"Inflacija", podražitve in izkoriščanje situacije za dvig marž

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.660
6.703
113
pri taščici
Kaj ce bi naredili primerjalni alter test.
Danes zvecer, pri meni doma..jaz prinesem bosansko radensko pa makaronarski union, vi pa "originale" al pa kak kozarec lanskega vina, da bo Martin lahko kam letosnjega pospravil.
Pri meni na terasi, po 17 uri..

• Ljubezen
Reactions: visek_izobrazbe

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.660
6.703
113
pri taščici
Primerno ohlajen seveda.

Priponke

• IMG_20231031_114127.jpg
    IMG_20231031_114127.jpg
    402,5 KB · Ogledi: 80

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Sam npr opazujem in spremljam cene Lidl (Slovenija) in Famila (Italija). Famila je nekoliko cenejša (določeni izdelki absurdno nižja cena, določeni tam tam, redki dražji), prodajalcev več (približno enako velika trgovina) , delajo pa z 70% ali manj hitrosti slovenskih trgovcev. Plača je 100% na strani Italijanov. Izbira povečini tudi....

Smiljenje Spara, Mercatorja ipd. samemu sebi pri nas..... Ne kupim.

Sam npr opazujem in spremljam cene Lidl (Slovenija) in Famila (Italija). Famila je nekoliko cenejša (določeni izdelki absurdno nižja cena, določeni tam tam, redki dražji), prodajalcev več (približno enako velika trgovina) , delajo pa z 70% ali manj hitrosti slovenskih trgovcev. Plača je 100% na strani Italijanov. Izbira povečini tudi....

poglej npr desparove ita izdelke v naši špairh cenovno kje so..... o ponudbi in cenah pa ne bi. PS gledal zadnjič tamali coop tu čez mejo, začuda brez težav dobiš radensko v steklenicah (1l), ajdovski špar, mercator pa glih da je kje kaka steklenica.....

• Všeč mi je
Reactions: Trigger in Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.660
6.703
113
pri taščici
Sem pa hotel mal driske dobit v Bosni s pomocjo Donata, pa sem ugotovil, da ni nic cenejsi kot pri nas..
Zato zaenkrat raje pijem za enako ceno italijanski union, namesto rogasko vodo. Pa verjamem da bi mi kdaj pa.kdaj tudi nucala....

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj

Najbolj smešno mi je to da imajo oboji online trgovino, s katerimi lahko operirajo z dosti manjšimi stroški kot fiksne trgovine, pa jih zapostavljajo. Npr. eno tretjino izdelkov ne ponujajo preko spletne trgovine, sploh Mercator. Res nerazumljivo, kot da nočejo denarja.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.434
3.745
113
Npr. eno tretjino izdelkov ne ponujajo preko spletne trgovine, sploh Mercator. Res nerazumljivo, kot da nočejo denarja.
Ravno to, hočejo ga.
Njihove raziskave kažejo, da boš ob nakupu izdelka v trgovini precej lažje in z manj napora za njih kupil še kaj drugega, online pa ne.

Ravno zato so bencinske takoj po koroni končale s hitrimi zunanjimi blagajnami in ne delajo več kaj dosti na avtomatizaciji.

Če greš not je samo plus. Avtomatika, ki ne pelje mimo čokoladic, znižanih zobnih past in akcijskih pijač z logotipom priljubljene pop znamke je pa za "luzerje" od katerih v resnici nič ne bodo imeli in so nujno zlo.

• Všeč mi je
Reactions: sad

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Ravno to, hočejo ga.
Njihove raziskave kažejo, da boš ob nakupu izdelka v trgovini precej lažje in z manj napora za njih kupil še kaj drugega, online pa ne.

Ravno zato so bencinske takoj po koroni končale s hitrimi zunanjimi blagajnami in ne delajo na avtomatizaciji.

Na bencinske itak hodi samo folk srečka in športne stave vplačevati, vsaj v LJ. Od tistega pa nimajo nič profita.

Ravno to, hočejo ga.

Ravno zato so bencinske takoj po koroni končale s hitrimi zunanjimi blagajnami in ne delajo več kaj dosti na avtomatizaciji.

Če greš not je samo plus. Avtomatika, ki ne pelje mimo čokoladic, znižanih zobnih past in akcijskih pijač z logotipom priljubljene pop znamke je pa za "luzerje" od katerih v resnici nič ne bodo imeli in so nujno zlo.
kontra...s takimile prijemi kvečjemu zmanjšujejo obisk trgovin. Oz drugače povedano če si šel prej en krog po štacuni zdaj še tega ne narediš več. Dober primer je planikino mleko, jogurti, ki jih pač kupiš ko jih majo (na zalogo) in tako zmanjšaš obisk trgovine

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
čist btw:

a to youtube sam sestavi design videa, al zakaj imajo vsi isti design? Tiste face neki na hitro izrezane, neka slika in napis... tam v ukrajini temi, pa vsi videi imajo skor isto naslovnico.
Nekje leto nazaj je prišla ven neka “raziskava” da YouTube face pomeni toliko in toliko več ogledov. In od takrat naprej so samo še face po thumbnailih.

• Všeč mi je
Reactions: msenjur