iPhone 3G 9. junija: DA ali NE?

Kdaj bo izšel iPhone 3G?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Aha...kako pa je pri 3G s kartami? Je Slovenija pokrita? Se lahko išče po št. ulice?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Te zanima, kak je pokrita Slovenija? Idi na net pa na google maps, pa boš videl.Lahko pozabiš na hišne številke.

Na gsmareni je že test novega iphona. http://www.gsmarena.com/iphone_3g-review-272.php Preden sem prebral review, sem bil malenkost bolj navdušen nad iphonom....

Jest, daj povej mi, kak se naprimer izklop.com vidi na safariju, kateri ne podpira jave in flasha?! Copy/past hudo fali? Kaj ma res iphone tak hudi zaslon v soncu, da mu ni konkurence?! Kaj pa glasnost muzike preko zvočnikov, je primerljiva z nokio n95 8gb, za tega vem, da je glasnejši od WM pdajev. Hvala ti
wink-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
mene je že minila evforija za 3G, bo pomoje kar NOKIA N95 8GB padla.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Sem mel n95 8gb, pa je neprimerljiva, že zato, ker nima touchscreena. Če ga ne rabiš, boš sigurno navdušen nad n95 8gb. No, samo podzaslonske tipke ( 5 smerna tipka in soft tipki) so ble na moji novi nokiji tak slabe, da še nisem mel telefona s tak bogimi tipkami, ever. Majkemi.

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
No, samo podzaslonske tipke ( 5 smerna tipka in soft tipki) so ble na moji novi nokiji tak slabe, da še nisem mel telefona s tak bogimi tipkami, ever. Majkemi.

Meni sta pa čisto ok... no ne vem, mogoce imam manjse prste kot ti
grin1.gif

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Citat:
Uporabnik Semantique pravi:
Glede na to da je N95 8GB precej starejši, bi te tudi njegova evforija mogla že miniti?

Če je cena dobra se evforija ponovi oz. se ohrani
wink-1.gif

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Jest, kak vzdrzi baterija pri novem iPhonu v primerjavi s starim in z N95 ?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
V primerjavi s starim je priblizno enako, ce imas 3G izkljucen... Ce pa je 3G vkljucen, pa meni ne zdrzi niti cel dan... prav tako miNokia marsikdaj ni zdrzala cel dan, ce je bil vkljucen 3G (pri mojem nacinu uporabe) ... tako da bi rekel, da je nekje podobno...
smile-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Preko google maps. Po videjih sodeč dela normalno dobro in hitro. To pomeni da najde lokacijo v majn kot minuti.včasih v pol minute. bo Jest lahko kaj več povedal o času za fix.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
V primerjavi s starim je priblizno enako, ce imas 3G izkljucen... Ce pa je 3G vkljucen, pa meni ne zdrzi niti cel dan... prav tako miNokia marsikdaj ni zdrzala cel dan, ce je bil vkljucen 3G (pri mojem nacinu uporabe) ... tako da bi rekel, da je nekje podobno...
smile-1.gif

Hvala
zmaga.gif

Kak pa se GPS hitro poveze s sataliti, upam da je boljši kot v N95 in se hitreje poveze ?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Res je... moras pa imeti pravilno vpisan streznik... Privzeto je nek cuden naslov... Ce je vpisan naslov supl.nokia.com pa na N95 elo hitro najde fix...

Prav tako pri iPhone-u dokaj hitro najde lokacijo... Ko zazenes kaksno aplikacijo, ki potrebuje GPS sprejemnik, traja nekje od 5 do 30 sekund, da dobi tocno lokacijo...

Aplikacij zaenkrat ni prav veliko... so razni kompasi in speedometri, ki koristijo vgrajeni GPS... za navigacijo pa jezaenkrat edini na voljo Google Maps... pa se temu ravno ne moremo reci navigacijski softver ampak v nasih koncih deluje le kot digitalni zemljevid... navigiranje ni mozno... vendar to ni zaradi iPhone-a ampak je omejitev Google Maps... Tudi na racunalniku v Sloveniji ne najde skoraj nic... ce pa recimo iscemo naslov v Avstriji, pa bo nasel...

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ja, čas pa je sveta denar in apple je trenutno malo ZA časom, kajne?

Enostavno nisem eden tistih, ki applu ni dal šanse, ampak me n more prepričati da ga kupim pa da crknem. Sploh pa ne za ta denar, dal bi MAX 300 eur za 8GB.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Torej še en MINUS appla...

Zakaj minus Appla? GPS deluje odlicno... le softvera zaenkrat se ni... Je pa brezplacni Google Maps enako dober kot brezplacni Nokia Maps
smile-1.gif
Pri Nokii se sicer da dokupit... in je na voljo tudi kaksna druga resitev... pri iphonu zaenkrat ne...

Ampak iPhone z GPSom je na trziscu sele dober mesec... developerjem je bil na voljo recimo tri mesece prej... in to je dokaj kratka doba za naredit kaj na tem podorcoju...Sem skoraj preprican, da bo se leto s na voljo kaksna druga softverska resitev glede navigacije tudi za iPhone... Turn by Turn obljubljajo z Google Maps ze jeseni z verzijo 2.1 ...

Sicer pa za resno uproabo so se vedno v prednosti navigacijske naprave, ki jim je to primarna naloga...
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Ja, čas pa je sveta denar in apple je trenutno malo ZA časom, kajne?

Enostavno nisem eden tistih, ki applu ni dal šanse, ampak me n more prepričati da ga kupim pa da crknem. Sploh pa ne za ta denar, dal bi MAX 300 eur za 8GB.

Noben te ne sili...
smile-1.gif
...

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
No, jaz pa imam iGO na HTC-ju in mi niti na kraj pameti ne pade, da bi kupil garmina, ker ni čisto nič drugače...Ampak se ne hecam.

Verjamem, da je razlika, če uporabljaš eno navigacijo za 400-500 eur, ampak pri tistih za 150-250 eur ni razlike. Če pa imaš denar, pa valda kupiš anvigacijo. Samo pri iPhone-u pa je problem, ker trenutno lahko uporabljam GPS s HTC-jem, če pa menjam za iPhone pa sem izgubil zame precej močno funkcijo. Žal...me ne prepriča.