"Inflacija", podražitve in izkoriščanje situacije za dvig marž

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Fak ti pa si morala doživeti eno hudo travmo v povezavi s temi lokali. Naj ugibam? Zamerili so se ti ker je foter bil pijanček in je raje zahakal tja kot domov k mami? A je morda foter odšel s kelnarco? Ali še huje, kelnarca ti je speljala fanta?

Ni tako črno veš, vse te zravme iz otroštva/mladosti se da rešiti, je pa prvi korak da se tega sama zavedaš in si želiš to rešiti.

Kot te je vprašal tomi, kam ti to zahajaš v katere kafiče da kelnarce za napitnino sedijo po naročjih? Lahko na PM :valjamse:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Se strinjam, izjeme so, samo point vse debate je, da če bi zaposleni od takih delodajalcev bežali, bi se tudi ti delodajalci malce drugače obrnili. Tko pa mamo kar imamo, pa še država takim štango drži, ko jim dopušča da uvažajo delavce iz drugih držav.
Zadnje čase imaš po trgovinah vsega, bulgarov, romunov, kosovcev, bosancev, srbov , ni da ni. Zadnjič je celo en od mercatorjevcev zagrozil zaposlenim, da bodo sedaj pa ukrajince zaposlovali in da starih mercatorjevcev ne potrebujejo več tolk.

Ja in? Glede na to da živimo v EU in je prost pretok vsega živega, kaj pa tebe zdaj moti bolgar če je pripravljen enako kvalitetno namesto tebe opravljati delo? Sem mislil da ste vsi levaki za migrante.

• Všeč mi je
Reactions: Emaster

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
V razvitih državah morajo tudi migrante plačevati enako visoko kot lokalce. To ima v zakonu kar nekaj držav.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.872
6.530
113
Fak ti pa si morala doživeti eno hudo travmo v povezavi s temi lokali. Naj ugibam? Zamerili so se ti ker je foter bil pijanček in je raje zahakal tja kot domov k mami? A je morda foter odšel s kelnarco? Ali še huje, kelnarca ti je speljala fanta?

Ni tako črno veš, vse te zravme iz otroštva/mladosti se da rešiti, je pa prvi korak da se tega sama zavedaš in si želiš to rešiti.

Kot te je vprašal tomi, kam ti to zahajaš v katere kafiče da kelnarce za napitnino sedijo po naročjih? Lahko na PM :valjamse:

Sploh ne... Samo to ni zame in tega je se vedno veliko. Moj fotr je zdaj v tvoji glavi kot en propadel pijancek, pa niti ni bil. Danes ko je 80, pa ga korona do kraja zjebala, pa racun v glavi je prisel, je pa res betezen pa star, ampak penzija je taka, da bi alter zdele potolkel se, kolikor ga je ostalo. In tega je veliko. V lokalih posedajo vse kaste, ampak dedec na egotripu pa v krdelu je pa pac vsak isti. Tvoj zadnji stavek je bil pričakovan, sem ze skoraj do konca prisla zacudena, kak da ga ni, ampak... Kar se mene tice, si pa tudi ze startal, zdaj zna slediti se par floskul od koga, da sem stara/debela/grda/jezna(travmirana)/ljubosumna na mlade pupe, ki zasluzijo vec/so dedca speljale ipd itn...

Meni se lokali niso nic zamerili, vse se tam zgodi in zve. V vseh sortah... V fensi smensi ali pa beznicah, ki niso rezervirane za propadle pijancke. To je samo sank vaskih gostiln ali pizerij ali pos katerim imenom laufa. Neke stvari se ne spreminjajo... Eni iscejo info, posel, druzbo po forumih, meni je to namesto pasjanse, ko imam ravno 5 min za ubit. Za druzbo in ostalo grem pa vedno rada nekam na drinko, kosilo, kafe karkoli... In ce ni kako redno druzenje, vedno pustim, da oni drugi izbira, ker me zanima, kam zahaja in kdo je tam, koga spoznas in koga si tudi zapomnis. Ko so vsi sproščeni, šele vidis, s kom imas opravka in s kom ga nikdar vec ne bi imel. Tudi sama sem v lokalu (kot ze vecrat tu gor povedala) najboljse sluzbe in kontakte dobila. Pa po cudnem naklucju tudi moza. sva na isti faks hodila, ampak tam ga pa nisem nikdar srecala.

Kelnarca pa nisem nikdar bila...

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: 9999, Hanzi in sad

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Te ki grejonv tujino tukaj nič ne drži vsaj tako mislijo.
Če je tretja generacija in živi v socialnem mu je vaeenonal je juznintulaj al kje drugje. Edinonprednost ima da kam bo sel.oma verjwtno neko žlahko in bo lažje štartal.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Tudi sama sem v lokalu (kot ze vecrat tu gor povedala) najboljse sluzbe in kontakte dobila. Pa po cudnem naklucju tudi moza. sva na isti faks hodila, ampak tam ga pa nisem nikdar srecala.

