"Inflacija", podražitve in izkoriščanje situacije za dvig marž

I

Izbrisan uporabnik #9334

Seveda sem. In vsakič me je pol ostalo tam.
Potem sem pa šel na svoje in sem tako samo še sam sebi odgovoren. Za pluse in za minuse. Sedaj pa - komu je to bolje :sprasujemse:.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.439
3.749
113
Večino je samo strah - in to mnogi izkoriščajo.

Imaš nomadske narode, ki to bolj mirno delajo... od "južnjakov", katerih tretja generacija mirno potegne na zahod... če so že njihovi dedki prišli sem... kaj je takega, če grejo oni mal višje, pa kitajci, arabci... Samo nam je fino se mučit.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Jaz ko sem na šihtu, sem na polno. In zato je tudi logično da je težko kar preskakovati.
Kwa pa ti?

To je isto kot bi se ti rodil defekten otrok. Kwa boš zdaj? Ga kar zamenjal itd? :nigladek:

Služba je pač življenjska odločitev. Vsak ki zagovarja nekajletno migracijo, je po mojem mnenju zgolj pasiven suženj. Zgolj za delo na tekočem traku brez delovanja pameti. Imamo, verjetno kakih pol populacije. Pa tudi ti so nekoč v mladosti imeli neke sanje ... cilje, ki jim jih pa ni uspelo doseči. In so obtičali za tekočim trakom.

Tko je to :zavijazocmi: . V Indiji temu rečejo "kaste".

I

Izbrisan uporabnik #9334

Zato pravim, ko vidite otroka in potencial v njem - PORINITE ga, zares, porinite ga naprej. Četudi bo zmanjkalo za kruh itd, samo omogočite mu. Da ne bo vmes nekje obtičal na tekočem traku.

• Všeč mi je
Reactions: zakajaltersuxu

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Kam naj se jih porine? V menjavo sluzbe? Pravi kaliber si ti, statistika na povprecju enega...
Pa neke teorije o zvestobi... Me prav zanima kako to to zvestobo nagrajujes. Aja, ne, nagrada je verjetno ze to, da nisi "pasiven suzenj".

Zelja po spremembi, novih izzivih, itd. je la najbrz bolezen?

• Všeč mi je
Reactions: trance0 in Kamele0N

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Jaz žal nobene kelnerce ne poznam, ki bi imela 2.500€ neto na mesec, poznam pa pravnike v večjih podjetjih, pa tudi firektorje, ki imajo okol 3.000.

Mater je s tabo težko, še dobro da nimaš babe, le kako bi te prenašala. Kar se tiče teh 2500-ih€, to si ti napisal ne jaz, jaz sem ti samo napisal koliko je urna postavka in nič drugega. Niti nisem napisal kdaj se dela, katere dneve in koliko se dela. In verjemi, z napitninami zna to znesti tudi krepko čez dva pa pol.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113
Mater je s tabo težko, še dobro da nimaš babe, le kako bi te prenašala. Kar se tiče teh 2500-ih€, to si ti napisal ne jaz, jaz sem ti samo napisal koliko je urna postavka in nič drugega. Niti nisem napisal kdaj se dela, katere dneve in koliko se dela. In verjemi, z napitninami zna to znesti tudi krepko čez dva pa pol.
Napisal si 15€/h neto. Normalen šiht je 40ur na teden oziroma 174 ur na mesec. Sedaj si pa računaj.
Al kaj si hotel povedati.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Napisal si 15€/h neto. Normalen šiht je 40ur na teden oziroma 174 ur na mesec. Sedaj si pa računaj.
Al kaj si hotel povedati.

Preberi si bedak levičarski kaj sem napisal :valjamse: Samo ti si res klasičen levak, teraš svoje do nezavesti. Jaz sem zgolj napisal da išče punco po kriterijih za strežbo, plačilo 15€ net na uro. Nič druga nisem napisal. Nikjer nisem napisal ali gre za full time job ali za nočno delo, ali za vikend delo ali...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Daj nehaj no! Avtomehaniki že 20 let računajo 40 Ejev/uro, ITjevci 80 in več. Za dohtarje lahko samo slutimo.

Nehaj, sem ti že zgoraj rekel.

Gre zgolj za sistem : dodana vrednost. Več naredi -> tvoja ura več plačana. Pa odmisliti JS, ker to je pa zares :zavijazocmi: .

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113
Jaz ko sem na šihtu, sem na polno. In zato je tudi logično da je težko kar preskakovati.
Kwa pa ti?

To je isto kot bi se ti rodil defekten otrok. Kwa boš zdaj? Ga kar zamenjal itd? :nigladek:

Služba je pač življenjska odločitev. Vsak ki zagovarja nekajletno migracijo, je po mojem mnenju zgolj pasiven suženj. Zgolj za delo na tekočem traku brez delovanja pameti. Imamo, verjetno kakih pol populacije. Pa tudi ti so nekoč v mladosti imeli neke sanje ... cilje, ki jim jih pa ni uspelo doseči. In so obtičali za tekočim trakom.

Tko je to :zavijazocmi: . V Indiji temu rečejo "kaste".
Kadrovniki pravijo da bi vsak moral menjati službo po cca 7-ih letih. Ker največji efekt zaposlenega je med 2 in 5-6 letom, nato ta pada.

