Indukcija Miele

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.916
9.481
113
Kakšno prepucavanje:) Pač vsak naj kuha na tistem, kar mu bolj paše. Mi je pa še kar smešno, da nekateri delujejo skoraj užaljeno, če kdo reče, da mu je indukcija boljša od plina.

Pred šestimi leti sem bil na neki delavnici z enim gospodom, ki je lastnik restavracije in tudi šef kuhinje v isti restavraciji, pa sva malo čvekala. Je ravno opremljal kuhinjo na novo in je rekel, da gre vse na indukcijo. Da se kuha enako dobro, lažje se čisti in v vseh pogledih je bolj varno za uporabo. Danes je ta njegova restavracija zelo dobra in tudi precej znana.
Če to reče nekdo ki dejansko kuha s tem nimam težav, ker je to osebna preferenca in je odvisno tudi od posode ki je v kuhinji recimo. Se pa smejim predvsem dedcom ki vidijo kuhnjo samo iz jedilnice in na polno hvalijo eno ali drugo, odvisno od tega, na čem jim kuha soproga tistih par jedi, ki jo je še mama naučila.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Marxon in bertoncl

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.132
4.112
113
Kakšno prepucavanje:) Pač vsak naj kuha na tistem, kar mu bolj paše. Mi je pa še kar smešno, da nekateri delujejo skoraj užaljeno, če kdo reče, da mu je indukcija boljša od plina.

Pred šestimi leti sem bil na neki delavnici z enim gospodom, ki je lastnik restavracije in tudi šef kuhinje v isti restavraciji, pa sva malo čvekala. Je ravno opremljal kuhinjo na novo in je rekel, da gre vse na indukcijo. Da se kuha enako dobro, lažje se čisti in v vseh pogledih je bolj varno za uporabo. Danes je ta njegova restavracija zelo dobra in tudi precej znana.

Sedaj odvisno kakšno restavracijo tole imajo. Večina hrane (količinsko) v restavracijah in večjih kuhinjah se kuha v izoliranih kotlih ki so električni, potem razno pečenje ipd. se izvaja v pečicah (parnih, zračnih in klasičnih) in nikoli v posodah kot bi alter znalci mislili. Potem imaš še razne friteze in pa še kup mikrovalovk.

Skratka v sodobni veliki kuhinji se lonce kot lonce uporablja precej malo, in posledično tudi dilema plin/indukcija/plata nima bistvenega pomena. Drugače je plin za profi sceno odličen tudi zato ker imaš vizualni feedback kaj se dogaja pod posodo kar je pomembno v veliki kuhinji kjer imaš recimo po po par kuhališč na kuharja, ki dela vse drugo kot pa stoji pri kuhališču.
 

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.820
643
113
Sedaj odvisno kakšno restavracijo tole imajo. Večina hrane (količinsko) v restavracijah in večjih kuhinjah se kuha v izoliranih kotlih ki so električni, potem razno pečenje ipd. se izvaja v pečicah (parnih, zračnih in klasičnih) in nikoli v posodah kot bi alter znalci mislili. Potem imaš še razne friteze in pa še kup mikrovalovk.

Skratka v sodobni veliki kuhinji se lonce kot lonce uporablja precej malo, in posledično tudi dilema plin/indukcija/plata nima bistvenega pomena. Drugače je plin za profi sceno odličen tudi zato ker imaš vizualni feedback kaj se dogaja pod posodo kar je pomembno v veliki kuhinji kjer imaš recimo po po par kuhališč na kuharja, ki dela vse drugo kot pa stoji pri kuhališču.

Restavracija je malo višjega ranga, ni masovke al pa malic.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.982
6.870
113
pri taščici
Kakšno prepucavanje:) Pač vsak naj kuha na tistem, kar mu bolj paše. Mi je pa še kar smešno, da nekateri delujejo skoraj užaljeno, če kdo reče, da mu je indukcija boljša od plina.

Pred šestimi leti sem bil na neki delavnici z enim gospodom, ki je lastnik restavracije in tudi šef kuhinje v isti restavraciji, pa sva malo čvekala. Je ravno opremljal kuhinjo na novo in je rekel, da gre vse na indukcijo. Da se kuha enako dobro, lažje se čisti in v vseh pogledih je bolj varno za uporabo. Danes je ta njegova restavracija zelo dobra in tudi precej znana.
Prednost plina v restavracijah je predvsem v moci elektricnega priklopa.
Polovica gostiln najbrz lahko zapre vrata, ker enostavno ne dobijo dovolj mocnega elektro priklopa.
Ker gostilna ne more obratovati z eno 7kw indukcijsko plato.
Na njej je mal tezko skuhati razlicne jedi za avtobus ali dva gostov.
Bertoncl to potrjuje
Utisevalec
Znanec ima mislim da 25kw kotel.
Am bos to priklopil v neki vaski gostilni.
Tako kapaciteto ima cel trafo ;)
 
  • Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe
19. jul 2007
2.869
1.591
113
Za čistit tudi zgleda "top", ko se umazanija začne nabirati v vdolbinah.
Vdolbine imajo vseskozi vključeno pirolizo, tako da gre za samočistilne šobe (če uporabim sodobno terminologijo).

Dolga leta na plinu, sedaj nekaj let na indukciji. Je sicer razlika med obema, ampak oboje je potrebno čistiti. Ni pa, da se indukcija sama očisti, plinski kuhalnik si pa moral vseskozi čisiti.
Tudi indukcijo se da prav lepo nastaviit na točno tisto moč, ki jo potrebuješ.
 

jezek

Guru
24. jul 2008
3.602
1.507
113
Nic ucenja na novo. Ce si kupil tako z zveznim delovanjem bo kuhanje lazje kot na kateremkoli drugem kuhaliscu. Naj ti sluzi! Aja, pa ustrezno jo prikljuci, da bo delala kot je treba
 

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.156
675
113
Nic ucenja na novo. Ce si kupil tako z zveznim delovanjem bo kuhanje lazje kot na kateremkoli drugem kuhaliscu. Naj ti sluzi! Aja, pa ustrezno jo prikljuci, da bo delala kot je treba
Pravilno priključiti in posoda mora biti prava. Večkrat tudi tiste oznake ki so na posodi so zavajajoče. Preverjeno. Sicer posoda deluje ampak ne tako kot bi moralo.
 

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
Po letu dni vsakdanje uporabe.Sem zelo zadovoljen z tole indukcijo,k vam bom dal link.
Lahko kuham po celi plošči.Ne rabim točno dajat na oznake...kot pr ostalih ploščah.Ampak enostavno,postaviš na željeno mesto...
Nobeni risi se ne poznajo,ker ima posebno steklo Diamond :zmaga: :zmaga: :zmaga:

 
  • Všeč mi je
Reactions: Rekreacija