No vidiš, po četrt strani bluženja si napisala nekaj pametnega. V gostilni se vse zmeniš in niti ni tako napačna zadeva. Pa si predstavljaj da ni teh hudičevih kelnarc in gostiln? Le kje in kakšnega moža bi ti spoznala ter le kako bi bilo z biznisi :) Vidiš, ni vse tako črno. Me pa še vseeno in še vedno zanima, kje dobre rakete za rundo in napitnino masovno sedijo po krilih in to pri vas v razvitem svetu kajti pri nas v manj razviti regiji na štajerskem nekako tega ni. Pa sem kar reden gost po kafičih.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.793
113
Me pa še vseeno in še vedno zanima, kje dobre rakete za rundo in napitnino masovno sedijo po krilih in to pri vas v razvitem svetu kajti pri nas v manj razviti regiji na štajerskem nekako tega ni. Pa sem kar reden gost po kafičih.
Mogoče je pa finta v različnih definicijah (dobrega) izgleda oz. v različnih okusih in imaš ti tako visoke standarde, da posledično ne vidiš dobrih raket sedet po naročjih ampak so tako zgolj kakšne povprečne ali pa še takšne ne? :fredi:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.872
6.530
113
Na novo boste definirali odnose v gostilni vidim... Vprasaj kolega kje je dodana vrednost urejene, lustne in primernih let, kjer si upam špekulirati, da je 18-25. Za aranzirat kapucino sigurno ne...

Za prenašati tezaka, pol ko je ze prevec spil pa si zacenja prevec dovolit, ampak se mu pa tudi tosl razveze. Tega ni v redni ponudbi pa na ceniku... Niti nobeni kaj dosti to ne prija.

Za prve pol strani... Saj si vprašal...

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: sad in bizi

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kaj pa vem, v povprečnem lokalu že leta leta in leta nisem videl te scene da nekdo pijan na silo otipava kakšno kelnarco. Pusti zdaj tiste vaške mikro kafiče.

Primerna leta so relativna stvar ampak 18 letnice niso najbolj zabavne.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.528
2.901
113
v lokalni ostariji
V vseh lokalih v katere jaz zahajam noben ne slata natakaric. Oz tega nisem nikjer zasledil. Niti ne sedijo po naročjih...

Kadra primanjkuje. Konec koncev se to vidi tudi iz vpisa v poklicne šole.... Bosna nima več ljudi..zdaj je na udaru makedonija... Čeprav največji makedonski dealer z ljudmi tukaj že uvaža Turke.

Večje plače..prav. ampak bodo storitve dražje. Ok?

• Všeč mi je
Reactions: ales85

erikson

Guru
25. avg 2007
22.341
6.145
113
Sindikalisti dražijo storitve svoje banke. Bo kdo stavkal?

Odločili so se, da bodo s 1. novembrom 2022 podražili kar nekaj storitev. »Hranilnica z edino letošnjo korekcijo tarife usklajuje stroške košarice osnovnih bančnih storitev z letno stopnjo rasti cen, pri čemer naša ponudba ostaja ena najugodnejših na bančnem trgu. Cena paketnih računov, ki jih je hranilnica uvedla 1. januarja 2022, se ne spreminja,« se glasi sporočilo. Preverili smo podražitve in ugotovili, da bodo cene nekaterih storitev tudi 30 odstotkov višje.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Pri hranilnnicah in bankah stavkaš z zamenjavo. Domnevam pa, da tako ali tako nisi pri njih in te bolijo tuji problemi. Za to silno empatijo ti čestitam in te občudujem.

• Všeč mi je
Reactions: ales85 in bizi

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Tisti, ki nimajo kreditov in ne rabijo kreditnjh kartic (roko na srce, danes se za potovanja niso vec nujne), naj se lepo prestavijo na brezplacne banke, pa se bodo banke hitro zresnile.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
Tisti, ki nimajo kreditov in ne rabijo kreditnjh kartic (roko na srce, danes se za potovanja niso vec nujne), naj se lepo prestavijo na brezplacne banke, pa se bodo banke hitro zresnile.
Najboljsa brezplacna banka je katera? N26?
Kreditne ne rabim , rabim SEPA trajnike in spletni dostop in omogocati mora nakazilo dohodkov (placa, otroski, penzija...)
Sedaj imam osnovni racun na delavski..
35 let sem bil NLB, sedaj sem 10 DH. Selitev nlb,dh je trajala tri mesece preden je bilo vecina stvari urejenih. Predvsem csd je povzorcal najvec težav pri nakazilu otroskih

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Najboljsa brezplacna banka je katera? N26?
Kreditne ne rabim , rabim SEPA trajnike in spletni dostop in omogocati mora nakazilo dohodkov (placa, otroski, penzija...)
Sedaj imam osnovni racun na delavski..
35 let sem bil NLB, sedaj sem 10 DH. Selitev nlb,dh je trajala tri mesece preden je bilo vecina stvari urejenih. Predvsem csd je povzorcal najvec težav pri nakazilu otroskih
Trajnikov jaz ne uporabljam, ampak drugi jih in menda nimajo tezav.
Za placo ne sme biti tezav, ker morajo podpirati izplacila na vse banke v EU prostoru.
Otroske dodatke pa prejemam brez tezav.
Poloznice placujem brez tezav vsak mesec in se nisem imel tezav pri nobeni storitvi (prispevki za s.p. in vse ostalo za hiso).

Edit: to je za N26 pri meni.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Slovenske banke živijo samo še zaradi kreditov, pa še ti se bodo sedaj tako orenk podražili, da ne bo več smisla imeti domačo banko.