov (se zavit v folijo ter nedotaknjen
smile-1.gif
) ...

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
Citat:
Uporabnik dreja pravi:
moje mnenje, zakaj ni slovenija vkljucena v prodajo Iphonov 3g...

Nasi operaterji (tako kot veliko slovenskih zastopnikov za druge firme) radi samovoljno postavljajo cene mobitelov , ki so za kupca vse prej kot ugodne... V primeru Iphona pa bi se mogli drzat enotne cene.

No, jaz imam pa ves čas občutek, da pri operaterju mobitele kupujem ugodno.

Zakaj Apple ignorira Slovenijo z iphonom, me pa zdaj že prav firbec matra.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ker ne premoremo "kvalitetnega" dobavitelja za Apple, ker nimam iTunesov, ker iTuš prodaja nelegitimno, če ne celo nelegalno ....

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
KSZ

Malo berem tuje forume pa se ponovno pojavljajo različna mnenja. Nekateri so klicali v Apple US in so dobili odgovore da bodo telefoni dobavljivi za 199$ tudi brez pogodbe (torej tako kot je bilo do zdaj v Apple storih). Gre se ravno zaradi tega, ker če bi aktivacija in vse ostalo bilo potrebno v Apple trgovini bi trajalo cca. 20 min po osebi in glede na to da bo verjetno 11. julija velik naval bi to vzelo preveč časa.

Ne vem, mislim da je zdaj brezveze govorit kako in kaj, mogoče bo res tako kot je bilo prej.
Bomo videli, treba bo počakat do 11. julija. Upam na najboljse
smile-1.gif

LP

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Ker ne premoremo "kvalitetnega" dobavitelja za Apple, ker nimam iTunesov, ker iTuš prodaja nelegitimno, če ne celo nelegalno ....

Mogoče se precenjujemo. SLO ima 2 mio prebivalcev, to je zelo majhen trg za Apple, kjer bi prodal mogoče nekaj 1000 telefonov. Pompa je ogromno, prodaja pa zelo majhna.
V prvi fazi se je dogovarjal z multinacionalkami, kjer je pokril velike trge. Sedaj mogoče prihaja čas, da se loti še manjših trgov.
Te bom vprašal takole: imaš full dober izdelek, vsi ga želijo imeti. S kom se boš dogovoril? Z Mercatorjem, Tušem in SPAR-om ali s Hasijo Dukiæem s.p. iz Zgornje Kungote?

Tako pač je in tudi pri drugih Appleovih izdelkih se vidi takšna logika. Pa ne samo pri Appleu.

Slovenski operaterji bi iPhone z veseljem prodajali, brez skrbi.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Kakor sem jaz slišal, naj bi se dogovarjali s Simobilom in naj bi potem to pogodbo neki dal na Tuš, ampak je potem vse v vodo padlo.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
samo poglej to logiko. raje prodajo 1000 telefonov manj, kot da bi dal npr simobilu zeleno luč in bi on prodaju namesto njih. ne bi reku da bi se šlo za 10 telefonov, ampak npr 1000 je pa že kar lepa številka.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Apple je navajen na milijonske cifre. Poleg tega so verjetno v igri se kje kaksne marze, provizije, servisi etc.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
vrjetno res, ampak kaj pa vejo kok 1000 telefonov bi se prodalo. čisto možno da bi prihajali kupci iz hrvaške, bosne... potem je pa lahko govora že o 100.000 telefonih...

tako veliko podjetje pa ne upa reskirat kak mio $ da preveri kako bi se telefon prodaju v temu delu evrope.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Kakšno cigo razmišljanje imate eni, da glava peče. Pa kaj me briga, če nas je samo dva milijona, gnila firma so, da tako omejujejo uporabnike ki želijo KUPIT in PLAČAT njihov izdelek. Naj si ta iJabuk potem nekam vtaknejo, če si ga ne zaslužim normalno kupit v svoji državi.