"Inflacija", podražitve in izkoriščanje situacije za dvig marž

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Se ti zdi vlada uspešna pri obvladovanju inflacije?

PS: Nikoli ne dogovoriš na moja vprašanja.
Inflacija se najbolje obvlada preko monetarne politike, ki pa jo diktira, odkar smo sprejeli evro, Bruselj. Tam jih pa prav malo briga za majhne države. Uravnavaš jo lahko tudi preko fiskalne politike, samo to bi bilo za veliko število prebivalcev, zelo boleče.

• Objave ne odobravam
  • Haha
Reactions: BuDi, Matey in tomi

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska

Davki gor, trošarine gor. Le zakaj gredo cene gor. Potem bodo pa spet višali minimalca, podrli plačne sisteme v podjetjih in zaradi pritiska na place onemogočili ostalim dvig le teh.
Kdo te pa sili h kajenju? Zaradi mene je lahko škatlica čikov 100€

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.775
113
Inflacija se najbolje obvlada preko monetarne politike, ki pa jo diktira, odkar smo sprejeli evro, Bruselj. Tam jih pa prav malo briga za majhne države. Uravnavaš jo lahko tudi preko fiskalne politike, samo to bi bilo za veliko število prebivalcev, zelo boleče.
Že sam Golob se ne strinja s tabo in je prepričan, da se lahko v boji proti inflaciji oz. draginji naredi marsikaj in tudi dejansko se lahko. Problem je pa žal "samo" v tem, da on pač ne zna.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
bizi pa ti si sposoben napisat en norameln odgovor? Sprašuejm ker drugič bo namest čikov komunala, elektrika in kaj boš takrat napisal? Kopanje v bližnji reki pa namest štroma sveče al pa dinamo?
Najprej pozijaj, na kaj se je nanašal moj odgovor in potem palamudi. Tokrat se je nanašal na članek o podražitvi tobačnih izdelkov. :bonk:

• Objave ne odobravam
Reactions: tomi
Roko na srce... Čiki niso v isti kategoriji kot komunala s pitno vodo, elektrika in hrana.
niso, samo model priliva cekinov v državno blagajno pa je. Drugič bo namest čikov npr gorivo ali pa omrežnina....pa je stvar rešena. Pač enega od davkov se poveča in je tako jveč cekinov v blagajni...kje n kako se bo dvigovalo je pa druga pesem. Zdaj so na vrsti čiki, čez mesec, dva pa kaka druga dobrina

Komunalo država rihta? Nam občanom občine veliko več pokradejo kot država

delno nad komualnimi družbami bdi država, preko zakonov, dajatev itd. Če maš požrešno državo, ljudi na komunali ki niso ravno iznajdljivi maš takoj višje položnice. Dost je že če se cena elektrike poveča, maš višje stroške čiščenja odpadnih voda, isto pri gorivu, višji stroški ravnanja (odvoza) odpadkov....

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.221
1.365
113
niso, samo model priliva cekinov v državno blagajno pa je. Drugič bo namest čikov npr gorivo ali pa omrežnina....pa je stvar rešena. Pač enega od davkov se poveča in je tako jveč cekinov v blagajni...kje n kako se bo dvigovalo je pa druga pesem. Zdaj so na vrsti čiki, čez mesec, dva pa kaka druga dobrina

Kar se mene tice, so lahko "bedarije" kar predmet dodatnih davscin. Cigareti, alkohol, sladkarije recimo. To nic ni esencialnega. Raje tu kaj zraven, kot pa elektrika, bencin, hrana.

• Všeč mi je
Reactions: msenjur in jonny77

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Se strinjam. Problem je da je to edino kar delajo. Dvigajo davke in trošarine na vse po spisku že odkar so prišli na oblast. Tudi pred poplavami, da jih ne bomo kot izgovor iskali.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe
Kar se mene tice, so lahko "bedarije" kar predmet dodatnih davscin. Cigareti, alkohol, sladkarije recimo. To nic ni esencialnega. Raje tu kaj zraven, kot pa elektrika, bencin, hrana.
glej saj drži kar si napisal, samo potem imaš spet Italijo, Avstrijo in bo folk šel pač tja po te dobrine, posledično se bo še manj cekinov steklo v blagajno. Italija ima davek na sladke pijače, ampak je recimo DDV nižji in je posledično cena kokakole ista kot pri nas. Ko pa bodo npr pr nas uvedli davek na sladke pijače, bo kokakola postala dražja, posledično se jo bolj splačalo iti kupiti k zahodnim sosedom. Podobno se že zelo dolgo dogaja s pivom (par strani nazaj)

ni dvig, uvedba davka najbolj pametna ideja za polnjenje blagajne

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.775
113
Se strinjam. Problem je da je to edino kar delajo. Dvigajo davke in trošarine na vse po spisku že odkar so prišli na oblast. Tudi pred poplavami, da jih ne bomo kot izgovor iskali.
No, če smo iskreni, dvigi davkov in trošarin ni edino kar delajo saj zelo vneto delajo (oz. so delali) tudi na izničenju rezultatov dela pretekle vlade. Ostalo so pa res bolj kot ne prazne obljube in laži.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Mah, za "polno opravilno sposobno" osebo je jurja mogoce res veliko.
Za osebo na postelji je pa jurja in pol malo. Vsaj tako je moje mnenje.
Imejte obe osebi en mesec doma, pa povejte, ali bi raje imeli jurja, ali jurja pa pol.