Če bi spremljal debato, sem omenil plače glede trgovka na minimalni plači. In če ta zamenja službo in da odpoved, kam gre lahko na slabše? Minimalc je minimalc tu al pa drugje.
Vseen pa malce poznam v trgovini in vem, da vsak mlajši ki pride, pride za višji znesek kot tisti ki so že inventar tam, pa še ti spizdijo takoj ko jim kdo kaj reče, če ne prej pa začne o tem razmišljat ko dobi prvo celo plačo.
In tako ostane v trgovinah ali star izmučen kader, ki se boji par let pred penzijo drugje iskat, al pa kader, kateri bi bolj pasal kam drugam ne pa na trg dela. Maš pa ja tudi izjeme.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kadrovniki pravijo da bi vsak moral menjati službo po cca 7-ih letih. Ker največji efekt zaposlenega je med 2 in 5-6 letom, nato ta pada.

Če bi spremljal debato, sem omenil plače glede trgovka na minimalni plači. In če ta zamenja službo in da odpoved, kam gre lahko na slabše? Minimalc je minimalc tu al pa drugje.
Vseen pa malce poznam v trgovini in vem, da vsak mlajši ki pride, pride za višji znesek kot tisti ki so že inventar tam, pa še ti spizdijo takoj ko jim kdo kaj reče, če ne prej pa začne o tem razmišljat ko dobi prvo celo plačo.
In tako ostane v trgovinah ali star izmučen kader, ki se boji par let pred penzijo drugje iskat, al pa kader, kateri bi bolj pasal kam drugam ne pa na trg dela. Maš pa ja tudi izjeme.

Ja, ker ga drugače ne dobijo. Mislim zdajle, ko imamo dejansko krizo s kadrom. Trg torej deluje.

Sicer sem pa razlagal iz osebnega stališča in verjemi, obe stališči poznam. S tem da sem izključno na strani delavcev (kar me tudi tepe). Čeprav sem delodajalec.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113
Preberi si bedak levičarski kaj sem napisal :valjamse: Samo ti si res klasičen levak, teraš svoje do nezavesti. Jaz sem zgolj napisal da išče punco po kriterijih za strežbo, plačilo 15€ net na uro. Nič druga nisem napisal. Nikjer nisem napisal ali gre za full time job ali za nočno delo, ali za vikend delo ali...
Bedak bi rekel desničarski pa nisi desničar ampak samo bedak.
To kar si napisal si lahko privoščijo delat potemtakem samo študenti ali pa osebe ki jim je to dodaten job. Nekdo, ki bi to počel kot fultime job bi pa dobil pri tem tvojem kolegu, kolk 8-10€ bruto?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Tisti ki pa pravi, da bi morali menjavati službo vsakih 5 let - DA, sem zasledil nekoč v nekih ameriških zamislicah, veliko se je pisalo o tem.

Zaradi mene - menjajte, svobodno. Boste potem poročali,na starejša leta. Vsak se namreč išče in to celo življenje :fredi: . Ampak ameriška svoboda je zame zgolj lerlauf, niti približno izpolnitev življenjskega cilja.

Menjavanje šihta je en velik šit. Velik življenjski podvig. Tako kot menjava stanovanja npr. Mora biti velik vzrok za to.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.873
6.530
113
Ja, preko napotnice (vseeno ce od koga drugega), napitnine za sedenje po narocjih in tapkanje po riti in ogovarjanje, to je kar placa zdaj... Upam, da traja, da bo se dolgo brez, zdaj ko ni treba se prostituirat rednim pijanckom. Cipic ocitno ni tok, kot se govori, ce ne gre za prezivetje.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.873
6.530
113
Ze 35 let, kar jaz pomnim, nic drugace. Pa prej tudi ne najbrz... kot mali mi je fotr "predstavil" vse lokale od najvecje beznice do najimenitnejsih restavracij. Rad je nagnil, takrat je bilo bolje, ce je bilo poceni, pa ce je bila lustna kelnarca. Sej nic tacga, povprecen egotrip na 20 letnico dedca srednjih let, podkrepljen s kakim pivom in kolegi. Kasneje sem bila tudi sama studentka, ki ji prav nic ni manjkalo, s takimi ponudbami. Placa, je reku... Hvala lepa, ce bi bila res sila, hvala bogu ni bila. Danes... Moja generacija fura take lokale, grem res kdaj na kofe, boys clubi me kaj dosti ne ogrožajo, kot receno sem gor rasla z njimi... in... Nic drugace kot je bilo... Ene stvari se ne spreminjajo tako hitro, kot druge...

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113
Ceprav zagovarjam to stran debate, se tu motis. Pogoji so vedno lahko slabsi. No, najbrz obstaja kaksen ekstrem, kot minimum.
Se strinjam, izjeme so, samo point vse debate je, da če bi zaposleni od takih delodajalcev bežali, bi se tudi ti delodajalci malce drugače obrnili. Tko pa mamo kar imamo, pa še država takim štango drži, ko jim dopušča da uvažajo delavce iz drugih držav.
Zadnje čase imaš po trgovinah vsega, bulgarov, romunov, kosovcev, bosancev, srbov , ni da ni. Zadnjič je celo en od mercatorjevcev zagrozil zaposlenim, da bodo sedaj pa ukrajince zaposlovali in da starih mercatorjevcev ne potrebujejo več tolk.

• Všeč mi je
Reactions: sad